Η Λαμία και η Φθιώτιδα αποχαιρετούν τη Μαρία Πολυμεροπούλου – σημαντική απώλεια για τον πολιτισμό και την παράδοση

Lamianow.gr
Η ανεξάρτητη ηλεκτρονική εφημερίδα ενημέρωσης της Λαμίας και της Στερεάς Ελλάδας. Γιατί η ενημέρωση χρειάζεται άποψη.
2 Min Read

Εφυγε από τη ζωή η Μαρία Πολυμεροπούλου

-Advertisement-
ΠΑΠΑΙΩΑΝΝΟΥ

Μια σημαντική φυσιογνωμία της κοινωνικής και πολιτιστικής ζωής της Λαμίας ταξίδεψε για το φως σε ηλικία 93 ετών.

Με θλίψη έγινε γνωστή η είδηση του θανάτου της Μαρίας Τζιβελεκη – Πολυμεροπούλου, συγγραφέα, ενεργού πολίτη και ιστορικού μέλους πολιτιστικών και κοινωνικών συλλόγων της Λαμίας.

Η Μαρία Πολυμεροπούλου, γεννημένη στη Ρούμελη, αφιέρωσε μεγάλο μέρος της ζωής της στην ανάδειξη της τοπικής παράδοσης και στην κοινωνική προσφορά.

-Advertisement-
ΑΣΤΙΚΟ ΚΤΕΛ ΛΑΜΙΑΣ

Υπήρξε ιδρυτικό μέλος του Συλλόγου Γυναικών Λαμίας, όπου διετέλεσε Πρόεδρος επί σειρά ετών, ενώ συμμετείχε ενεργά και στο Διοικητικό Συμβούλιο του Ομίλου Φθιωτών Λογοτεχνών και Συγγραφέων. Παράλληλα, ήταν από τους ανθρώπους που συνέβαλαν στη δημιουργία του Λαογραφικού Μουσείου Φθιώτιδας καθώς και στο Σωματείο Σαρακατσαναίων Φθιώτιδας.

Το συγγραφικό της έργο επικεντρώθηκε στη λαογραφία και στην ανάδειξη της πολιτιστικής κληρονομιάς της περιοχής. Μεταξύ των δημοσιεύσεων της ξεχωρίζουν τα έργα:

«Λαογραφικά της Φθιώτιδας»

«Παραδοσιακές Συνταγές της Ρούμελης»

«Σαΐταικα, Συνοικία Γρουμπέ Λαμίας»

«Με τους δικούς μας στα Βουνά και τα Χειμαδιά»

«Αγαπητοί μου Συμπολίτες»


Πολλά από τα βιβλία της έχουν λάβει διακρίσεις, ενώ η έρευνά της έχει δημοσιευτεί σε έντυπα, περιοδικά και στον τοπικό Τύπο.

Σε εκδήλωση για (1η Γιορτή Φθιωτικού Βιβλίου στη Δημοτική Πινακοθήκη Λαμίας «Αλέκος Κοντόπουλος») παρουσιάστηκε και τιμήθηκε το έργο της, παρουσία εκπροσώπων του δήμου, πολιτιστικών φορέων και μελών λογοτεχνικών συλλόγων.

Η είδηση του θανάτου της έγινε γνωστή μέσω ανάρτησης στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης από τη Βασιλική Νικοπούλου, με δεκάδες συμπολίτες, φίλους και συνεργάτες να εκφράζουν τα συλλυπητήριά τους για την απώλεια.

1000128688 | Lamianow.gr

Με την προσφορά της στην τοπική κοινωνία, τη δράση της μέσα από συλλόγους και το σημαντικό συγγραφικό της έργο, η Μαρία Πολυμεροπούλου αφήνει ένα έντονο αποτύπωμα στη Λαμία και στη Φθιώτιδα.

Θερμά συλλυπητήρια στους οικείους της.

Share This Article
Follow:
Η ανεξάρτητη ηλεκτρονική εφημερίδα ενημέρωσης της Λαμίας και της Στερεάς Ελλάδας. Γιατί η ενημέρωση χρειάζεται άποψη.
Δεν υπάρχουν Σχόλια

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *