0

Στη Λαμία βρέθηκε σήμερα Τρίτη 9 Νοεμβρίου η αναπληρώτρια υπουργός υγείας Μίνα Γκάγκα όπου μεταξύ άλλων, παρέστει σε δέηση υπέρ υγείας των ασθενών του Γενικού Νοσοκομείου Λαμίας.

 

Η δέηση τελέστηκε από τον Μητροπολίτη Φθιώτιδας Συμεών, στον υπό αποκατάσταση Ιερό Ναό του Αγίου Νεκταρίου του Γενικού Νοσοκομείου κομίζοντας το Ιερό Λείψανο του Αγίου Νεκταρίου παρουσία της Αναπληρώτριας Υπουργού Υγείας κ. Μίνας Γκάγκα και των οικείων υγειονομικών αρχών.

Νωρίτερα ο Μητροπολίτης επισκέφθηκε τα Γηροκομεία της Ιεράς Μητροπόλεως για την πραγματοποίηση της 3ης δόσης του εμβολίου κατά του Covid-19 υπό των εργαζομένων και υπό των τροφίμων και των τριών Μονάδων Φροντίδας Ηλικιωμένων.

Ο Μητροπολίτης Φθιώτιδας αφού ευχαρίστησε όσους βοηθούν στην στήριξη της αποκατάστασης του ναού του Αγίου Νεκταρίου που βρίσκεται εντός του Νοσοκομείου Λαμίας, έκανε ειδική αναφορά στον φίλο του και ευεργέτη του ελληνικού κράτους και εκκλησίας, τον εφοπλιστή κ. Αθανάσιο Μαρτίνο.

“Να εκφράσω την ευγνωμοσύνη μου στον Άγιο Νεκτάριο ο οποίος το 1893-94 περπάτησε εδώ στην Λαμία, διακόνισε όντας εξόριστος και διωγμένος. Βρισκόμαστε στον πολύ ευχάριστο δρόμο να έχουμε ξεκινήσει τις εργασίες αποκατάστασης του ναού. Θέλω να ευχαριστήσω τον πολύ αγαπητό μου φίλο και ευεργετή γενικότερα της ελληνικής πολιτείας και εκκλησίας κ. Μαρτίνο ο οποίος αποδέχτηκε το αίτημα μου να αναλάβει το έργο αυτό. Και μιλώντας μαζί του σήμερα μου είπε να σας μεταφέρω ότι αυτό το έργο το αγαπά και θα το στηρίξει μέχρι τέλους. Ήδη η πρώτη φάση, η μελέτη του υπεδάφους ολοκληρώθηκε και έτσι προχωράμε άμεσα στα επόμενα στάδια. Ευχάριστη αγγελία είναι πως σήμερα αξιωθήκαμε στις μονάδες φροντίδας Υγείας ηλικιωμένων να προχωρήσουμε στην 3η δόση του εμβολίου στους γέροντες και τις γερόντισσες.

Ως τώρα έχουμε διέλθει την πανδημία χωρίς να έχει νοσήσει κανένας παππούς μας, καμία γιαγιά μας κανένας εργαζόμενος μας στις δομές. Μάλιστα και εγώ προγραμματισσα την 3η δόση του εμβολίου στις 30 του μήνα, την ημέρα εορτής του διοικητή μας για να μου κάνει δώρο το εμβόλιο. Εύχομαι περαστικά σε όλους και όλοι να βγαίνουμε υγιείς από εδώ. Θέλω επίσης να πω στην κ. Υπουργό να κρατήσει ως αποσκευή ότι εμείς εδώ ως τοπική εκκλησία, στηρίζουμε την πολιτεία στην προσπάθεια της. Πολιτεία είμαστε όλοι. Πολιτεία είναι ο κάθε Έλληνας πολίτης και αυτή την ώρα την μάχη την δίνουμε όλοι και όλοι μαζί θα νικήσουμε. Χρόνια πολλά, ο Άγιος Νεκτάριος να ευλογεί όλους μας και να εμπνέει την ζωή μας”.

 

 

 

 

 

Ακολουθήστε το  στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Λαμία, την Στερεά Ελλάδα και όχι μόνο, στο
   
Lamianow.gr
Η ανεξάρτητη ηλεκτρονική εφημερίδα ενημέρωσης της Λαμίας και της Στερεάς Ελλάδας. Γιατί η ενημέρωση χρειάζεται άποψη.

Έπιασαν τον δολοφόνο της Μάνδρας τρία χρόνια μετά – Ήταν γνωστός του 37χρονου νεκρού

Previous article

Φυσικό αέριο: Άνοιξαν οι κάνουλες από τη Gazprom και ρέει προς την Ευρώπη

Next article

Comments

Leave a reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

You may also like