ΗΠΑ: «Όχι» από τον υπουργό Άμυνας στην συμφωνία για τον φερόμενο ως «εγκέφαλο» της 11ης Σεπτεμβρίου

Αμερικανός αξιωματούχος ανέφερε ότι, κατά πάσα πιθανότητα, οι κατηγορούμενοι αποδέχθηκαν τη συμφωνία με αντάλλαγμα να αποφύγουν τη θανατική ποινή.

Lamianow.gr
By Lamianow.gr Add a Comment
2 Min Read

Ο Λόιντ Όστιν, ο υπουργός Άμυνας των ΗΠΑ, σε μια αιφνιδιαστική κίνηση, «πάγωσε» τη συμφωνία που είχε συνάψει ο Χαλίντ Σέιχ Μοχάμεντ, μαζί με δύο συνεργούς του, που κατηγορούνται για την πολύνεκρη τρομοκρατική επίθεση της 11ης Σεπτεμβρίου.

Όπως έγινε γνωστό, ο αμερικανός υπουργός Άμυνας Λόιντ Όστιν ανακάλεσε την Παρασκευή (2.8.2024) την εξωδικαστική συμφωνία που επιτεύχθηκε νωρίτερα αυτήν την εβδομάδα με τον Χαλίντ Σέιχ Μοχάμεντ – τον φερόμενο ως «εγκέφαλο» των τρομοκρατικών επιθέσεων της 11ης Σεπτεμβρίου 2001 στις ΗΠΑ – και δύο συνεργούς του, οι οποίοι κρατούνται στη στρατιωτική φυλακή του Γκουαντάναμο στην Κούβα.

Το Πεντάγωνο ανακοίνωσε την Τετάρτη πως ο Χαλίντ Σέιχ Μοχάμεντ και δύο συγκρατούμενοί του – o Ουαλίντ μπιν Άτας και ο Μουσταφά αλ Χαουσάουι – αποδέχθηκαν να ομολογήσουν την ενοχή τους, χωρίς να υπεισέλθει σε περαιτέρω λεπτομέρειες για τη συμφωνία.

Αμερικανός αξιωματούχος ανέφερε ότι, κατά πάσα πιθανότητα, οι κατηγορούμενοι αποδέχθηκαν τη συμφωνία με αντάλλαγμα να αποφύγουν τη θανατική ποινή.

- Advertisement -

Ωστόσο την Παρασκευή, ο υπουργός Άμυνας των ΗΠΑ αφαίρεσε από την Σούζαν Εσκαλιέ, η οποία έχει την εποπτεία του στρατοδικείου στο Γκουαντάναμο, την εξουσία να συνάπτει εξωδικαστικές συμφωνίες για τη συγκεκριμένη υπόθεση, αναλαμβάνοντας ο ίδιος την αρμοδιότητα.

«Με άμεση ισχύ και κάνοντας χρήση της εξουσίας μου, αποσύρομαι από τις τρεις προδικαστικές συμφωνίες», υπογραμμίζει ο Λόιντ Όστιν.

Οι ηγέτες των Ρεπουμπλικάνων στο Κογκρέσο είχαν επικρίνει έντονα την εξωδικαστική συμφωνία με τους τρεις κατηγορούμενους για τις τρομοκρατικές επιθέσεις της 11ης Σεπτεμβρίου 2001 σε Νέα Υόρκη και Πεντάγωνο.

newsit.gr

Share This Article
Follow:
Η ανεξάρτητη ηλεκτρονική εφημερίδα ενημέρωσης της Λαμίας και της Στερεάς Ελλάδας. Γιατί η ενημέρωση χρειάζεται άποψη.
Leave a Comment

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *