0

Ευοίωνες προβλέψεις έρχονται από το πανεπιστήμιο Κρήτης, εκεί που ο καθηγητής Γιώργος Τσιρώνης και η ομάδα του μελετούν τα δεδομένα του κορωνοϊού κι αναλύουν την καμπύλη της εξάπλωσης της νόσου στη χώρα μας.

Σύμφωνα με τον καθηγητή, η πορεία της διασποράς της νόσου έχει εκπλήξει ευχάριστα τους επιστήμονες, καθώς με τα δεδομένα που είχε συγκεντρώσει η ομάδα ως το τέλος του Μαρτίου, υπολογιζόταν ότι τα κρούσματα θα μηδενιστούν γύρω στις 27-28 Μαΐου.

Τώρα, με τα νέα δεδομένα «τα μαθηματικά μοντέλα, μας δείχνουν ότι τα πράγματα εξελίχθηκαν πολύ καλύτερα και η πρώτη φάση θα κλείσει δύο εβδομάδες νωρίτερα, γύρω στις 10 Μαΐου» τόνισε ο κ. Τσιρώνης. «Αν δεν είναι μηδέν τα κρούσματα, θα είναι κοντά στο μηδέν».

Παράλληλα, εκτίμησε ότι βάσει των μοντέλων αναθεωρείται προς τα κάτω και ο αριθμός των συνολικών κρουσμάτων, ο οποίος ενώ αναμενόταν να υπερβεί τις 3.500, θα είναι κατά πολύ χαμηλότερος.

«Αυτό που μας λένε τα μαθηματικά είναι η γενική εικόνα και συμπίπτει μ’ αυτά που δίνουν οι εμπειρογνώμονες και η επιτροπή».

Αναφορικά με το αν «χτίζονται» μοντέλα για δεύτερο κύμα επεσήμανε: «Είναι μια βασική δραστηριότητα, αν και είναι πολύ καινούριος ο ιός και δεν έχουμε πολλά δεδομένα. Ο κόσμος περιμένει ότι θα δραστηριοποιηθεί ξανά ο ιός όταν αρχίσουν ξανά τα κρύα.

Θα πρέπει να προετοιμαστεί το σύστημα για την κατάλληλη δράση και ειδικά η δική μας, η εκπαιδευτική κοινότητα, που θα πρέπει να προσαρμοστεί στα δεδομένα και στην εξ αποστάσεως εκπαίδευση.

Πηγή: ethnos.gr

Ακολουθήστε το  στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Λαμία, την Στερεά Ελλάδα και όχι μόνο, στο
   
Νewsroom

Τρίκαλα: Βαγόνι παρέσυρε ποδηλάτη! (pics)

Previous article

Σωτήρης Τσιόδρας: Ο γιατρός που αγάπησε όλη η Ελλάδα

Next article

Comments

Leave a reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

You may also like

More in ΕΛΛΑΔΑ