Καταργούνται τα δώρα στο Δημόσιο με… τη βούλα του ΣτΕ! | Lamianow: Ειδήσεις, Νέα και Επικαιρότητα από τη Λαμία, την Στερεά Ελλάδα και όχι μόνο
Connect with us

Εργασία

Καταργούνται τα δώρα στο Δημόσιο με… τη βούλα του ΣτΕ!

Published

on

Συνταγματική κρίθηκε από την Ολομέλεια του Συμβουλίου της Επικρατείας η κατάργηση όσον αφορά στα δώρα στο Δημόσιο. Πρόκειται για τα επιδόματα Χριστουγέννων, Πάσχα και θερινής άδειας (13ος και 14ος μισθός) των δημοσίων υπαλλήλων. Αναλυτικά το σκεπτικό της απόφασης που πήρε η Ολομέλεια του ΣτΕ.
Δημοσιεύτηκαν σήμερα, Τρίτη 16.07.2019, οι αποφάσεις της Ολομέλειας του Συμβουλίου της Επικρατείας με τις οποίες είχαν κριθεί συνταγματικές οι περικοπές για τα δώρα στο Δημόσιο και πιο συγκεκριμένα για τα επιδόματα Χριστουγέννων, Πάσχα και θερινής άδειας των δημοσίων υπαλλήλων (13ος και 14ος μισθός).

Η Ολομέλεια του ΣτΕ (πρόεδρος η Αικατερίνη Σακελλαροπούλου και εισηγητές οι σύμβουλοι Επικρατείας, Ελένη Παπαδημητρίου και Ιωάννης Σπερελάκης (αρχικά εισηγήτρια ήταν η Κωνσταντίνα Φιλοπούλου) με σειρά αποφάσεων της(1307-1316/2019) , έκρινε, κατά πλειοψηφία και παρά την αντίθετη κρίση του ΣΤ΄τμήματος, ότι η κατάργηση των τριών επιδομάτων, «τεκμηριώνεται επαρκώς» και δεν παρίσταται απρόσφορο μέτρο, και μάλιστα προδήλως, για «την επίτευξη των επιδιωκόμενων σκοπών, ούτε μπορεί να θεωρηθεί ότι δεν ήταν αναγκαίο, δεδομένου ότι με αυτό το μέτρο, το οποίο εφαρμόζεται γενικά σε όλους τους μισθωτούς του δημόσιου τομέα, γίνεται προσπάθεια εξοικονόμησης και περιορισμού των διογκωμένων δαπανών της Γενικής Κυβέρνησης, η οποία υπαγορεύεται από επιταγές της Ε.Ε. για μείωση του υπερβολικού δημοσίου ελλείμματος».

Η… αιτιολόγηση για το «μαχαίρι» στα δώρα στο Δημόσιο

Χαρακτηριστικά η Ολομέλεια του ΣτΕ αναφέρει πως ο νομοθέτης είχε πλήρη επίγνωση όχι μόνο του εν γένει επιπέδου διαβίωσης του πληθυσμού της Χώρας, αλλά και ειδικά του επιπέδου διαβίωσης των δημοσίων υπαλλήλων, όπως προκύπτει:

α) από τα δημοσιευμένα και διαθέσιμα στις υπηρεσίες του Ελληνικού Δημοσίου στοιχεία της Ελληνικής Στατιστικής Αρχής (ΕΛΣΤΑΤ) για το όριο κινδύνου φτώχειας ανά άτομο μετά τις κοινωνικές μεταβιβάσεις (6.591 ευρώ) και το μέσο ετήσιο ισοδύναμο ατομικό εισόδημα (12.637,08 ευρώ) κατά το έτος 2011,

β) από το νέο ενιαίο μισθολόγιο των δημοσίων υπαλλήλων που θεσπίστηκε με τον ν. 4014/2011, με το οποίο ο βασικός μισθός των δημοσίων υπαλλήλων κυμαίνεται μεταξύ 780 (ΥΕ με βαθμό ΣΤ) και 1092 ευρώ (ΠΕ με βαθμό ΣΤ) και

γ) από τη θέσπιση νέου κατώτατου βασικού μισθού και ημερομισθίου με τον ίδιο ν. 4093/2012 (586,08 ευρώ και 26,18 ευρώ, αντίστοιχα)».

Επιπλέον, σημειώνουν οι δικαστές του ΣτΕ, «η τυχόν ύπαρξη εναλλακτικών λύσεων δεν καθιστά, ενόψει των ευρέων περιθωρίων εκτίμησης που απολαμβάνει ο νομοθέτης στη χάραξη της οικονομικής και κοινωνικής πολιτικής και του οριακού ελέγχου, στον οποίο υπόκειται κατά το αυτό, από μόνη της μη αιτιολογημένη την επίδικη ρύθμιση, ούτε, άλλωστε, υπόκειται σε δικαστικό έλεγχο η συγκεκριμένη επιλογή, αν, δηλαδή, ο νομοθέτης επέλεξε τον καλύτερο τρόπο χειρισμού του προβλήματος ή αν έπρεπε να είχε ασκήσει διαφορετικά την εξουσία του».

Σε άλλο σημείο οι σύμβουλοι Επικρατείας υπογραμμίζουν ότι «το ίδιο μέτρο δεν αντίκειται στα άρθρα 4 παρ. 5 και 25 παρ. 4 του Συντάγματος, δεδομένου ότι αφορά όλους τους υπαλλήλους του Δημοσίου και του ευρύτερου δημόσιου τομέα, ενώ διαφορετικόείναι το ζήτημα της χορήγησης των επιδομάτων εορτών και αδείας στους υπαλλήλους του ιδιωτικού τομέα, οι οποίοι αποτελούν διαφορετική κατηγορία, σε βάρος της οποίας έχουν επιβληθεί άλλα οικονομικής φύσεως μέτρα».

Τα δώρα στο Δημόσιο και η μειοψηφία

Αντίθετα, η μειοψηφία επισημαίνει στο σκεπτικό της ότι με τον ίδιο ν. 4093/2012 και με τα ίδια ακριβώς κριτήρια, με προηγούμενες αποφάσεις της Ολομέλειας του Συμβουλίου της Επικρατείας κρίθηκαν καθ’ εαυτά απρόσφορα, ανεπαρκή και, συνεπώς, ακατάλληλα να στηρίξουνπερικοπές σε μισθούς και συντάξεις. Σε αυτό το σημείο βέβαια η πλειοψηφία αντέκρουσε πως το γεγονός ότι το ΣτΕ «μεταστρέφει τη νομολογία του ως προς τον ν. 4093/2012, τον οποίο συστηματικά κρίνει αντίθετο στις προεκτεθείσες συνταγματικές διατάξεις, με το επιχείρημα ότι, εκ μόνουτου λόγου ότι άλλες ρυθμίσεις του νόμου αυτού, οι οποίες αφορούν διαφορετικά θέματα (μισθούς και συντάξεις), κρίθηκαν αντισυνταγματικές με αποφάσεις του Δικαστηρίου, δεν προκύπτει αναγκαίως αντισυνταγματικότητα και της επίδικης ρύθμισης».

Παράλληλα, η μειοψηφία επισημαίνει πως «οι εν λόγω υπάλληλοι έχουν ήδη υποστεί αλλεπάλληλες μειώσεις τόσο των αποδοχών τους, όσο και του εν γένει εισοδήματός τους βάσει των διαφόρων νομοθετημάτων της περιόδου της κρίσης. Εξάλλου, οι επίμαχες καταργήσεις δεν μπορούν να δικαιολογηθούν ειδικότερα ούτε εκ του λόγου ότι αποτελούν τμήμα ενός ευρύτερου προγράμματος δημοσιονομικής προσαρμογής που περιέχει δέσμη μέτρων για την ανάκαμψη της ελληνικής οικονομίας και την εξυγίανση των δημόσιων οικονομικών, διότι η προϋπόθεση αυτή αποτελεί αναγκαίο όχι όμως και επαρκή όρο για τη συνταγματικότητα των εν λόγων περικοπών».

Πηγή:newsit

Advertisement
26 Σχόλια

26 Comments

 1. Πανος

  19/07/2019 16:41 at 16:41

  Καθημερινα διαβαζουμε δεκάδες περιπτωσεις,με κομπίνες δημοσίων υπαλληλων,ιστορίες λούφας και κατάχρησης δημοσίου χρήματος.Ποσες φορές δεν ταλαιπωρηθηκαμε από τους ρεμπεσκεδες,που απουσιάζουν μέρα παράμερα από την εργασία τους.Ειδατε ποτέ εσείς κάποιο καταστημα έστω μια μέρα κλειστό?Δηλαδη οι άνθρωποι του ιδιωτικού τομεα,δεν αρρωσταίνουν ποτε?Η το άλλο,που ακόμη και σε ώρες εργασιας,αφήνουν ένα μπουφάν στην καρέκλα τους και εξαφανιζονται.Και δεν μιλαμε για Παρασκευες,όπου από τις 10 με 11,έχουν γίνει Λούλης!!Οτι πιο αχρηστο και αντιπαραγωγικό έχει να επιδείξει η Ελληνική κοινωνια.Βδελες που ρουφούν το αίμα,των ανθρώπων που μοχθούν με συνειδηση.Αλλα ο καιρός γαρ εγγυς.

