Στην έκταση 52.000 στρεμμάτων που διεκδικούν η ιστορική Μονή και ιδιώτες περιλαμβάνονται και οικόπεδα του τέως πρωθυπουργού.

 

Συγκεκριμένα η Μονή Δουσίκου και κάτοικοι ορεινών χωριών της περιοχής διεκδικούν μια έκταση από τα Στουρναρέικα περίπου, έως και το Νεραϊδοχώρι. Πρόκειται για δασική έκταση που περιλαμβάνει και τμήμα του Πανεπιστημιακού Δάσους Περτουλίου. Η Μονή Δουσίκου έχει καταθέσει τα χαρτιά περί ιδιοκτησίας της στη συγκεκριμένη έκταση, ξεκαθαρίζοντας ωστόσο ότι δεν θέλει να μπει σε αντιδικία με ιδιώτες που έχουν σπίτια ή χωράφια, αλλά διεκδικεί μόνο το δάσος προς αξιοποίησή του (σ.σ. διαβάστε τις δηλώσεις του δικηγόρου της Μονής Δήμου Θανάσουλα ΕΔΩ).

Όπως αποκαλύπτει το trikalavoice.gr μεταξύ των συνδιεκδικητών εμφανίζονται οι Δήμοι Τρικκαίων και Πύλης, αλλά και η σύζυγος του πρώην πρωθυπουργού Δάφνη Σημίτη. Πρόκειται για οικόπεδο 8 στρεμμάτων στον οικισμό Βλάχα, το οποίο είχε αγοράσει ως εξ αδιαιρέτου το ζεύγος Κώστα και Δάφνης Σημίτη προ πολλών ετών με την κουμπάρα του, τέως βουλευτίνα Τρικάλων Σούλα Μερεντίτη.

Δείτε παρακάτω και την επιστολή που έστειλε η Μονή στους συνδιεκδικητές εκτάσεων:

Lamianow.gr
Η ανεξάρτητη ηλεκτρονική εφημερίδα ενημέρωσης της Λαμίας και της Στερεάς Ελλάδας. Γιατί η ενημέρωση χρειάζεται άποψη.

Leave a reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

You may also like