Διαβάστε την καταγγελία του Νίκου Αξελή για την πλαζ του Αγίου Γεωργίου Πελασγίας…

“Ένας δήμος… Λούμπεν

Κρίμα γιατί την προηγούμενη φορά σας πήρα στα σοβαρά.
Έχουμε λοιπόν και λέμε… Την τελευταία φορά σχετικά με την πλαζ του Αγίου Γεωργίου Πελασγίας, συνετιστήκατε πρόσκαιρα, διορθώσατε την απαγορευτική για τα αυτοκίνητα μπάρα με αποτέλεσμα οι λουόμενοι να μπορούν να απολαύσουν με την ησυχία τους λίγες στιγμές ηρεμίας μέσα σε ένα γενικότερο άσχημο κλίμα που επικρατεί στην χώρα μας.

Και πριν αλέκτωρ λαλήσει… τρις
…Ξεκίνησαν τα ευφυολογήματα από δημοτικούς συμβούλους που αυτοαναιρούμενοι και αυτοεξευτελιζόμενοι (ως συνήθως) ανακάλυψαν ότι ο αιγιαλός τόσο του Αγίου Γεωργίου όσο και της παραλίας Πελασγίας είναι ευθύνη της Δασικής και της Κτηματικής υπηρεσίας και έπραξαν το εξής υπέροχο:
ΞΗΛΩΣΑΝ και στις δύο πλάζ τις ξύλινες ομπρέλες που είχαν τοποθετηθεί ΕΠΙΣΗΣ από την δημοτική αρχή…. Αυτοξηλώθηκαν δηλαδή δηλώνοντας μη υπεύθυνοι μιας και ανακαλύπτοντας την πυρίτιδα θα ήταν υπόλογοι του αντίστοιχου νόμου.
Δεν έφτανε όμως αυτό αλλά ξηλώθηκε και η αντίστοιχη προστατευτική μπάρα και στην θέση της τοποθετήθηκαν κοτρώνες απαγόρευσης κίνησης των οχημάτων…. Μιλάμε για το απόλυτο λούμπεν σκηνικό…

Ως δια μαγείας δε… τα αυτοκίνητα, προφανώς με «υποβρύχιο τρόπο» πέρασαν τις κοτρώνες και ανενόχλητα πάρκαραν ΜΕΣΑ στην πλαζ. Την ίδια ώρα γίνονται εργασίες για την διεξαγωγή συναυλίας, που προφανώς δεν υπόκεινται στις ίδιες διατάξεις μιας και η δημοτική αρχή δεν διστάζει να δίνει άδειες κατά το δοκούν σε έναν χώρο που η ίδια λέει ότι ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΑΡΜΟΔΙΟΤΗΤΑ !!!