 2. 316

  19/07/2019 12:11 at 12:11

  Ανώνυμος,

  1. “Παίρνουν” ή “Περνούν”! Τα μάτια μας έβγαλες!!!! Γραμματική Α΄Δημοτικού και δεν τη ξέρεις! Δεν σου χρειάστηκε από το κόμμα;
  2. Για τους αγρότες συμφωνώ!
  3. Για το ΟΑΕΕ είμαστε η μόνη χώρα με τόσες υψηλές εισφορές. Γιατί πρέπει το κράτος να εισπράξει για να πληρώσει ΚΑΙ τους Δ.Υ. Άρα καταλήγουμε στο ορθολογικό συμπέρασμα που προείπαμε. Να γίνει ξεσκάρτισμα και αξιολόγηση των Δ.Υ., να μειωθούν φόροι και εισφορές και μετά θα μιλήσουμε για αυτά που ανφέρεις.
  4. Τους συναδέλφους σου Δ.Υ. που μπήκαν με πλαστά πτυχία και με βύσμα ποιος τους πληρώνει και γιατί;
  5. Ο Δ.Υ. έχει και αφορολόγητο. Ας φορολογηθεί από το πρώτο ευρώ.

  Υ.Γ. Επειδή δεν σε βολεύει ως Δ.Υ. απέφυγες να απαντήσεις για: αυτούς που μπήκαν με βύσμα, με πλαστά πτυχία, που δεν πατάνε στη δουλειά τους, που κάνουν λοβιτούρες, που παίρνουν υπέρογκους μισθούς για τα προσόντα τους, που παίρνουν φακελάκια και μίζες, που δεν έχουν αξιολογηθεί όπως θα έπρεπε κ.λπ.

  Συμπέρασμα: Ανώνυμε θες να εφαρμοστεί ο νόμος επιλεκτικά στους άλλους άλλο όχι στον εαυτό σου! Δημοκρατικό! Ελληνάρας! Πιστεύεις ως Δ.Υ. ότι είσαι ανώτερος και δεν πρέπει να υπάρχουν νόμοι για εσένα.

  Υ.Γ. 2 Αγαπητοί Δ.Υ. Η Ελλάδα έχει τον ίδιο σχεδόν αριθμό Δ.Υ. με το Η.Β. με το 1/8 του πληθυσμού! Αυτό το υπέρογκο κόστος που δημιουργήθηκε ως επί το πλείστον από τα κόμματα που διόριζαν στο Δημόσιο τα δικά τους παιδιά, η Ελλάδα δεν μπορεί να το σηκώσει! Μια χώρα που δεν παράγει τίποτα δεν μπορεί να ανταπεξέλθει! Το βάρος πέφτει στο φορολογούμενο.

  Ας γίνει λοιπόν ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ και ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ για να γίνει η Ελλάδα ΚΡΑΤΟΣ! Όπως όλα τα σύγχρονα Ευρωπαϊκά κράτη! Με τόσο μεγάλο αριθμό Δ.Υ. δεν πρόκειται ποτέ να επέλθει η ανάπτυξη.

 3. 317

  19/07/2019 11:52 at 11:52

  Παναγιώτη,

  1. “Συγγνώμη”. Να σου μαθαίνω και Ελληνικά. Δεν σου ζήτησε το κόμμα να ξέρεις Ελληνικά για να σε διορίσει!
  2. Πες μας σε ποια υπηρεσία “δουλεύεις” να κάνω μια καταγγελία ότι κάθεσαι;
  3. Πες μας με ποιον τρόπο μπήκες. Και αν αυτός είναι νόμιμος και αξιοκρατικός.
  4. Άνοιγμα των τραπεζικών σου λογαριασμών και έλεγχο αν “έφαγες”.

  Υ.Γ. Τσούζει η αλήθεια μικρέ Παναγιωτάκη!ΞΥΔΑΚΙ ΑΓΟΡΙΝΑ!!!

