Στα … “μουλωχτά” πραγματοποιήθηκε η έκτακτη σύσκεψη του Δήμου Καμένων Βούρλων με την Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας, αφού όπως αναφέρει ο συνδυασμός Δύναμη Προόδου δεν κλήθηκαν ούτε οι παρατάξεις της αντιπολίτευσης, ούτε οι ανεξάρτητοι, ούτε καν οι Δημοτική Σύμβουλοι της πλειοψηφίας. Αντίστοιχα δεν κλήθηκαν οι πρόεδροι των Τοπικών Κοινοτήτων και οι εκπρόσωποι των τοπικών φορέων και συλλόγων.

Σε επερώτηση προς τον Δήμαρχο και την Πρόεδρο του Δ,Σ. ο συνδυασμός Δύναμη Προόδου, ζητά απαντήσεις τόσο για τον αποκλεισμό, όσο και για την ατζέντα της σύσκεψης.

ΕΠΕΡΩΤΗΣΗ

Με έκπληξη ενημερωθήκαμε ότι εχθές το πρωί πραγματοποιήθηκε σύσκεψη στο Δημαρχείο του Δήμου μας στα Καμένα Βούρλα, στην οποία συμμετείχατε οι δύο παραπάνω επερωτώμενοι (με τις αντίστοιχες ιδιότητές σας) οι αντιδήμαρχοι του Δήμου και ο Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας μαζί με αντιπεριφερειάρχες, τον πρόεδρο του Περιφερειακού Συμβουλίου και την προϊσταμένη της Διεύθυνσης Τεχνικών Υπηρεσιών της Π.Ε. Φθιώτιδας.

Ρωτάμε: 1. Με ποια κριτήρια και για ποιους λόγους αποκλείσατε από μια τέτοια συνάντηση – σύσκεψη με τα παραπάνω εξέχοντα στελέχη της Περιφέρειας τόσο τις υπόλοιπες παρατάξεις του Δήμου, τους υπόλοιπους Δημοτικούς Συμβούλους της παράταξής σας, τους λοιπούς ανεξάρτητους δημοτικούς συμβούλους, τους προέδρους των Τοπικών Κοινοτήτων, όσο και εκπροσώπους φορέων και συλλόγων του Δήμου μας;

2. Ποια ήταν η ατζέντα της συγκεκριμένης σύσκεψης από την οποία αποκλειστήκαμε όλοι οι προαναφερόμενοι;

Μια και βρεθήκατε στα Καμένα Βούρλα, ελπίζουμε να ξεναγήσατε τους σημαντικούς προσκεκλημένους στο πλήρως αποψιλωμένο άλσος στον κεντρικό ιστό της πόλης. Ελπίζουμε να τους δείξατε το σε άρτια κατάσταση και σε πλήρη λειτουργία Κλειστό Γυμναστήριο. Τις παρακείμενες λυόμενες αίθουσες του Γενικού Λυκείου. Τους συντηρημένους δημοτικούς δρόμους της Λουτρόπολης (χωρίς Λουτρά…). Ελπίζουμε να βρήκατε χρόνο να τους δείξετε και το σύγχρονο ποδοσφαιρικό γήπεδο…. Και βέβαια, είμαστε ακόμα πιο σίγουροι ότι τους κεράσατε από το κρυστάλλινο νερό των πηγών του «Αγίου Χαράλαμπους», που επιτέλους κατόπιν ενεργειών σας «το έργο ετελείωσε……..»Επίσης μάθαμε ότι, εκφράσατε παράπονα επειδή η Περιφέρεια δεν πρόλαβε να καθαρίσει όλους τους χειμάρρους του Δήμου. Μήπως μπορείτε να μας θυμίσετε, όλα τα προηγούμενα χρόνια, που η συγκεκριμένη ευθύνη ανήκε αποκλειστικά στο Δήμο, πόσους και ποιους χειμάρρους συντηρήσατε; Μήπως επίσης, δώσατε επιτέλους μια εξήγηση, για ποιο λόγο δεν απορροφήσατε τα χρήματα, που η Περιφέρεια είχε δεσμεύσει για Αγροτική Οδοποιία επί θητείας Κ. Μπακογιάννη;

Υ.Γ.1 Κρίμα που η επίσκεψη δεν έγινε το βράδυ, για να θαυμάσουν το νέο φωτισμό της πόλης… Έτσι θα έβλεπαν και θα θαύμαζαν και την καθαριότητά…

Υ.Γ.2 Ελπίζουμε να θυμηθήκατε να εξοφλήσετε και την οφειλή του Δήμου για τη συνδιοργάνωση του «Ράλι Acropolis» διότι απ όσο γνωρίζουμε, είμαστε ο μόνος Δήμος που δεν έχει καταβάλει τη συμφωνημένη δαπάνη συμμετοχής!

Σε κάθε περίπτωση, έχει πλέον καταστεί γνωστή σε όλους μας και με σαφήνεια η «δημοκρατική» προσέγγιση του Δημάρχου προς τα συλλογικά όργανα, τις δημοτικές παρατάξεις, τους φορείς και τους συμπολίτες μας. Από εσάς όμως κυρία Πρόεδρε του Δημοτικού Συμβουλίου είχαμε περισσότερες και εύλογες απαιτήσεις ως προς το σεβασμό των θεσμικών οργάνων και τη δημοκρατικής λειτουργία γενικότερα….

 

 

Για την παράταξη «ΔΥΝΑΜΗ ΠΡΟΟΔΟΥ»

Ο επικεφαλής

Δημήτριος Τσώμος

Lamianow.gr
Η ανεξάρτητη ηλεκτρονική εφημερίδα ενημέρωσης της Λαμίας και της Στερεάς Ελλάδας. Γιατί η ενημέρωση χρειάζεται άποψη.

Leave a reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

You may also like