ΚΚΕ: Δεν θα περάσει η κατάργηση του ασύλου στα Πανεπιστήμια! | Lamianow: Ειδήσεις, Νέα και Επικαιρότητα από τη Λαμία, την Στερεά Ελλάδα και όχι μόνο
Connect with us

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΚΚΕ: Δεν θα περάσει η κατάργηση του ασύλου στα Πανεπιστήμια!

Published

on

Στην ανακοίνωσή του το ΚΚΕ κάνει λόγο για «δήθεν ανησυχία της κυβέρνησης για την εγκληματικότητα στα ανώτατα ιδρύματα» και προσθέτει πως «είναι εκ του πονηρού και ψεύτικη».

Δεν είναι το «πανεπιστημιακό άσυλο» αυτό που εμποδίζει την αντιμετώπιση της εγκληματικότητας και της διακίνησης ναρκωτικών στο κέντρο της Αθήνας, το Μενίδι και άλλες περιοχές που δεν υπάρχει κανένα πανεπιστημιακό ίδρυμα, συνεχίζει η ανακοίνωση.

Το ήδη υπάρχον πλαίσιο μπορεί να αντιμετωπίσει αυτά τα ζητήματα στα Πανεπιστήμια. Όπως και το εμπόριο ναρκωτικών δεν αντιμετωπίζεται με τους χώρους εποπτευόμενης χρήσης. Αντιθέτως, ενισχύεται περισσότερο.

Αυτό που λείπει από την Ανώτατη Εκπαίδευση δεν είναι οι διμοιρίες των ΜΑΤ και οι δυνάμεις καταστολής μέσα στα Πανεπιστήμια και τα ΤΕΙ.

Αυτό που λείπει – επισημαίνεται μεταξύ άλλων – είναι η επαρκής χρηματοδότηση, για να λυθούν προβλήματα, όπως η έλλειψη φωτισμού, συντήρησης και φύλαξης, που αφήνουν χώρο σε φαινόμενα, τα οποία στη συνέχεια υποκριτικά αξιοποιούνται για το χτύπημα του ασύλου.

Οι δυνάμεις του ΚΚΕ και της ΚΝΕ θα κάνουμε ό,τι περνάει από το χέρι μας για να μην περάσει η κατάργηση του ασύλου, κόντρα σε δυνάμεις που είτε ανοιχτά θέλουν την κατάργηση του ασύλου είτε η πρακτική τους αξιοποιείται στην ενίσχυση του δόγματος «νόμος και τάξη».

Θα βρεθούμε στην πρώτη γραμμή για να γίνει αυτό υπόθεση των ίδιων των φοιτητών και των Συλλόγων τους, καταλήγει η ανακοίνωση.

newsit

Advertisement
9 Σχόλια

9 Comments

 1. Ανώνυμος

  12/07/2019 14:49 at 14:49

  tm,

  Το πρόβλημα των Πανεπιστημιών δεν είναι το άσυλο. Να καταργηθεί αλλά δεν είναι εκεί!

  Είναι τα καρκινώματα των παρατάξεων και κυρίως της ΔΑΠ. Και όποιος έχει πάει σε ΑΕΙ – ΤΕΙ ξέρει γιατί πρώτοι υπεύθυνοι είναι αυτοί. Πλειοψηφούσα παράταξη είναι ούτως ή άλλως.

  Και πολλά άλλα: εμπόριο συγγραμμάτων, καθηγητές χτυπημένοι στο κεφάλι, καθηγητές που ζητάν ανταλλάγματα για να περάσουν τους φοιτητές, κτιριακές υποδομές, έλλειψη επιστημονικού προσωπικού και πολλά άλλα.

 2. Ανώνυμος

  12/07/2019 14:44 at 14:44

  Δημητράκη,

  Βάλε και τα παράσιτα της ΔΑΠ.

 3. teacher

  12/07/2019 13:55 at 13:55

  Θα πρέπει να θυμίσουμε ότι το πανεπιστημιακο άσυλο δεν κατοχυρώθηκε μόνο για να προστατεύει τις ακαδημαϊκές ελευθερίες, την εκπαιδευτική διαδικασία και την ερευνητική δραστηριότητα. Αυτό είναι κάτι που εξυπακούεται. Το άσυλο δημιουργήθηκε για να προστατεύονται οι πολιτικές ιδέες και οι πολίτες που διώκονται για τις πολιτικές τους πεποιθήσεις. Επίσης για να μπορούν πολιτικοί χώροι, συλλογικότητες και άνθρωποι να έχουν ένα χώρο που να μπορούν να εκφράσουν τις πολιτικές τους απόψεις αλλά και που να μπορεί να φιλοξενήσει τις δραστηριότητες τους, χωρίς πιθανούς πολιτικούς και οικονομικούς περιορισμούς που θα συναντούσαν αλλού.

 4. ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

  12/07/2019 13:05 at 13:05

  Το πανεπιστημιακό άσυλο είναι ένα δικαίωμα ιερό, με ιστορία αιώνων στην Ελλάδα και στην Ευρώπη, και το δυσφημίζουν ή συμβάλλουν στον εκφυλισμό του όσοι ανεύθυνα και επιπόλαια το μετατρέπουν ή αφήνουν να μετατραπεί ή καλύπτουν ιδεολογικά τη μετατροπή του από άσυλο των ιδεών σε άσυλο βιαιοπραγιών και καταστροφών,
  Εθνική Επιτροπή για τα Δικαιώματα του Ανθρώπου – Εισηγητής Αντ. Μανιτάκης, Ψήφισμα για το Ζήτημα του Πανεπιστημιακού Ασύλου, Αθήνα 2007

 5. tm

  12/07/2019 12:43 at 12:43

  ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΤΟΝ 330:

  1)ΛΟΓΩ ΑΝΩΡΙΜΟΤΗΤΑΣ ΜΠΑΙΝΕΙΣ ΣΕ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗΣ ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΑΝΑΡΩΤΗΘΕΙΣ ΓΙΑ ΠΟΙΟ ΛΟΓΟ ΚΑΠΟΙΟΣ ΕΧΕΙ ΜΙΑ ΘΕΣΗ
  2)ΑΝ ΚΑΠΟΙΟΣ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΕΙ ΑΝΘΕΛΛΗΝΑΣ ΣΙΓΟΥΡΑ ΑΥΤΟΣ ΔΕΝ ΕΙΜΑΙ ΕΓΩ
  3)ΤΟ ΓΕΓΟΝΟΣ ΑΓΡΑΜΜΑΤΕ ΕΛΛΗΝΑ ΟΤΙ ΔΕ ΣΥΜΦΩΝΕΙΣ ΜΕ ΤΗΝ ΑΠΟΨΗ ΚΑΠΟΙΟΥ ΕΙΝΑΙ ΑΠΟ ΜΟΝΟ ΤΟΥ ΣΤΙΓΜΑΤΙΣΜΟΣ ΓΙΑ ΤΟ ΠΟΥ ΑΝΗΚΕΙΣ
  4)ΑΝ ΘΕΩΡΕΙΣ ΟΤΙ ΓΙΑ ΟΠΟΙΟΔΗΠΟΤΕ ΛΟΓΩ ΚΑΠΟΙΟΣ ΣΕ ΠΡΟΣΕΒΑΛΕ ΕΣΕΝΑ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΟΜΟΙΔΕΑΤΕΣ ΣΟΥ ΕΙΝΑΙ ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΔΙΚΟ ΣΟΥ ΚΑΙ ΜΗΝ ΜΑΣ ΠΟΛΥΖΑΛΙΖΕΙΣ
  5)ΓΙΑ ΝΑ ΤΕΛΙΩΝΟΥΜΕ ,ΑΝ ΕΧΕΙΣ ΝΑ ΘΕΣΕΙΣ 2 ΒΑΣΙΚΕΣ ΑΙΤΙΟΛΟΓΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΠΑΡΞΗ ΑΣΥΛΟΥ ΣΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑ,ΤΑ ΟΠΟΙΑ ΔΕ ΞΕΡΩ ΑΝ ΕΧΕΤΕ ΠΟΤΕ ΕΠΙΣΚΕΦΤΕΙ,ΜΠΟΡΕΙΣ ΝΑ ΜΑΣ ΤΑ ΠΑΡΑΘΕΣΕΙΣ , ΚΑΙ ΝΑ ΣΥΖΗΤΗΣΟΥΜΕ ΣΟΒΑΡΑ ΕΠΙ ΑΥΤΩΝ…………….