  Υ.Γ. 2 Σε ποια σπηλιά μένεις και δεν ξέρεις πως γράφετε το “Συγγνώμη”;;;

  Υ.Γ. 3 Είναι αλήθεια ότι όταν έκανες τεστ I.Q. το αποτέλεσμα είναι αρνητικό;

 4. Ανώνυμος

  19/07/2019 11:32 at 11:32

  320 1.ΖΗΜΙΑ ΟΑΕΕ ΣΤΟ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΟ (ΧΡΕΟΣ)
  2.ΖΗΜΙΑ ΟΓΑ,ΙΚΑ ΣΤΟ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΟ (ΧΡΕΟΣ)
  3.ΕΙΚΟΝΙΚΕΣ ΕΠΙΔΟΤΗΣΕΙΣ
  ΦΑΡΜΑΚΟ ΕΝΑΣ ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΠΡΩΤΑ ΣΤΟΥΣ ΕΛΕΥΘΕΡΟΥΣ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΕΣ ΜΕΤΑ ΣΤΟΥΣ ΑΓΡΟΤΕΣ ΠΟΥ ΔΟΥΛΕΥΟΥΝ 4 ΜΗΝΕΣ ΤΟ ΧΡΟΝΟ ΚΑΙ ΠΕΡΝΟΥΝ ΟΣΑ ΣΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ ΔΕΝ ΠΕΡΝΟΥΝ ΣΕ 3 ΧΡΟΝΙΑ ΓΙΑΤΙ Ο ΜΙΣΘΟΣ ΕΝΟΣ ΔΗΜΟΣΙΟΥ ΥΠΑΛΛΗΛΟΥ ΜΕ 2 ΠΑΙΔΙΑ ΕΙΝΑΙ 800 ΕΥΡΩ ΚΑΙ ΤΑ ΔΗΛΩΝΕΙ ΟΛΑ ΣΤΗΝ ΕΦΟΡΙΑ ΕΝΩ ΕΝΑΣ ΑΓΡΟΤΗΣ Κ.Λ.Π.ΟΠΟΥ ΦΥΓΕΙ ΦΥΓΕΙ

 5. Παναγιώτης

  19/07/2019 02:13 at 02:13

  319 πες μας τι επιχείρηση έχεις να ερθω να ψωνισω και ας μην κόψεις αποδειξη… Σε βλέπω για Δομοκο…
  Για αυτο πάντα ζητάμε απόδειξη απο τυπακια σαν και σένα και στο τέλος πάντα ζητάτε και συγνώμη οτι δηθεν την ξεχάσατε…. Να σαι καλα 319 γελάσαμε…

 6. Κόναν ο βαρβαρος

  18/07/2019 23:05 at 23:05

  Το μόνιμο σχόλιο καθε δημόσιου υπαλληλου,είναι…δεν κόβετε αποδείξεις!!!Ναι ρε δεν θα κόβουμε αποδειξεις,για να τρέφουμε τον κομματικό στρατο της κάθε κυβέρνησης.Αν ειστε αξιοι,βγείτε στο στίβο της ελευθερης οικονομιας,όπου δεν ξέρεις αν αυριο θα έχεις δουλειά,όπου φορολογείσαι απο το πρώτο ευρω,όπου πληρώνεις τις ασφαλιστικές εισφορές απο την τσέπη σου.Κοπριτες έρχεται το τέλος σας.

 7. 318

  18/07/2019 22:00 at 22:00

  Φίλε ΝΚΗΤΑ ΚΑΡ.,

  Πόσους Δ.Υ. ξέρεις που μπήκαν μέσω κόμματος; Που είναι ο νόμος;
  Πόσους που δεν πατάνε στη δουλειά τους; Που είναι ο νόμος;
  Πόσους που “απλώνουν το χεράκι τους” σε δημόσιο περιουσία; Που είναι ο νόμος;
  Πόσους που παίρνουν φακελάκια και μίζες; Που είναι ο νόμος;

  Γιατί να τους πληρώνουμε όλους αυτούς; Πες μου έναν λόγο!

  Απλά θες να ισχύσει ο νόμος για τους άλλους, αλλά όχι για εσένα!

  Υ.Γ. ΓΙΑ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΓΡΑΦΕΤΕ ΚΑΙ ΕΣΥ ΚΑΙ Ο ΘΕΜΗΣ ΕΙΝΑΙ ΣΤΑΓΟΝΑ ΣΤΟΝ ΩΚΕΑΝΟ! ΔΙΝΟΥΝ 1 ΚΑΙ ΠΑΙΡΝΟΥΝ 1Ο! ΘΥΜΗΘΗΤΕ ΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΑ ΠΕΡΥΣΙ ΜΕ ΤΗΝ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑ ΤΟΥ ΟΣΕ!

 8. 319

  18/07/2019 21:53 at 21:53

  Φίλε Θέμη,

  Εσένα ως Δ.Υ. ποιος σε πληρώνει;

  Ο φορολογούμενος Έλληνας!

  Αν δεν υπήρχαν τόσοι πολλοί Δ.Υ. Αν δεν έπαιρναν αδικαιολόγητα υπέρογκους μισθούς. Αν ήταν συνεπείς στη δουλειά τους. Αν δεν έκαναν λοβιτούρες και κομπίνες εξ αυτών, οι φόροι θα ήταν ΕΛΑΧΙΣΤΟΙ.

