Κορωνοϊός: Συναγερμός στην Θεσσαλονίκη- Σκέψεις για ΜΕΘ ακόμα και μέσα στο Βελλίδειο

Πληροφορίες ακόμη ανέφεραν οτι το 424 Γενικο Στρατιωτικο Νοσοκομείο που διαθέτει ηδη δικές του ΜΕΘ, ετοιμάζεται να μετατρέψει σε θαλάμους νοσηλείας ακόμα και τους χώρους στο υπογειο

Σε συναγερμό εχουν τεθεί οι μονάδες υγείας της επικράτειας, καθώς ολοκληρη η χωρα αντιμετωπίζεται πλέον ως μια υγειονομική περιφέρεια οσον αφορά τη νοσηλεία ασθενών με κορωνοιο.

Η κατασταση στην Θεσσαλονίκη κρινεται πολυ σοβαρή και αποφασίστηκε η ενεργοποίηση εως την Κυριακη 50 νεων κλινών ΜΕΘ στη Βορεια Ελλαδα. Σημερα που εφημερεύει το Ιπποκράτειο, θα καλύψει επικουρικά και θα στηρίξει την εφημερία και το Διαβαλκανικό Κέντρο.

Έξω απο τα νοσοκομεία της πόλης εχουν εγκατασταθεί υποστηρικτικά σκηνές και λυόμενα περιπτερα τα οποία παραχώρησε η ΔΕΘ ενω μελετάται σύμφωνα με πληροφορίες της Καθημερινής το ενδεχομενο εγκατάστασης κλινικών ΜΕΘ στο Βελλίδειο Συνέδριακο Κέντρο.

Πληροφορίες ακόμη ανέφεραν οτι το 424 Γενικο Στρατιωτικο Νοσοκομείο που διαθέτει ηδη δικές του ΜΕΘ, ετοιμάζεται να μετατρέψει σε θαλάμους νοσηλείας ακόμα και τους χώρους στο υπογειο – πυρηνικό καταφύγιο, ενώ ειναι έτοιμο το σχεδιο για αεροδιακομιδή ασθενών στην Αθήνα ή και αλλού.

Πηγή: Καθημερινή

Share this Article
Leave a comment

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *