Ακολουθήστε μας

Αναζήτηση...


Τρομακτικές εικόνες καταγράφηκαν για μια ακόμη φορά κατά την καθιερωμένη σφαγή φαλαινών στα νησιά Φερόε.

ΚΟΣΜΟΣ

Κατακραυγή: Με αίμα δεκάδων φαλαινών βάφτηκε η θάλασσα στις νήσους Φερόε [σκληρές εικόνες]

Τρομακτικές εικόνες καταγράφηκαν για μια ακόμη φορά κατά την καθιερωμένη σφαγή φαλαινών στα νησιά Φερόε.

Σύμφωνα με την οργάνωση για την προστασία της θαλάσσιας ζωής Blue Planet Society, οι κάτοικοι των Φερόε έσφαξαν περίπου 150 φάλαινες πιλότους (μαυροδέλφινα) και επιπλέον 20 δελφίνια, βάφοντας με βαθύ κόκκινο χρώμα τη θάλασσα.

Το «έθιμο», που έχει προκαλέσει διεθνείς αντιδράσεις από φιλοζωικές οργανώσεις και φορείς, θέλει βάρκες να σπρώχνουν τις φάλαινες προς την ακτή, στον κόλπο της πόλης Τόρσχαβν. Εκεί, στήνουν καρτέρι δεκάδες κάτοικοι και ψαράδες με αιχμηρά, μακριά καμάκια, λόγχες και μαχαίρια και σκοτώνουν τα άτυχα ζώα.

Πάνω από 500 φάλαινες και κητώδη θανατώθηκαν εντός του 2019

Σύμφωνα με τη Blue Planet Society, από την αρχή του 2019, στα 18 νησιά που συναποτελούν τα Φερόε έχουν θανατωθεί πάνω από 500 κητώδη. Παρότι τα νησιά Φερόε υπάγονται στη Δανία -ένα κράτος της ΕΕ όπου έχει νομοθεσία για την προστασία φαλαινών και δελφινιών- το κυνήγι φαλαινών και δελφινιών θεωρείται νόμιμο.

Η τοπική κυβέρνηση των Φερόε ισχυρίζεται ότι οι φάλαινες χρησιμοποιούνται για τροφή και το κυνήγι τους διασφαλίζει την ευημερία των κατοίκων που δεν μπορούν να έχουν αγροτικές καλλιέργειες. Η σχετική νομοθεσία περιγράφει, λεπτομερώς, το πώς πρέπει να γίνεται το κυνήγι, πως να θανατώνονται τα ζώα και τί εξοπλισμός πρέπει να χρησιμοποιείται.

Πηγή: iefimerida.gr

Σχόλια

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Διαβάστε Επίσης

Featured

Το παζάρι της Σπερχειάδας άνοιξε και το παίρνεις μυρωδιά.... από μακριά!

TOP STORIES

Σοβαρό τροχαίο συμβάν σημειώθηκε λίγο μετά τις 2 το μεσημέρι της Παρασκευής έξω από το Δημαρχείο Λαμίας. Μία 21χρονη φοιτήτρια η οποία προσπάθησε να...

TOP STORIES

Όπως αποκαλύπτει ο ίδιος στον προσωπικό του λογαριασμό στο fb οι αγορές του ήταν εξαιρετικές και οικονομικές.

ΤΟΠΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Ένα ακόμη συμβάν παραβατικής συμπεριφοράς σημειώθηκε λίγο μετά τις 16.00 το μεσημέρι της Πέμπτης στο κέντρο της Λαμίας και πιο συγκεκριμένα πάνω από την...

Ακολουθήστε το  στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.