Το κοκορέτσι συνοδεύει πάντα το αρνί του Πάσχα και συνήθως σερβίρεται ως ορεκτικό, κομμένο σε φέτες. Το κοκορέτσι κι η γαρδούμπα ήταν γεύση γνωστή από την αρχαιότητα και τα χρόνια του Ομήρου. Οι αρχαίοι Έλληνες έτρωγαν από τότε το σημερινό κοκορέτσι και το ονομάτιζαν “πλεκτή” λόγω της πλέξης που έχει ολόγυρά του.
Υπάρχουν πολλοί τρόποι παρασκευής του κοκορετσιού. Στον Εμπεσό του ορεινού Βάλτου Αιτωλοακαρνανίας, μας υποδέχεται ο Παύλος, λάτρης του καλού φαγητού, και μας περιγράφει πώς φτιάχνει εκείνος για την οικογένειά του και τους φίλους του, το κλασικό κοκορέτσι της Λαμπρής.
Καλό Πάσχα με υγεία!
Του συνεργάτη μας : Greek Village Life/ Ανδρέας Κουτσοθανάσης

Σημείωση: Τα σχόλια που εμφανίζονται κάτω από τα άρθρα αποτελούν προσωπικές απόψεις των χρηστών που τα δημοσίευσαν και δεν εκφράζουν απαραίτητα τις θέσεις ή απόψεις του Lamianow.gr.
Σε ορισμένες περιπτώσεις, σχόλια που έχουν διατυπωθεί δημόσια σε κοινωνικά δίκτυα ενδέχεται να εμφανίζονται κάτω από τα άρθρα, όταν έχουν δημοσιευθεί κάτω από σχετικές αναρτήσεις του ίδιου άρθρου. Το Lamianow.gr δεν φέρει ευθύνη για το περιεχόμενο αυτών των σχολίων.
Αν κάποιο σχόλιο θεωρείτε ότι παραβιάζει δικαιώματα, είναι προσβλητικό ή έχει αποσυρθεί από την αρχική του πηγή, μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί μας στο lamianow.gr@gmail.com για την άμεση αφαίρεσή του.