Κουτσούμπας απο Λαμία: "Το ΚΚΕ δεν έχει σχέση με την σαπίλα" (photo) |
Connect with us

AΛΛΑ ΝΕΑ

Κουτσούμπας απο Λαμία: “Το ΚΚΕ δεν έχει σχέση με την σαπίλα” (photo)

Avatar

Published

on

Στη Λαμία, σε εκδήλωση – συνέντευξη Τύπου για την παρουσίαση του ψηφοδελτίου του ΚΚΕ στη Φθιώτιδα, μίλησε το Σάββατο το πρωί ο ΓΓ της ΚΕ τουΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας.

Η αίθουσα του Εμποροβιομηχανικού Επιμελητηρίου γέμισε από κόσμο που δίνει τη μάχη για την ενίσχυση του ΚΚΕ και στην κάλπη, στις 20 Σεπτέμβρη, και στην καθημερινή πάλη.

Το άνοιγμα της εκδήλωσης έκανε ο Λουκάς Ψωρογιάννης, γραμματέας της Τομεακής Επιτροπής Φθιώτιδας του ΚΚΕ. Παρουσιάζοντας το ψηφοδέλτιο, υπογράμμισε πως πρόκειται για υποψηφίους που είναι αγωνιστές της ζωής, γνωστοί για τη συμβολή τους στους αγώνες των εργαζομένων και του λαού της περιοχής.

Οι υποψήφιοι βουλευτές είναι οι:

Κώστας Μπασδέκης, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ, γεωπόνος

Βασίλης Αντωνιάδης, γιατρός, μέλος του ΔΣ της Ενωσης Νοσοκομειακών Γιατρών Λαμίας και του Ιατρικού Συλλόγου Φθιώτιδας

Παναγιώτης Πολίτης, μέλος του σωματείου της ΛΑΡΚΟ και του Εργατικού Κέντρου Φθιώτιδας, πρόεδρος Συνδικάτου Μετάλλου Φθιώτιδας

Σπύρος Μπούας, συνεργαζόμενος, αρχιτέκτων μηχανικός

Γιώργος Οικονόμου, πρόεδρος Σωματείου Εμποροϋπαλλήλων Φθιώτιδας, μέλος του Εργατικού Κέντρου Φθιώτιδας

Χρυσούλα Καψάλη, αγρότισσα, μέλος ΔΣ Συλλόγου ΟΓΕ Λαμίας

Ανδριάνα Μπαφούτσου, εκπαιδευτικός, μέλος ΔΣ Σωματείου Εμποροϋπαλλήλων Φθιώτιδας

Μετά την εκδήλωση ακολούθησε κατάθεση λουλουδιών στο άγαλμα του Άρη Βελουχιώτη στην πλατεία Λαού, ενώ ο Δ. Κουτσούμπας, συνοδευόμενος από τους υποψηφίους, από μέλη και φίλους του Κόμματος και νέους της ΚΝΕ, συνομίλησε με κατοίκους της πόλης.

Στην παρέμβασή του, στην εκδήλωση για την παρουσίαση του ψηφοδελτίου, ο Δημήτρης Κουτσούμπας τόνισε μεταξύ άλλων:

«Φίλες και φίλοι,

Συντρόφισσες και σύντροφοι,

Νιώθω ιδιαίτερη χαρά που βρίσκομαι σήμερα εδώ, στην πόλη που γεννήθηκα, στο νομό από τον οποίο κατάγομαι.

Έχουμε μια δύσκολη, αλλά ωραία μάχη μπροστά μας. Μπορούμε να την κερδίσουμε, βγάζοντας και στη Φθιώτιδα πολύ δυνατό το ΚΚΕ σε αυτές τις εκλογές.

Πράγματι, τώρα, μόνο με το ΚΚΕ υπάρχει λύση στο δρόμο της ανατροπής.

Το ΚΚΕ απευθύνεται σήμερα και στο λαό της Φθιώτιδας, όλης της Ελλάδας, που τα έχει δοκιμάσει και τα έχει δει σχεδόν όλα.

Είναι καιρός να σηκώσουμε το κεφάλι ψηλά.

Να πάρουμε την τύχη στα δικά μας χέρια.

Να γυρίσουμε την πλάτη στα ψεύτικα διλήμματα.

Να αντισταθούμε στις παλιές και νέες παγίδες που στήνονται.

Είναι καιρός να μη δώσει κανένας και καμία ψήφο στα κόμματα που διεκδικούν να γίνουν κυβέρνηση για λογαριασμό της εξουσίας των εκμεταλλευτών του λαού.