 6. ΦΘΙΩΤΟΣ

  12/07/2019 10:58 at 10:58

  ΤΟ ΠΟΛΙΤΕΥΜΑ ΜΑΣ ΑΠΟ ΤΗ ΦΥΣΗ ΤΟΥ ΕΠΙΤΡΕΠΕΙ ΤΗΝ ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΔΙΑΚΙΝΗΣΗ ΙΔΕΩΝ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΠΙΚΡΑΤΕΙΑ. ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΝΕΝΑΣ ΛΟΓΟΣ ΥΠΑΡΞΗΣ ΕΙΔΙΚΟΥ ΑΣΥΛΟΥ ΣΤΟΥΣ ΧΩΡΟΥΣ ΤΩΝ ΙΔΡΥΜΑΤΩΝ ΤΡΙΤΟΒΑΘΜΙΑΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ.ΑΠΟ ΤΟ 1980 ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΠΟΥ ΘΥΜΑΜΑΙ….ΔΕΝ ΚΑΤΗΓΟΡΗΘΗΚΕ ΕΠΙΣΗΜΑ ΠΟΤΕ ΚΑΝΕΝΑΣ ΕΛΛΗΝΑΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΑΠΟΨΕΙΣ ΤΟΥ ΓΙΑ ΟΠΟΘΙΟΔΗΠΟΤΕ ΘΕΜΑ. ΤΟ ΑΝΤΙΘΕΤΟ ΕΧΕΙ ΣΥΜΒΕΙ……ΝΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΑΝΟΧΗ ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΑΠΟΨΕΙΣ ΠΟΛΙΤΩΝ…..ΠΟΥ ΟΝΕΙΡΕΥΟΝΤΑΙ ΤΗΝ ΑΛΛΑΓΞΗ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΕΥΜΑΤΟΣ……ΚΑΙ ΜΑΛΙΣΤΑ ΜΕ ……ΔΥΝΑΜΙΚΑ ΜΕΣΑ….!!! ΑΛΛΩΣΤΕ ΣΗΜΕΡΑ …..ΚΑΙ ΑΣ ΜΗΝ ΑΡΕΣΕΙ ΣΕ ΚΑΠΟΙΟΥΣ ….ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΕΥΚΟΛΟ ΝΑ ΑΚΟΥΣΤΟΥΝ ΚΑΠΟΙΕΣ ΑΠΟΨΕΙΣ……ΑΣ ΤΙΣ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΕΙ Ο ΚΑΘΕΝΑΣ ΟΠΩΣ ΘΕΛΕΙ ……ΣΤΟΥΣ ΧΩΡΟΥΣ ΤΩΝ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΩΝ. ΕΠΙΒΑΛΕΤΑΙ ΛΟΙΠΟΝ …..ΤΗΡΩΝΤΑΣ ΤΗΝ ΚΟΙΝΗ ΛΟΓΙΚΗ…ΣΤΑ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑ ΝΑ ΙΣΧΥΕΙ …..ΟΤΙ ΚΑΙ ΣΕ ΟΠΟΙΔΗΠΟΤΕ ΔΗΜΟΣΙΟ ΧΩΡΟ .ΕΙΝΑΙ ΔΥΝΑΤΟΝ Ο ΧΩΡΟΣ ΤΩΝ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΩΝ……ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΧΩΡΟΣ ΑΝΟΜΙΑΣ…..ΕΙΝΑΙ ΔΥΝΑΤΟΝ ΣΗΜΕΡΑ …..ΝΑ ΥΠΟΣΤΗΡΙΖΟΝΤΑΙ ΑΠΟΨΕΙΣ ΟΤΙ …..ΔΕΝ ΔΙΑΚΙΝΟΥΝΤΑΙ ΕΛΕΥΘΕΡΑ ΟΙ ΙΔΕΕΣ ΟΠΟΙΟΥΔΗΠΟΤΕ ΠΟΛΙΤΗ……..ΤΩΡΑ ΓΙΑΤΙ ΚΑΠΟΙΟΙ ΜΑΧΟΝΤΑΙ ΓΙΑ ΤΗ ΔΙΑΤΗΡΗΣΗ ΤΗΣ ΑΝΟΜΙΑΣ ΣΕ ΔΗΜΟΣΙΟΥ ΧΩΡΟΥΣ…….ΑΣ ΑΠΑΝΤΗΣΟΥΝ…..ΜΕ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΑ …..ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ , ΟΙ ΙΔΙΟΙ …….ΚΑΙ ΚΥΡΙΩΣ ΑΣ ΑΠΑΝΤΗΣΟΥΝ ΠΩΣ ΘΑ ΛΥΘΕΙ ΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ……!!! ΣΕ ΑΝΤΙΘΕΤΗ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΑΣ ΓΙΝΕΙ ΔΗΜΟΨΗΦΙΣΜΑ ΓΙΑ ΤΟ ΘΕΜΑ…..ΝΑ ΔΟΥΜΕ ……ΚΑΙ ΤΑ ΠΟΣΟΣΤΑ ΚΑΘΕ ΑΠΟΨΗΣ….!!!