Κύριοι…
Προφανώς και έχετε χάσει τη μπάλα. Η εκλογή σας σε ένα δήμο δεν σημαίνει ότι μπορείτε να λέτε και να ξελέτε. Να κάνετε και να… ξεκάνετε. Το δημόσιο συμφέρον των δημοτών σας είναι υπεράνω όλων των μικροπολιτικών σας συμφερόντων και προπάντων υπεράνω της αστάθειας της πολιτικής σας σκέψης. Αν αύριο ένα παιδί χτυπήσει από κάποιο βράχο που πήρε την θέση της μπάρας ή από κάποιο αυτοκίνητο που άναρχα κατέβηκε μέχρι το κύμα… ΘΑ ΕΙΣΤΕ ΥΠΟΛΟΓΟΙ και όχι ΜΟΝΟ, μιας και η ευθύνη βαρύνει αποκλειστικά ΕΣΑΣ !!!
Αν επίσης συνεχίσουν οι «δημοδιδάσκαλοι της δημοτικής αρχής» να παπαγαλίζουν τα περί ευθύνης και μη, τότε ας αναφέρουν ταυτόρονα για το τι θεωρούν οι ίδιοι ότι είναι ευθύνη τους μιας και πάντα… ΚΑΠΟΙΟΣ ΑΛΛΟΣ ΦΤΑΙΕΙ
Και μιας και είστε θιασώτες της νομοθεσίας… θα πρέπει να γνωρίζετε ότι…Σε ΦΕΚ δημοσιεύτηκε η ΚΥΑ των Υπ. Εσωτερικών και Περιβάλλοντος με θέμα: «Καθορισμός όρων, προϋποθέσεων, τεχνικών θεμάτων, αναγκαίων λεπτομερειών και διαδικασίας για την παραχώρηση απλής χρήσης αιγιαλού, παραλίας, όχθης και παρόχθιας ζώνης μεγάλων λιμνών και πλεύσιμων ποταμών».
Μεταξύ άλλων, η ΚΥΑ αναφέρει τα εξής:
«Δικαιούχοι παραχώρησης του δικαιώματος της απλής χρήσης αιγιαλού, παραλίας είναι οι Δήμοι για αιγιαλό και κοινόχρηστη παραλία εντός της χωρικής τους αρμοδιότητας, με αντάλλαγμα του άρθρου 7 και μέχρι το χρονικό όριο του άρθρου 6, με δικαίωμα παραχώρησης.

ΟΙ ΔΗΜΟΙ… ΚΥΡΙΟΙ !!! ΟΙ ΔΗΜΟΙ και ΜΟΝΟ αυτοί !!!

Όταν λοιπόν έχεις το δικαίωμα ΠΑΡΑΧΩΡΗΣΗΣ θα πρέπει να έχεις και την ΥΠΟΧΡΕΩΣΗ ομαλής λειτουργίας. Κατανοητό ????

Σταματήστε επιτέλους τον δημόσιο εξευτελισμό σας και την κατάπτυστη λογική του παραλόγου και ΠΑΡΤΕ αποφάσεις !!! Ή ακόμη καλύτερα… Πάρτε ΜΙΑ και ΜΟΝΟ απόφαση… Αυτή της ΠΑΡΑΙΤΗΣΗΣ ! ΤΩΡΑ που το καλοκαίρι μετράει ακόμη πάνω από έναν μήνα διάρκειας.

Για το καλό όλων μας….


ΥΓ: Οι φωτογραφίες της ντροπής… σημερινές: κοτρώνες αντί για μπάρα με πέρασμα δίπλα στο γκρεμό, παρκαρισμένα ΙΧ στην άμμο και ένα στολίδι που το καταντήσατε ντροπή της περιοχής!”

Η συγκεκριμένη ανάρτηση-καταγγελία αναρτήθηκε στην προσωπική σελίδα του Νίκου Αξελή στο Facebook.

Lamianow.gr
Η ανεξάρτητη ηλεκτρονική εφημερίδα ενημέρωσης της Λαμίας και της Στερεάς Ελλάδας. Γιατί η ενημέρωση χρειάζεται άποψη.

2 Comments

  1. Δυστυχώς έχεις απόλυτο δίκιο… Επιστροφή στο πολύ χθες και δυστυχώς δεν διαφαίνεται φως στο τούνελ. Η κατρακύλα δεν έχει τελειωμό. Δεν έχω περάσει πρόσφατα από τις συγκεκριμένες περιοχές αλλά το κακό είναι γενικό και δυστυχώς κανείς δεν φαίνεται να αντιδρά.

  2. Κύριε Νίκο,Πραγματικά τα ίδια πιστεύω με σας και μπράβο που τους τα γραφετε.
    Τα ίδια καραγκιοζιλίκια κάνανε με το ξήλωμα των ομπρελών και στις περιοχές του Πανοράματος και του Καραβομύλου κλπ.
    Εχετε περάσει απο αυτές τις περιοχές τις τελευταίες μέρες? Εχουμε γυρίσει στο πολύ χθές.

Leave a reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

You may also like