Απευθυνόμαστε ιδιαίτερα σε όσους και όσες στο παρελθόν ίσως είχαν επιλέξει το ΚΚΕ, αλλά στη συνέχεια προτίμησαν μια πολιτική λύση πιο άμεση όπως νόμιζαν ή όπως τους φάνηκε, αλλά σύντομα απογοητεύτηκαν.

Το Γενάρη πολλοί εργαζόμενοι, λαϊκές οικογένειες είπαν να δοκιμάσουν την “πρώτη φορά αριστερά”, με τα σαγηνευτικά συνθήματα, που αποδείχτηκαν όμως λόγια του αέρα.

Όπως, λόγια του αέρα αποδείχτηκαν και τα συνθήματα και οι υποσχέσεις περί τιμωρίας της διαφθοράς, περί τέλους της ρουσφετολογίας και άλλα.

Και αποδείχτηκαν ψεύτικα λόγια του αέρα, ακριβώς γιατί στηρίζονταν σε λάθος παραδοχές, σε λάθος πολιτικές προτάσεις.

Στηρίζονταν σε στρατηγικές που δεν αμφισβητούσαν καθαρά τον καπιταλιστικό δρόμο που φέρνει κρίσεις και φτώχεια, εκμετάλλευση.

Στηρίζονταν σε στρατηγικές υποστήριξης λυκοσυμμαχιών, του “κοινού ευρωπαϊκού σπιτιού”, όπως έλεγαν, δηλαδή της ΕΕ, αλλά και του ΝΑΤΟ.

Σε παραδοχές ότι μια δήθεν καλύτερη διαπραγμάτευση θα φέρει δήθεν καλύτερη συμφωνία για το λαό.

Σήμερα ο ελληνικός λαός έχει μεγαλύτερη πείρα.

Αυτές τις δύο εβδομάδες μέχρι τις εκλογές τον καλούμε να σκεφτεί και να ψηφίσει με βάση αυτή την πείρα, παλιότερη και πρόσφατη.

Κι αυτή η πείρα λέει ότι:

Το 2010 από το “λεφτά υπάρχουν” του ΠΑΣΟΚ, φτάσαμε στο πρώτο βάρβαρο μνημόνιο.

Το 2012, από το πρόγραμμα του Ζαππείου της ΝΔ και την καταψήφιση του πρώτου μνημονίου, φτάσαμε στο δεύτερο μνημόνιο που το ψήφισε μαζί με το ΠΑΣΟΚ.

Και σήμερα, το 2015, από το “θα σκίσουμε τα μνημόνια” του κ. Τσίπρα και το πρόγραμμα της Θεσσαλονίκης του ΣΥΡΙΖΑ φτάσαμε στο τρίτο μνημόνιο, παρεούλα με τη ΝΔ, το ΠΑΣΟΚ, το ΠΟΤΑΜΙ, τους ΑΝΕΛ.

Λίγες μόλις εβδομάδες πριν από την κάλπη, νέες παγίδες στήνονται μπροστά στο λαό, για να τον πείσουν ότι έχει μία και μόνη επιλογή: Να επιλέξει ποιος θα υλοποιήσει το 3ο και φαρμακερό μνημόνιο.

Με δυνατό το Κομμουνιστικό Κόμμα Ελλάδας παντού, ανοίγουμε το δρόμο της ανατροπής. Υπάρχει λύση. Αυτήν προτείνει το ΚΚΕ.

Φίλες και φίλοι,

Το ΚΚΕ δεν υποχώρησε στις πιέσεις, ούτε στην Κίρκη της εξουσίας, ούτε το 2012, ούτε το 2015. Το ΚΚΕ είχε δίκιο.

Όλοι θα θυμάστε τον πόλεμο που δέχθηκε από όλους.

Σήμερα καλούμε όσους και όσες είχαν τις επιφυλάξεις τους, να κάνουν τώρα το βήμα της συστράτευσης με το ΚΚΕ.

Δεν είπαμε ψέματα, δεν κάναμε λάθος.

Στηριζόμαστε στέρεα σε σωστές εκτιμήσεις και σωστή πολιτική.

Επιμένουμε ότι δεν υπάρχει φιλολαϊκή πολιτική και προοπτική όταν στην οικονομία κυριαρχούν τα μεγαθήρια του πλούτου.

Όλα τα δεινά που έχουν συσσωρευτεί στις πλάτες του λαού δεν πρόκειται να μειωθούν όσο η οικονομική και πολιτική ζωή καθορίζεται από την καπιταλιστική ιδιοκτησία και εξουσία.

