Μεγάλες είναι οι ζημιές στις καλλιέργειες από την κακοκαιρία «Μπάλλος» στα Τρίκαλα. «Χτυπήθηκαν» εκτάσεις με βαμβάκι, αμπέλια και καπνά.

Λίγα 24ωρα μετά την κακοκαιρία «Μπάλλος» με τις τελευταίες έντονες βροχοπτώσεις η Περιφερειακή Ενότητα Τρικάλων έδωσε την Τρίτη (19.10.2021) στη δημοσιότητα τον απολογισμό.

Ειδικότερα, επλήγησαν καλλιέργειες με βαμβάκι σε έκταση 20.000 στρεμμάτων ασυγκόμιστων, επί συνόλου 100.000 στρεμμάτων καλλιεργουμένων στην ΠΕ Τρικάλων, όπου οι βροχές προκάλεσαν «καραμελοποίηση» του καρπού, σύμφωνα με τον διευθυντή της Διεύθυνσης Αγροτικής Οικονομίας, Εμμανουήλ Γουγουλάκη.

Επίσης, έχουν πληγεί σημαντικές καλλιέργειες καπνού σε έκταση 3.500 στρεμμάτων, καθώς είχαν συγκομιστεί μόνο «1-2 χέρια», όπου υπήρχε αποπληξία του φυτού. Ζημιές έχουν υποστεί και καλλιέργειες με αμπέλι σε 300 στρέμματα, όπου, σύμφωνα με την αρμόδια υπηρεσία, παρατηρείται σχίσιμο καρπού.

Ζητήθηκε από τον ΕΛΓΑ επίσπευση της διαδικασίας εξατομίκευσης των ζημιών, άμεσα, με τη λήξη των δηλώσεων στους ανταποκριτές των δήμων και την επόμενη εβδομάδα θα αρχίσουν οι εκτιμήσεις από γεωπόνους του ΕΛΓΑ, σύμφωνα με τη Διεύθυνση Αγροτικής Οικονομίας της ΠΕ Τρικάλων.

πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Lamianow.gr
Η ανεξάρτητη ηλεκτρονική εφημερίδα ενημέρωσης της Λαμίας και της Στερεάς Ελλάδας. Γιατί η ενημέρωση χρειάζεται άποψη.

Leave a reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

You may also like