  Υ.Γ. Όσο υπάρχουν στο Δημόσιο αυτό που σου περιέγραψα σε άλλο μην. δεν έχεις δικαίωμα να ζητάς αποδείξεις από κανέναν. Ας εφαρμοστούν οι νόμοι για εσάς πρώτα από το κράτος και μετά βλέπουμε.

  Δεν είναι υποχρωμένος ο πολίτης να πληρώνει φόρους για να κάθεστε! Όποιος κάθετε, παρανομεί, κλέβει, δεν πάει στη δουλειά του ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΑΠΟΛΥΕΤΑΙ!

  Ο νόμος δεν εφαρμόζεται πότε σε εσάς! Γιατί να εφαρμοστεί στους άλλους; Πρώτα σε εσάς!

 9. Ανώνυμος

  18/07/2019 21:31 at 21:31

  Θεμη κόψε τον μπαφο,γιατί θα πεθάνουμε από τα γελια,με όσα φαιδρα γράφεις!Θυμιζεις Βασιλακη Καιλα,αδελφέ μου,αλλά προφανως δεν κυκλοφορείς στην κοινωνία,όπου κοπρόσκυλα σας ανεβάζουν και αχαμνοξυστες σας κατεβάζουν.Και ποτέ έβγαλες από την τσέπη σου να πληρώσεις ασφαλιστικές εισφορές,όπως κάνουν όλοι οι ελεύθεροι επαγγελματίες??Ειπαμε να είσαι κωμικός,αλλά και εμείς δεν είμαστε γίδια!!!ERXETEPIZZA!!!

 10. ΝΙΚΗΤΑΣ ΚΩΝ.

  18/07/2019 21:29 at 21:29

  Συμφωνώ απολύτως με το Θέμη. Μόνο οι Δ.Υ ,πληρώνουν κανονικά την εφορία,ταμεία κλπ. Όσον αφορά τους ελεύθερους επαγγελματίες το μαύρο χρήμα ρέει κανονικά: Τα περισσότερα ΤΑΞΙ δεν κόβουν απόδειξη,εστιατόρια που κάνουν DELIVERY δεν κόβουν αποδείξεις, καθαριστήρια δεν δίνουν απόδειξη αν δεν τους ζητήσεις,και πολλοί άλλοι το ίδιο κάνουν.
  Τώρα που καταργείται το ΣΔΟΕ θα κάνουν πάρτυ,ολοι αυτοί. Δυστυχώς,πληρώστε Δ.Υ. και μη μιλάτε καθόλου.

 11. Θέμης

  18/07/2019 20:49 at 20:49

  Επειδή αυτοι που τα βαζουν με τους Δ.Υ ειναι αυτοί που ποτέ δεν κοβουν αποδειξη θα τους θυμίσω οτι εάν δεν ήταν οι Δ. Υ να τους συντηρουνε θα τρώγανε βελανίδια. Τα ασφαλιστικά ταμεία μονο οι Δ. Υ τα συντηρούν οι υπόλοιποι αγρότες ιατροί (υπαρχει παραδειγμα αυτοδιοικητικου και γιατρου της περιοχής μας με ΒΜW που δηλωνει 3.000 ευρω) μηχανικοί δηλώνουν 3.000 ευρώ κατα Μ. Ο στην εφορία οπότε να λετε ευχαριστώ στους Δ. Υ

 12. Λεωνιδας

  18/07/2019 15:59 at 15:59

  Είναι συνολικό αιτημα της Ελληνικής κοινωνιας,η μείωση του Δημοσίου τομέα.Μια γαγγραινα που κατατρώει τα σωθικα της οικονομίας,ανθρωποι χωρίς όραμα και ευθυνη,που το μόνο που τους ενδιαφερει είναι πόσες μέρες περισσότερες θα λείψουν από την δουλειά τους.Η μάλλον,το μόνο όραμα που έχουν είναι ποτέ θα πάει η ώρα 2 η και νωρίτερα ,για να την κοπανήσουν.Κυφηνες.

 13. ΙΔΙΩΤΙΚΟΣ ΥΠΑΛΛΗΛΟΣ

  18/07/2019 11:35 at 11:35

  Η ευφυΐα έχει τα όριά της, αλλά η βλακεία δεν έχει αυτό το μειονέκτημα.
  Διαφωνεις ΠΕΤΡΟ?

 14. ΙΔΙΩΤΙΚΟΣ ΥΠΑΛΛΗΛΟΣ

  18/07/2019 11:34 at 11:34

  Η ευφυΐα έχει τα όριά της, αλλά η βλακεία δεν έχει αυτό το μειονέκτημα.
  Συμφωνείς ΠΕΤΡΟ?

 15. ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

  18/07/2019 11:30 at 11:30

  PETROS Το βλάκα μπορείς να τον καταλάβεις από δυο ενδείξεις: μιλάει για πράματα που είναι γι’ αυτόν άχρηστα και εκφράζει γνώμη για κάτι που κανένας δεν τον ρωτάει.

 16. PETROS

  18/07/2019 09:17 at 09:17

  ΞΕΡΙΖΩΣΕ ΤΟΥΣ ΚΥΡΙΑΚΟ ΕΙΝΑΙ ΚΟΠΡΟΣΚΥΛΑ ΠΟΥ ΦΟΙΤΟΖΩΟΥΝ ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΕΣ ΤΩΝ ΑΛΛΩΝ ΚΟΙΝΩΝΙΚΩΝ ΟΜΑΔΩΝ . ΚΑΜΙΑ ΑΝΟΧΗ ΟΤΙ ΕΧΕΙΣ ΠΕΙ ΠΡΟΕΚΛΟΓΙΚΑ ΝΑ ΤΟ ΚΑΝΕΙΣ ΠΡΑΞΗ, ΕΑΝ ΘΕΣ ΝΑ ΛΕΓΕΣΑΙ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ ΚΑΙ ΟΧΙ ΨΕΥΤΗΣ

 17. Δημήτρης

  17/07/2019 22:46 at 22:46

  Μεγάλε έγραψες! Να αγιάσει το στόμα σου.
  Όσα είχα κατά νου τα απαριθμησες με τον καλύτερο τρόπο.
  Λες και ο υπόλοιπος Ελληνικός πληθυσμός χρωστά ες αεί σε αυτά τα ρεμαλια!
  Ας απαριθμησει κάποιος τι είναι αυτό το πολυτιμότερο που προσφέρουν αυτοί στο κοινωνικό σύνολο.
  Έχω προσωπικά ξαδέλφια που έχουν πάρει σύνταξη από τα 45 η’ και πιο νεώτεροι με εφάπαξ του κερατα. Ήμαρτον!
  Είπα 70% απόσυρση αλλά το νούμερο πρέπει να ανέβει.

 18. 320

  17/07/2019 18:31 at 18:31

  Αυτή τη φορά θα συμφωνήσω με τον Δημήτρη,

  Αγαπητέ Ανώνυμε:

  1.ΕκτοξεύετΕ, γνωρίζετΕ, γράφετΕ, δημιουργείτΕ, γνωρίζετΕ. Είναι πληθυντικός αριθμός.
  2. Τη μεγάλη τρύπα της οικονομίας στο ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟ ΒΑΘΜΟ το δημιούργησαν οι Δ.Υ.
  α. Διορισμοί μέσω κομμάτων και βυσμάτων
  β. Υπέρογκος αριθμός για μια χώρα μικρή
  γ. Καμία αξιολόγηση
  δ. μισθοί πολλών χιλιάδων ευρώ, ειδικά σε ΔΕΚΟ σε άτομα χωρίς ΑΣΕΠ, χωρίς προσόντα, μισθοί που το κράτος δεν μπορούσε να αντεπεξέλθει να δίνει αλλά έδινε λόγω κομματικών ψήφων,
  ε. απουσία (κοπάνα) από τη δουλειά τους χωρίς την απαιτούμενη άδεια και να πληρώνονται κανονικά. Η λεγόμενη “λούφα”. Μια βόλτα στα καφέ το πρωί ειδικά τις χρυσές εποχές ήταν γεμάτα λουφαδόρους Δ.Υ. Πληρώνονταν για να κάθονται.
  στ. Κομπίνες με εκμετάλλευση δημ. περιουσίας π.χ. πέρυσι με τον ΟΣΕ και χιλιάδες άλλα τέτοια. Πόσους στρατιωτικούς ξέρω που έπαιρναν τρόφιμα από τα μαγειρεία των στρατοπέδων για το σπίτι τους, υπάλληλους νοσοκομείων να παίρνουν τα υλικά δικά τους. ΟΧΙ ΟΛΟΙ! Αλλά ήταν άρκετοι! Όλα αυτά ήταν κλοπή δημόσιας περιουσίας. Όπου έφτανε το χεράκι του καθενός το άπλωνε. Να σου θυμήσω κάτι τηλ. που έκαναν δημ. υπάλληλοι σε κάθε γνωστό τους. Πλήρωνε ο χαζός ο φορολογούμενος! Είπαμε όμως: ΟΧΙ ΟΛΟΙ! Αλλά κανείς δεν τιμωρήθηκε! Λόγω ψήφων.
  ζ. Πόσοι γιατροί παίρναν φακελάκια, εφοριακοί μίζες κ.λπ. ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΟΛΟΙ. Αλλά οι “κακοί” δεν τιμωρήθηκαν. Γιατί να τους πληρώνουμε;
  η. Συνταξιούχοι στα 40 τους, με 3.000 σύνταξη με 250.000 εφάπαξ. Παγκόσμια πρωτοτυπία! Πως θα πληρωθούν;

  Υ.Γ. Όσο για την φορολογία που λες αγαπητέ/ή εσύ έχεις αφορολόγητο, ο ελ. επαγγελματίας δεν έχει.