Η ζωή των εργαζομένων θα γίνεται κόλαση.

Δεν υπάρχει περίπτωση να ανακοπεί ο κατήφορος στη ζωή του λαού, αν δεν αρχίσει να αμφισβητείται η εξουσία, ο κλεμμένος πλούτος και η κυριαρχία των λίγων πάνω στους πολλούς που παράγουν όλο τον πλούτο.

Όταν το ΚΚΕ ζητάει από τους εργαζόμενους, από τη νεολαία να του δώσουν δύναμη, αυτό ακριβώς διεκδικεί:

Μαζί με τους εργαζόμενους να οργανώσουμε τον αγώνα για να δυναμώσει το ρεύμα αυτό, της αμφισβήτησης.

Να δυναμώσει η ενότητα και η συμμαχία του λαού, για να διεκδικήσει και να επιβάλει ουσιαστικές αλλαγές προς όφελος του λαού.

To KKE δεν ζητάει δύναμη για να διαχειριστεί την άθλια αυτή κατάσταση.

Προβάλλει την ανάγκη να οργανωθεί ο λαός και μαζί με το ΚΚΕ να απαιτήσουν αλλαγή τάξης στην εξουσία και όχι αλλαγή κάποιων προσώπων ή κομμάτων στη διαχείριση αυτής της αντιλαϊκής εξουσίας.

Όλα τα άλλα κόμματα υπηρετούν με συνέπεια την καπιταλιστική ιδιοκτησία και κερδοφορία, τις ιμπεριαλιστικές συμφωνίες και συμμαχίες.

Κανένας τους δεν μπαίνει στον κόπο να εξηγήσει γιατί υπάρχει φτώχεια, ανεργία, γιατί έχουμε πισωγυρίσματα σε κατακτήσεις και δικαιώματα, γιατί καταστρέφονται παραγωγικές μονάδες και προϊόντα, γιατί ζούμε χειρότερα, ενώ μπορούμε πολύ καλύτερα, με βάση την πρόοδο του πολιτισμού;

Αντίθετα ο ένας τα φορτώνει στον άλλο, στην κακή διαχείριση του ενός, προτείνουν μια καλύτερη διαχείριση με μονοκομματικές ή κυβερνήσεις συνεργασίας.

2 4

Τι λένε μπροστά στις εκλογές όλα τα άλλα κόμματα;

Από τη ΝΔ, το Ποτάμι, το ΠΑΣΟΚ, τον ΣΥΡΙΖΑ No 1, τον ΣΥΡΙΖΑ Νο 2 ως τη Χρυσή Αυγή;

Όλοι τους έχουν ως βασικό και κοινό άξονα την ονομαζόμενη παραγωγική ανασυγκρότηση της χώρας.

Ντύνουν αυτήν την πολιτική με πολλές και διάφορες διακηρύξεις, μεγάλα λόγια και υποσχέσεις, αντιμνημόνια και τεχνάσματα και πολλά δάκρυα για τη φτώχεια και τα βάσανα του λαού.

Όλοι τους εννοούν ενίσχυση της καπιταλιστικής παραγωγικής βάσης που υπάρχει. Δεν προτείνουν τίποτα διαφορετικό.

Αλλά η παραγωγική βάση που υπάρχει σήμερα είναι οι μονοπωλιακές επιχειρήσεις που έχουν συγκεντρώσει στα χέρια τους την παραγωγή, τη διακίνηση των εμπορευμάτων και υπηρεσιών, ελέγχουν την αγορά, το κράτος, όλους τους μηχανισμούς εξουσίας.

Δεν μιλάνε στα προγράμματα τους για μόνιμη και σταθερή δουλειά για όλους, κάλυψη των απωλειών που είχαν οι εργαζόμενοι αυτά τα 5 χρόνια.

Δεν λένε για πραγματική αύξηση των μισθών, των μεροκάματων και των συντάξεων.

Δεν λένε για την κάλυψη των σύγχρονων αναγκών της εργατικής και λαϊκής οικογένειας με δωρεάν και ποιοτικές υπηρεσίες στην Υγεία, στην εκπαίδευση, στη φροντίδα για τα παιδιά, τα άτομα με ειδικές ανάγκες, τους γέροντες γονείς.

Δεν λένε για την ανάγκη και το δικαίωμα των εργαζομένων να ξεκουράζονται, να έχουν ελεύθερο χρόνο, να ζουν ανθρώπινα.

Αξιοποιούν το δράμα των ανέργων για να ενισχύουν και πάλι τους μονοπωλιακούς ομίλους.

