1

Με έναν διαφορετικό τρόπο γιόρτασε την Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος ο Δήμος Λαμιέων. Στο κέντρο της Λαμίας στην Πλατεία Λαού τοποθετήθηκε το πρωί της Παρασκευής σταθμός φόρτισης ηλεκτρικών οχημάτων.

Στην παρουσίαση του ο δήμαρχος Λαμιέων Θύμιος Καραϊσκος τόνισε πως: “Η προστασία του περιβάλλοντος δεν είναι μόνο χρέος μας, αλλά προϋπόθεση για το μέλλον του πλανήτη μας και εγγύηση για την εξασφάλιση υψηλής ποιότητας ζωής των επόμενων γενεών. Η Παγκόσμια ημέρα Περιβάλλοντος, μας υπενθυμίζει πως το κοινό σημείο αναφοράς όλων μας, το περιβάλλον μέσα στο οποίο ζούμε, χρειάζεται τη φροντίδα και την προσοχή μας. Χρειάζεται τη δική μας ενεργή συμμετοχή, τη δική μας άμεση συνεισφορά, την προσπάθειά μας να απομακρύνουμε ρυπογόνες πρακτικές και συνήθειες, με όποιο τρόπο και μέσo μπορούμε”, σημείωσε ο κ. Καραϊσκος και συμπλήρωσε πως στόχος του  Δήμου Λαμιέων είναι στο άμεσο μέλλον η αντικατάσταση του στόλου των οχημάτων από οχήματα φιλικά προς το περιβάλλον: “Ο Δήμος μας με στρατηγικό στόχο τον περιορισμό των ρύπων, την 5η Ιουνίου, Παγκόσμια ημέρα Περιβάλλοντος, προχωρά στην εγκατάσταση υποδομής, ενθαρρύνοντας τις μετακινήσεις στην πόλη με ηλεκτρικά οχήματα που δε ρυπαίνουν, και είναι φιλικά προς το περιβάλλον.Στοχεύουμε στο άμεσο μέλλον στην αντικατάσταση του στόλου των οχημάτων μας, από οχήματα φιλικά προς το περιβάλλον”.

Από σήμερα λοιπόν τίθενται σε λειτουργία δύο σταθμοί φόρτισης ηλεκτρικών οχημάτων στο Δημαρχείο, Φλέμινγκ και Ερυθρού Σταυρού και στην Πλατεία Λαού. Προς το παρόν θα χρησιμοποιούνται από τα Δημοτικά ηλεκτρικά οχήματα και με την δημιουργία του θεσμικού πλαισίου το επόμενο διάστημα, θα μπορούν να χρησιμοποιηθούν και από τους δημότες ή τους διερχόμενους, καθιστώντας την πόλη πρωτοπόρα στις υποδομές για ηλεκτρικά αυτοκίνητα.

Την παρουσίαση πραγματοποίησε ο ο επικεφαλής του Ομίλου “Group Karellis”, Χρυσόστομος Καρέλλης.

Δείτε δηλώσεις και εικόνες…

 

 

Ακολουθήστε το  στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Λαμία, την Στερεά Ελλάδα και όχι μόνο, στο
   
Lamianow.gr
Η ανεξάρτητη ηλεκτρονική εφημερίδα ενημέρωσης της Λαμίας και της Στερεάς Ελλάδας. Γιατί η ενημέρωση χρειάζεται άποψη.

Πετάει για το Παρίσι ο Τεό! O νεαρός Γάλλος που βρέθηκε να περιφέρεται στη Λαμία

Previous article

Ο Μητροπολίτης Φθιώτιδας Συμεών ευλόγησε την προετοιμασία του ΠΑΣ Λαμία (ΦΩΤΟ, ΒΙΝΤΕΟ)

Next article

1 Comment

  1. Πολύ ωραία τα νέα από το κανάλι σας παιδιά για το Δήμο μας και πρωτοποριακά για τη Πόλη μας αλλά παρατήρησα σε μία φωτογραφία το άγαλμα που υπάρχει στη πλατεία Λαού λίγη καθαριότητα εκ μέρους του Δήμου μας δεν θα ήταν κουραστικό να σταλεί ένα συνεργείο να το περιποιηθούν λίγο.

Leave a reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

You may also like