Σύμφωνα με το grtimes.gr, ο Αρχιμανδρίτης Θεολόγος ήταν ανεμβολίαστος και εκοιμήθη το βράδυ της Δευτέρας (22.11.2021) ενώ η κηδεία του τελέστηκε χθες στις 12:00 στον Ιερό Ναό Παναγίας Χαλκέων και ετάφη στα κοιμητήρια “Αναστάσεως του Κυρίου” στη Θέρμη.

Επιπλέον με κορονοϊό νοσούν και ο αδερφός του και οι γονείς τους και νοσηλεύονται σε νοσοκομείο. Είναι και αυτοί ανεμβολίαστοι.

Συγκεκριμένα, ο αδερφός του Πολύκαρπος Ουζούνης, Αρχιμανδρίτης στην Ιερά Μονή Αγίας Θεοδώρας, νοσηλεύεται στο στρατιωτικό νοσοκομείο 424 και οι δύο γονείς τους στο νοσοκομείο Παπαγεωργίου

Η ανακοίνωση της Μητρόπολης

«Η Ιερά Μητρόπολις Θεσσαλονίκης μετά βαθύτατης συγκινήσεως και εν συνοχή καρδίας αναγγέλλει στον ιερό κλήρο και το ευσεβές αυτής πλήρωμα την προς Κύριον εκδημίαν του πανοσιολογιώτατου αρχιμανδρίτου Θεολόγου Ουζούνη.

Ο μακαριστός αρχιμ. Θεολόγο, κατά κόσμον Ιωάννης Ουζούνης, του Αντωνίου και της Δεσποίνη, εγενήθη το έτος 1975 στην Θεσσαλονίκη. Διάκονος χειροτονήθηκε την 8 Δεκεμβρίου 2013 στον ιερό Μητροπολιτικό Ναό Αγίου Γρηγορίου του Παλαμά και πρεσβύτερος την 4 Δεκεμβρίου 2014 στον ιερό Ναό αγίας Βαρβάρας άνω Τούμπας, από τον Παναγιώτατο Μητροπολίτη Θεσσαλονίκης κ. Άνθιμο, ο οποίος τον χειροθέτησε αυθημερόν Αρχιμανδρίτη. Υπηρέτησε ως διάκονος και ως εφημέριος στον ιερό Ναό Παναγίας των Χαλκέων Θεσσαλονίκης.

Ήταν απόφοιτος του Τμήματος Ποιμαντικής και Κοινωνικής Θεολογίας της Θεολογικής Σχολής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης.

Εκοιμήθη στην Θεσσαλονίκη την Δευτέρα 22 Νοεμβρίου 2021. Η εξόδιος ακολουθία θα τελεσθεί την Τρίτη 23 Νοεμβρίου 2021 στον ιερό Ναό Παναγίας των Χαλκέων ώρα 12:00.

Αιωνία αυτού η μνήμη».

Lamianow.gr
Η ανεξάρτητη ηλεκτρονική εφημερίδα ενημέρωσης της Λαμίας και της Στερεάς Ελλάδας. Γιατί η ενημέρωση χρειάζεται άποψη.

Leave a reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

You may also like

More in:ΕΛΛΑΔΑ