Το μόνο που υπόσχονται είναι ότι μέσα από την “παραγωγική ανασυγκρότηση” θα καλυφθούν στο μέλλον οι λαϊκές ανάγκες. Στην πραγματικότητα είναι έτοιμοι να βάλουν πλάτη στις συγχωνεύσεις και εξαγορές μεταξύ των ομίλων, στη διαμόρφωση νέων τζακιών που θα λυμαίνονται τον πλούτο της χώρας.

Η υποκρισία και το ψέμα τους δεν έχουν όρια, αφού την ίδια ώρα οι εκμεταλλευτές του μόχθου του λαού λένε ότι προϋπόθεση για να ανακάμψει η οικονομία και να μπούμε σε «παραγωγική ανασυγκρότηση είναι η χωρίς καθυστέρηση υλοποίηση των μνημονίων».

Άλλωστε, τα μνημόνια είναι κομμένα και ραμμένα στα μέτρα τους. Είναι οι πάγιες αξιώσεις τους. Αυτοί τα επέβαλαν σε πολύ καλή συνεργασία με την EE.

Τα μνημόνια δεν είναι μια λάθος πολιτική που μας επέβαλε η κακή τρόικα ή το κουαρτέτο.

Είναι η πολιτική για την αύξηση της κερδοφορίας του κεφαλαίου με το τσάκισμα και τη φτωχοποίηση του λαού.

Όλα τα άλλα κόμματα θεωρούν ότι είναι αδιανόητη κάθε σκέψη και συζήτηση για συνολική αποδέσμευση από την EE.

Υπερασπίζονται με πάθος την EE γιατί είναι η συμμαχία που στηρίζει την εξουσία των μονοπωλίων στη χώρα μας.

Δεν θέλουν να συγκρουστούν με τα μεγάλα συμφέροντα, γι’ αυτό έχουν αυτήν τη θέση.

3Επομένως, η πρόταση για παραγωγική ανασυγκρότηση αποτελεί στήριξη της καπιταλιστικής κερδοφορίας και ιδιοκτησίας με πολύ βαρύ τίμημα για τους εργαζόμενους, το λαό.

Η υπόσχεσή τους ότι θα δημιουργηθούν θέσεις εργασίας, θα βρεθούν ισοδύναμα, θα γίνουν με κανόνες κοινωνικής δικαιοσύνης είναι λόγια του αέρα, όπως ήταν λόγια του αέρα η κατάργηση των μνημονίων.

Και όταν θα έχουμε μια ανάκαμψη των κερδών και της οικονομίας του κεφαλαίου δεν πρόκειται στον αιώνα τον άπαντα κανένας καπιταλιστής να πει: “Ελάτε τώρα να σας καλύψουμε τις απώλειές σας σε δικαιώματα και μισθούς”.

Αντίθετα θα σηκώσουν νέο κύμα επίθεσης και εξαπάτησης.

Μεταχειρίζονται απίστευτα τεχνάσματα για να εξαπατούν το λαό και να κρύβουν τον ταξικό χαρακτήρα της πολιτικής τους.

Με όλη αυτήν τη σαπίλα το ΚΚΕ δεν έχει καμία σχέση.

Είναι με τους εκμεταλλευόμενους, παλεύει μαζί τους και τους λέει την αλήθεια.

Αυτό το σύστημα δεν διορθώνεται, δεν βελτιώνεται, δεν εξανθρωπίζεται.

Οι ανάγκες του λαού και της νεολαίας δεν χωράνε σε αυτό το σύστημα.

Είναι σε σύγκρουση.

Αυτή η σύγκρουση με τα μνημόνια και τα αφεντικά πρέπει να οργανωθεί αποφασιστικά και να φτάσει στο τέλος της.

Οργάνωση για έναν τέτοιο αγώνα, με ένα δυνατό ΚΚΕ, μπορεί να δημιουργήσει την άλλη μέρα των εκλογών μια άλλη κατάσταση, θετική για το λαό.

Να περάσει το εργατικό και λαϊκό κίνημα στην αντεπίθεση. Να χαλάσουμε αντιλαϊκά σχέδια, να αποτρέψουμε νέα βάρβαρα μέτρα.

Το κυριότερο να βάλουμε στην ημερήσια διάταξη το στόχο που έχει ανάγκη ο λαός για τη σωτηρία του.

Αλλαγή τάξης στην εξουσία. Μπορεί αυτός ο σκοπός να πραγματοποιηθεί, φτάνει ο λαός να συνειδητοποιήσει το συμφέρον του, να οργανωθεί, να μη συμβιβάζεται με τη φτώχεια και την ανεργία, να δώσει δύναμη στο ΚΚΕ.