 7. Δημήτρης

  12/07/2019 04:02 at 04:02

  Κατάργηση ασυλου εδώ και τώρα! Απαγορεύεται στα κοπρόσκυλα, αιωνιου φοιτητές, μπαχαλάκηδες,αναρχες, κουμουνια και όλα γενικά τα παράσιτα της κοινωνίας να βρίσκονται εντός πανεπιστημιακού χώρου. Κόψτε τους το βήχα και τα πόδια. Αρκετά τους ανεχτήκαμε. Ένομη τάξη από τώρα και πέρα. Οι ταραξίες μπουζουριασμα.

 8. 330

  11/07/2019 21:30 at 21:30

  Φαντάσου να είναι κάποιος που να μη ξέρει να γράψει Ελληνικά και να γράφει ακακατανόητα Greeklish.

  Πόσο ηλίθιος, αγράμματος και ανθέλληνας είναι!

 9. tm

  11/07/2019 18:22 at 18:22

  H ilithiothta htan k einai atherapeuth!!!!
  Na doume tinalo tha akousoe apo agrammatous-ilithious-volemenous anthrwpous!!

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Advertisementkonstantinos_kolovos

ΣΧΟΛΙΑ ΑΝΑΓΝΩΣΤΩΝ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Κόσμος9 ώρες ago

Αυστρία: Γιατρός κατηγορείται για σεξουαλική κακοποίηση τουλάχιστον 95 ανηλίκων

Μία σοκαριστική υπόθεση σεξουαλικής κακοποίησης ανήλικων από γιατρό αποκαλύφθηκε στην Αυστρία. Η εισαγγελία της πόλης Βελς, έπειτα από πολλούς μήνες ερευνών, έφερε στο...

ΕΛΛΑΔΑ9 ώρες ago

Ζαχαριάς: Τραγικός θάνατος για τον γιο του! / H τραγική ειρωνία

Ο 23χρονος Αλέξανδρος Ζαχαριάς σκοτώθηκε σε τροχαίο στον Άγιο Στέφανο. Πρόκειται για τον γιο του ιδιοκτήτη της γνωστής αλυσίδας καταστημάτων...

Sports9 ώρες ago

Basket League: Παναθηναϊκός-ΑΕΚ την πρώτη αγωνιστική

Πολλά «κέφια» είχε η κλήρωση της Basket League για το πρωτάθλημα της σεζόν 2019/20

ΕΛΛΑΔΑ10 ώρες ago

Τραγωδία στην Πέλλα: Σκοτώθηκε αντιδήμαρχος, τον καταπλάκωσε κορμός δέντρου

Ένας άνδρας τραυματίστηκε θανάσιμα την Τρίτη 23/7, όταν κατά τη διάρκεια εργασιών υλοτόμησης καταπλακώθηκε από κορμό δέντρου.

ΕΛΛΑΔΑ10 ώρες ago

Αυτές είναι οι αποφάσεις της κυβέρνησης για το Μάτι – Τι αναφέρει η Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου

Στη δημοσιότητα δόθηκε το βράδυ της Τρίτης η πράξη νομοθετικού περιεχομένου που εξήγγειλε χθες, Δευτέρα, ο πρωθυπουργός και αφορά τις άμεσες παρεμβάσεις...

Ιούλιος 2019
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
« Ιούν    
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031  

Διαβάζονται