Μόλις 24 ετών είναι ο μάγειρας, που κατήγγειλε ότι έπεσε θύμα ξυλοδαρμού από τον εργοδότη του, σύμφωνα με τα όσα έγιναν γνωστά από εκπροσώπους του Σωματείου Μαγείρων και Ζαχαροπλαστών Ηρακλείου.

Με βάση τα όσα είπε στον τηλεοπτικό σταθμό Star ο κ. Νεκτάριος Μωϋσάκης, Γενικός γραμματέας του σωματείου Μαγείρων – Ζαχαροπλαστών Ηρακλείου «υπάρχουν σημάδια, είναι δύσκολες οι εποχές, έχει καταγραφεί το γεγονός από την Επιθεώρηση Εργασίας, δεν έχει γίνει μήνυση πάντως».

Ο κ. Μωϋσάκης μίλησε και στον τηλεοπτικό σταθμό Νέα Κρήτη λέγοντας ότι ο νεαρός, ο οποίος εργάζεται ως μάγειρας εδώ και περίπου δύο χρόνια, έφερε μώλωπες στον αυχένα, καθώς φέρεται να τον έσφιξε ο εργοδότης του.

Ο γενικός γραμματέας του Σωματείου αναφέρθηκε και στις γενικότερες συνθήκες κάτω από τις οποίες εργάζονται οι μάγειρες το τελευταίο διάστημα.

«Υπάρχουν εργαζόμενοι που πάνε στη δουλειά στις 7 το πρωί και φεύγουν στις 10 το βράδυ. Μιλάμε για δουλεία! Σε κάποιες περιπτώσεις, ένας μάγειρας δεν κάνει μόνο τον μάγειρα, αφού πρέπει παράλληλα να κάνει τον λαντζέρη, να καθαρίζει κ.λπ.», είπε ο κ. Μωυσάκης.

πηγή: reader.gr

Leave a reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

You may also like

More in:ΕΛΛΑΔΑ