Μπροστά στους εργαζόμενους, τη νεολαία, τους συνταξιούχους, τους αγρότες της Φθιώτιδας υπάρχει μια μεγάλη ευκαιρία με τις εκλογές στις 20 του Σεπτέμβρη.

Είναι μια ευκαιρία να γίνει αυτό το βήμα.

Είναι για όλους εμάς που είμαστε πεισμένοι για την πολιτική του ΚΚΕ, στιγμή μεγάλης ευθύνης. Καλούμαστε να θέσουμε ως προσωπική και συλλογική φιλοδοξία και στόχο να ανοίξουμε αυτή τη συζήτηση πλατιά και θαρραλέα και να φέρουμε κοντά στο ΚΚΕ νέους αγωνιστές.

Και στη Λαμία μέσα, και στη Λοκρίδα, και στο Δομοκό, και στην Ανατολική και Δυτική Φθιώτιδα.

Διεκδικούμε και την ψήφο τους και τη στράτευσή τους στον αγώνα και την επόμενη ημέρα των εκλογών.

Να συναντηθούμε στους χώρους δουλειάς, στα εμπορικά κέντρα, στα σχολεία, στους δήμους, στις υπηρεσίες, στα χωριά για να οργανώσουμε τον αγώνα και το δικό μας σχέδιο για την ανατροπή της βάρβαρης και αντιλαϊκής πολιτικής. Να οργανώσουμε την πάλη μας για να ξεμπλέξουμε οριστικά με μνημόνια και αφεντικά.

Με την εργατική λαϊκή εξουσία να οργανώσουμε την οικονομία και την κοινωνία σε ριζικά διαφορετική βάση.

Το πραγματικό πολιτικό πρόβλημα είναι ένα: Ανάπτυξη για το λαό ή για τα κέρδη των μονοπωλίων. Ευημερία για το λαό ή για τους λίγους. Με το λαό ή με τα μονοπώλια. Αυτά είναι τα πραγματικά διλήμματα που έχουν τεθεί μπροστά μας».

 

Ακολουθήστε το Lamianow στο Instagram

Advertisement
Advertisementkonstantinos_kolovos

ΣΧΟΛΙΑ ΑΝΑΓΝΩΣΤΩΝ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Κόσμος1 δευτερόλεπτο ago

Βρετανία: Τέρας έδεσε μητέρα με καλώδια και βίασε τα παιδιά της

O Τζόζεφ ΜακΚαν, ο οποίος έχει χαρακτηριστεί ως κατά συρροήν βιαστής, κατηγορείται για πολλά σεξουαλικά εγκλήματα στη Βρετανία, ενώ υπέβαλε...

ΕΛΛΑΔΑ16 λεπτά ago

Με τον τρόμο των διαρρηκτών ζουν κάτοικοι σε χωριά της Λάρισας – Σκέφτονται να μισθώσουν ακόμη και σεκιούριτι!

Με εναλλάξ… «σκοπιές» στα σπίτια τους αναγκάζονται να ζουν το τελευταίο διάστημα κάτοικοι σε χωριά του δήμου Κιλελέρ, με το...

Toπικά25 λεπτά ago

Λαμία: Μπορείτε να βοηθήσετε; Μονογονεϊκή πολύτεκνη οικογένεια χρειάζεται την στήριξη μας!

Ο Σύλλογος Πολυτέκνων Φθιώτιδας απευθύνει έκκληση για την  στήριξη μονογονεϊκής οικογένειας που χρειάζεται την βοήθεια όλων μας. Όποιος μπορεί ας...

Κόσμος30 λεπτά ago

Independent: Ντροπή που ο Τζόνσον δεν επιστρέφει τα Γλυπτά του Παρθενώνα στην Ελλάδα

Σαφή θέση υπέρ της επιστροφής στην Ελλάδα των Γλυπτών του Παρθενώνα που βρίσκονται στο βρετανικό Μουσείο, παίρνει σε άρθρο γνώμης στον Independent o Ντένις ΜακΣέιν....

ΕΛΛΑΔΑ46 λεπτά ago

Τιτλοποίηση χρεών προς τα ασφαλιστικά ταμεία εξετάζει η κυβέρνηση

Πριν από περίπου 15 χρόνια, ο τότε υπουργός Οικονομικών Γιώργος Αλογοσκούφης είχε προτείνει ένα σχέδιο για την τιτλοποίηση ληξιπρόθεσμων οφειλών προς το...

Νοέμβριος 2019
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
« Οκτ    
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
252627282930  

Facebook

Διαβάζονται