  Υ.Γ. 2 Ας φροντίσει το κράτος να φτιάξει τα του “οικου” του. Να αξιολογήσει, να σταματήσει τους κομματικούς διορισμούς, να απολύσει τους τεμπέληδες και λουφαδόρους, όσους κατασπαταλούν το δημ. χρήμα, όσους παρανομούν, να εξορθολογισμό τους, κόψιμο παράλογων προνομίων και επιδομάτων και μετά μιλάμε για τον ιδιωτικό τομέα. Όλα αυτά τα πληρώνει ο φορολογούμενος. Γιατί;

  Υ.Γ. 3 10 χρόνια Μνημονίου, έχει διαλυθεί η Ελλάδα, τους Δ.Υ. δεν τους ακουμπάνε.

  Υ.Γ. 4 Η Ελλάδα έχει τον ίδιο αριθμό Δ.Υ. περίπου με το Η.Β. με πολύ μικρότερο πληθυσμό.

 19. Ανώνυμος

  17/07/2019 14:04 at 14:04

  ΑΓΑΠΗΤΕ Κ.ΔΗΜΗΤΡΗ ΓΝΩΡΙΖΕΙΣ ΟΤΙ ΚΑΙ ΟΙ ΔΗΜΟΣΙΟΙ ΥΠΑΛΛΗΛΟΙ ΠΛΗΡΩΝΟΥΝ ΦΟΡΟΥΣ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΥΣ, ΤΗ ΜΑΥΡΗ ΤΡΥΠΑ ΣΤΗΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ ΔΕΝ ΤΗ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΣΑΝ ΑΥΤΟΙ ΑΛΛΑ ΟΙ ΟΣΟΙ ΔΕΝ ΕΚΑΝΑΝ ΑΛΗΘΗ ΔΗΛΩΣΗ ΑΥΤΟΙ ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΚΡΥΨΟΥΝ ΤΙΠΟΤΑ ΣΕ ΑΝΤΙΘΕΣΗ ΜΕ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΥΠΟΛΟΙΠΟΥΣ ΑΡΑ ΜΗΝ ΕΚΤΟΞΕΥΕΤΑΙ ΟΛΟΙ ΕΣΕΙΣ ΟΣΑ ΔΕΝ ΓΝΩΡΙΖΕΤΑΙ ΑΠΛΑ ΓΙΑ ΝΑ ΓΡΑΦΕΤΑΙ ΚΑΙ ΝΑ ΔΗΜΙΟΥΡΓΕΙΤΑΙ ΕΝΤΥΠΩΣΕΙΣ ΤΙΣ ΠΛΑΣΤΕΣ ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ ΤΙΣ ΓΝΩΡΙΖΕΤΑΙ ΤΑ ΔΗΘΕΝ ΕΠΙΔΟΜΑΤΑ ΤΙΣ ΠΑΡΟΧΕΣ ΤΩΝ ΙΔΙΩΤΙΚΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΟΓΑ ΟΑΕΔ ΚΕΑ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΕΠΙΔΟΜΑ ΕΝΟΙΚΙΟΥ

 20. ΜΗΝΑΣ ΚΩΣΤΟΠΟΥΛΟΣ

  17/07/2019 13:33 at 13:33

  ΔΗΜΗΤΡΗ,ΣΕ ΒΛΕΠΩ ΕΤΟΙΜΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΤΩΝ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ. ΠΑΡΕ ΤΟ ΟΠΛΟ ΚΑΙ …ΞΕΚΙΝΑ. ΑΛΛΟΣ ΤΟΥΦΕΚΑΕΙ ΖΩΑΚΙΑ,ΑΛΛΟΣ Δ.Υ. ΕΙΜΑΣΤΕ ΜΙΑ ΩΡΑΙΑ ΕΥΡΩΠΑΙΚΗ ΧΩΡΑ.

