Κινητοποιήσεις τον Μάϊο προαναγγέλλουν διαγνωστικά κέντρα, πολυϊατρεία και κλινινοεργαστηριακοί γιατροί

Lamianow.gr
Lamianow.gr 4 μήνες ago Add a Comment
Updated 2022/04/22 at 12:58 ΜΜ
2 Min Read
diagnostika

Την Τρίτη 3 Μαϊου θα συγκληθεί διευρυμένη σύσκεψη των Προέδρων όλων των Ιατρικών Συλλόγων της χώρας και των φορέων ΠΦΥ που αποτελούν το Συντονιστικό Όργανο, για να αποφασιστούν περαιτέρω ενέργειες του κλάδου αναμένοντας τις προτάσεις και ενέργειες της ηγεσίας του υπουργείου Υγείας

Κινητοποιήσεις προαναγγέλλουν τον Μάιο οι κλινικοεργσστηριακοι γιατροί και τα διαγνωστικά κέντρα αντιδρώντας στο νομοσχέδιο για την Πρωτοβάθμια φροντίδα Υγείας (ΠΦΥ) του υπουργείου Υγείας.

Σε σύσκεψη της ολομέλειας του Συντονιστικού Οργάνου φορέων ΠΦΥ που πραγματοποιήθηκε χθες παρουσία του Επίτιμου Προέδρου του Συντονιστικού Οργάνου, Προέδρου του ΙΣΑ και Περιφερειάρχη, κ. Γιώργου Πατούλη συζητήθηκαν τα προβλήματα των διαγνωστικών εργαστηρίων, των πολυϊατρείων και των κλινικοεργαστηριακών γιατρών, γενικότερα σε σχέση με την οικονομική πίεση λόγω του claw back, και ειδικότερα σε σχέση με την περαιτέρω επιβάρυνση λόγω της επιδημίας κορωνοϊου, και αποφασίστηκε να προχωρήσουν σε κινητοποιήσεις εάν δεν επανεξεταστούν τα αιτήματα του κλάδου.

Την Τρίτη 3 Μαϊου θα συγκληθεί διευρυμένη σύσκεψη των Προέδρων όλων των Ιατρικών Συλλόγων της χώρας και των φορέων ΠΦΥ που αποτελούν το Συντονιστικό Όργανο, για να αποφασιστούν περαιτέρω ενέργειες του κλάδου αναμένοντας τις προτάσεις και ενέργειες της ηγεσίας του υπουργείου Υγείας.

Σε προηγούμενες συναντήσεις του Συντονιστικού οργάνου με την ηγεσία του υπουργείου Υγείας είχαν τονιστεί τα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο κλάδος.

Σύμφωνα με το Συντονιστικό Όργανο, είναι ζωτικής σημασίας για τον κλάδο να δημιουργηθεί ξεχωριστός κωδικός για τα POST COVID περιστατικά και την αποζημίωση τους, καθώς και άλλος κωδικός που να αφορά τη διενέργεια προληπτικών εξετάσεων στους ασφαλισμένους του ΕΟΠΥΥ.

«Βασικό αίτημα είναι ότι κάθε εξέταση που εκτελείται θα πρέπει να αποζημιώνεται. Χωρίς να γίνεται υποκοστόλογηση των εξετάσεων και χωρίς «κριτήρια περικοπών» που βαφτίζονται ποιοτικά στο νομοσχέδιο», αναφέρει στην ανακοίνωση του το Συντονιστικό όργανο.

Υπενθυμίζεται ότι υπό την ομπρέλα του Συντονιστικού Οργάνου βρίσκονται η ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ ΚΛΙΝΙΚΟΕΡΓΑΣΤΗΡΙΑΚΩΝ ΕΙΔΙΚΟΤΗΤΩΝ (ΠΟΣΚΕ), η ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ ΙΔΙΩΤΙΚΗΣ ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΑΣ ΥΓΕΙΑΣ (ΠΟΣΙΠΥ), ο
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΣ ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΙΑΤΡΙΚΩΝ ΔΙΑΓΝΩΣΤΙΚΩΝ ΚΕΝΤΡΩΝ (ΠΑΣΙΔΙΚ), η Πανελλήνια Ένωση Ιδιωτικών Ιατρικών Εταιρειών και Πολυϊατρείων (ΠΑΝΙΔΙ) και η Ένωση Ιατρών Ε.Ο.Π.Υ.Υ. (ΕΝ.Ι.-Ε.Ο.Π.Υ.Υ.)

protothema.gr

Ακολουθήστε το  στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Λαμία, την Στερεά Ελλάδα και όχι μόνο, στο
   
Share this Article
Posted by Lamianow.gr
Follow:
Η ανεξάρτητη ηλεκτρονική εφημερίδα ενημέρωσης της Λαμίας και της Στερεάς Ελλάδας. Γιατί η ενημέρωση χρειάζεται άποψη.
Leave a comment

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Click to Hide Advanced Floating Content