0

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Τρίτης Ηλικίας, μέλη της εθελοντικής ομάδας «Η Ψυχή της Παύλιανης» επισκέφτηκαν την Παρασκευή 1/10/2021 μοναχικούς ηλικιωμένους του χωριού μοιράζοντας συμβολικά δωράκια και γλυκίσματα. Λόγω των ιδιαίτερων συνθηκών η ομάδα δεν προέβη στην οργάνωση εκδήλωσης αλλά επέλεξε την κατ’ οίκον επίσκεψη τιμώντας έναν-έναν ξεχωριστά τους ηλικιωμένους αυτή την ιδιαίτερη ημέρα.

Σύμφωνα με την κα Ζούνη Μαρία (Κοινωνιολόγο) συντονίστρια της δράσης και εργαζόμενη στο Πρόγραμμα «Βοήθεια στο σπίτι» στην Δ.Ε. Παύλιανης.. «Η μέρα αυτή υπενθυμίζει σε όλους μας ότι οι άνθρωποι της τρίτης ηλικίας αποτελούν σημαντικό κομμάτι της κοινωνίας μας, γιατί εκτός από γονείς υπήρξαν και δάσκαλοι που μας μετέδωσαν τις εμπειρίες, την γνώση και την σοφία τους. Η υγεία, η αξιοπρεπής διαβίωσή τους αλλά και η διατήρηση της κοινωνικής τους ζωής πρέπει να είναι το κύριο μέλημά μας.

Ιδιαίτερα την περίοδο αυτή όπου βιώνουν τον φόβο απέναντι στην πανδημία και οι κοινωνικές τους συναναστροφές έχουν περιοριστεί αισθητά, έχουν περισσότερο ανάγκη από συναισθηματική και κοινωνική στήριξη. Ας τους αφιερώσουμε λοιπόν λίγο περισσότερο χρόνο, ας τους συνοδέψουμε σε μια βόλτα, ας τους επισκεπτόμαστε πιο συχνά..

Επιπλέον να μην ξεχνάμε ότι κοιτάζοντας το παρόν μέσα από τα δικά τους μάτια ατενίζουμε το δικό μας μέλλον».

Ακολουθήστε το  στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Λαμία, την Στερεά Ελλάδα και όχι μόνο, στο
   
Lamianow.gr
Η ανεξάρτητη ηλεκτρονική εφημερίδα ενημέρωσης της Λαμίας και της Στερεάς Ελλάδας. Γιατί η ενημέρωση χρειάζεται άποψη.

Πυροβολισμοί με έναν βαριά τραυματία στον σταθμό Λαρίσης

Previous article

Λαμία – κορονοϊός: Σε τρία σημεία, σήμερα, γίνονται rapid tests

Next article

Comments

Leave a reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

You may also like

Στέφανος Μάνος για Αττική Οδό: Οι ίδιοι οι οδηγοί θα έπρεπε να πληρώσουν 2.000 ευρώ για το πρόβλημα που προκάλεσαν

Σε ένα σχόλιο που προκαλεί αντιδράσεις προχώρησε ο πρώην υπουργός, Στέφανος Μάνος, αναφορικά με τους χιλιάδες οδηγούς που εγκλωβίστηκαν ...
ΕΛΛΑΔΑ