Κορυφογραμμή της Οξιάς με θέα τα Βαρδούσια.

Η Οξιά πέρα από το Νοτιότερο άκρο βλάστησης της Οξιάς στην Ευρώπη, αποτελεί και ένα μέρος με έντονη χλωρίδα και πανίδα καθώς και μια ιστορική περιοχή.

Χωρίς να θέλω να αναφερθώ σε ιδιαίτερα τεχνικούς ή επιστημονικούς όρους, θα ήθελα να επισημάνω, όπως πιστεύω πως ήδη γνωρίζετε, πως η εγκατάσταση των ανεμογεννητριών θα επιφέρει ανεπανόρθωτη αλλοίωση του φυσικού περιβάλλοντος και του τοπικού ενδιαιτήματος, δημιουργώντας νέα οδικά δίκτυα εκατοντάδων χιλιομέτρων, εγκαθιστώντας ανεμογεννήτριες που μετά το πέρας της σύντομης “ζωής” τους θα αφήσουν τα κουφάρια και τις εγκαταστάσεις τους στην κορυφογραμμή, καταστρέφοντας την ανεπανόρθωτα και υποβαθμίζοντας την οικολογική και πολιτιστική αξία της.

Τέλος θα ήθελα να αναφερθώ στον ορισμό της Βιωσιμότητας ή πιο σωστά Βιώσιμης Ανάπτυξης, που τόσο πολύ ακούμε τον τελευταίο καιρό και τόσο πολύ χρησιμοποιείται σαν τρόπος προώθησης της συγκεκριμένης Α.Π.Ε. στις ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΈΝΕΣ ΠΕΡΙΟΧΕΣ.

  • “Βιωσιμότητα είναι η ανταπόκριση στις ανάγκες του σήμερα χωρίς να διακυβεύεται η ικανότητα των μελλοντικών γενεών να ανταποκριθούν στις δικές τους ανάγκες”.

Νικόλαος Σιούτας,
Περιβαλλοντολόγος,
Msc Environmental Science and Sustainability

Lamianow.gr
Η ανεξάρτητη ηλεκτρονική εφημερίδα ενημέρωσης της Λαμίας και της Στερεάς Ελλάδας. Γιατί η ενημέρωση χρειάζεται άποψη.

Leave a reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

You may also like