 21. ΘΕΟΦΑΝΗΣ

  17/07/2019 13:27 at 13:27

  Δημητρη ή εισαι μικρος ή αφελης. Αυτοι οι δημοσιοι υπαλληλοι εχουν προσληφθει[με φανερες-ΑΣΕΠ ή με αλλες πονηρες διαδικασιες] απο ΟΛΑ τα κομματα που κυβερνησαν μεχρι τωρα. Καθενας απο αυτους κουβαλουσε 4-5 τουλαχιστον ψηφους. Αρα φιλε μη το ψαχνεις!!!

 22. Δημήτρης

  17/07/2019 01:34 at 01:34

  Τι μείωση μισθών και κουραφέξαλα…Καρατόμηση του 70% των δημοσίων υπαλλήλων εδώ και τώρα. Πώς μπορει μια χώρα 11,000,000 να θρέφει 1,000,000 δημοσίων υπαλλήλων;
  Αυτά δεν συμβαίνουν πουθενά στον κόσμο.
  Το 10% της χώρας να θρεφετε από το δημόσιο. Δηλαδή από όλους εμάς και τους φόρους που καταθέτουμε ετησίως.
  Οι περισσότεροι είναι άχρηστοι και χαραμοφάηδες. Δεν λέω υπάρχουν και τίμιοι.
  Ο Μητσοτάκης είχε αρχίσει στο παρελθον ένα έργο για τη συρρίκνωση του αριθμού των δημοσίων υπαλλήλων. Ήλθε η ώρα να το περατοσει.

 23. ΓΙΩΡΓΟΣ

  16/07/2019 22:33 at 22:33

  Μη βιαζεστε,θα δουμε και θα ακουσουμε περισσοτερα για τους δημοσιους υπαλληλους. Δεν ξερουν τι τους περιμενει!!!

 24. Θανος

  16/07/2019 21:31 at 21:31

  Πρέπει να αναλάβει τον τομέα των δημοσίων υπαλλήλων ο Θανος Τζήμερος.Περικοπη μισθών,αύξηση ωραρίου και GPS σε κάθε δημόσιο υπάλληλο.

 25. Ψαλιδοχερης

  16/07/2019 21:21 at 21:21

  Πολυ σωστή απόφαση.Τωρα πρέπει να γίνει και μείωση μισθών.

 26. Ανώνυμος

  16/07/2019 19:46 at 19:46

  ΑΠΟ ΕΠΙΤΥΧΙΑ ΣΕ ΕΠΙΤΥΧΙΑ Ο ΚΥΡΙΑΚΟΣ!!!!!!!!!

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Advertisementkonstantinos_kolovos

ΣΧΟΛΙΑ ΑΝΑΓΝΩΣΤΩΝ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Toπικά13 λεπτά ago

Φωτιά στην Εύβοια: Το κινητό πρόδωσε τον εμπρηστή!

Καταρρίπτεται το άλλοθι του 33χρονου βασικού υπόπτου για την μεγάλη πυρκαγιά στην Εύβοια - Οι αρχές πιστοποιούν πλέον κατά 99%...

ΕΛΛΑΔΑ1 ώρα ago

Θεσπρωτία: Έκανε όπισθεν και βρέθηκε νεκρός στο γκρεμό

Ανείπωτη τραγωδία εκτυλίχθηκε σήμερα το απόγευμα στο Μαυρούδι στη Θεσπρωτία. Με απίστευτο τρόπο έχασε ένας άνδρας τη ζωή του. Ο...

ΕΛΛΑΔΑ1 ώρα ago

Συναγερμός στις Φυλακές Αγυιάς: Άγνωστος πέταξε ναρκωτικά και εξαφανίστηκε

Συναγερμός σήμανε το απόγευμα της Δευτέρας (19/8/2019) στις φυλακές Αγυιάς Χανίων. Ένα ύποπτο όχημα βρισκόταν στην περιοχή και έκανε κύκλους...

ΕΛΛΑΔΑ2 ώρες ago

Έκτακτο δελτίο θυελλωδών ανέμων – Αναμένονται ακόμη και οκτώ μποφόρ

Τους 40 βαθμούς θα δείξει ο υδράργυρος την Παρασκευή Θυελλώδεις άνεμοι που ενδέχεται να φτάσουν και τα οκτώ μποφόρ θα...

ΕΛΛΑΔΑ2 ώρες ago

Ζάκυνθος: Η ΑΑΔΕ εντόπισε 550 αμπούλες με αέριο γέλιου σε δύο πλοία

Μια νέα σημαντική υπόθεση με κυκλοφορία παράνομων και επικίνδυνων για τη δημόσια υγεία προϊόντων, έφεραν στο φως οι τελωνειακοί ελεγκτές...

Αύγουστος 2019
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
« Ιούλ    
 1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031  

Διαβάζονται