Αντιμέτωπη με υψηλότερα πρόστιμα βρίσκεται η Volkswagen, λόγω δύο νέων προσφυγών – αυτή τη φορά εναντίον της Audi, θυγατρικής της γερμανικής αυτοκινητοβιομηχανίας – για το σκάνδαλο της εκπομπής ρύπων.
Οι προσφυγές, οι οποίες κατατέθηκαν στο Ιλινόι και τη Μινεσότα των ΗΠΑ, αφορούν τις πρόσφατες αποκαλύψεις για την παραποίηση των τεστ εκπομπής ρύπων σε ορισμένα μοντέλα της Audi.
To 2015, η VW παραδέχθηκε την ύπαρξη ειδικού λογισμικού – σε σχεδόν 11 εκατ. πετρελαιοκίνητα οχήματα – το οποίο παραποιούσε τους ελέγχους εκπομπής ρύπων.
Τον περασμένο Ιούνιο, η γερμανική αυτοκινητοβιομηχανία κατέληξε σε συμφωνία, για την καταβολή αποζημιώσεων 14,7 δισ. δολαρίων τόσο στους Αμερικανούς καταναλωτές, όσο και στο αμερικανικό δημόσιο.
Παράλληλα, συμφώνησε να καταβάλλει αποζημίωση 1 δισ. ευρώ στους αντιπροσώπους της, στην αμερικανική αγορά.

Σημείωση: Τα σχόλια που εμφανίζονται κάτω από τα άρθρα αποτελούν προσωπικές απόψεις των χρηστών που τα δημοσίευσαν και δεν εκφράζουν απαραίτητα τις θέσεις ή απόψεις του Lamianow.gr.
Σε ορισμένες περιπτώσεις, σχόλια που έχουν διατυπωθεί δημόσια σε κοινωνικά δίκτυα ενδέχεται να εμφανίζονται κάτω από τα άρθρα, όταν έχουν δημοσιευθεί κάτω από σχετικές αναρτήσεις του ίδιου άρθρου. Το Lamianow.gr δεν φέρει ευθύνη για το περιεχόμενο αυτών των σχολίων.
Αν κάποιο σχόλιο θεωρείτε ότι παραβιάζει δικαιώματα, είναι προσβλητικό ή έχει αποσυρθεί από την αρχική του πηγή, μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί μας στο lamianow.gr@gmail.com για την άμεση αφαίρεσή του.