H πρώτη "μετωπική" Κυρίτση-Διαμαντάρα με φόντο τις εκλογές του Ε.Β.Ε! (Ηχητικό) - LamiaNow.gr - Ειδήσεις από τη Λαμία
Connect with us

Featured

H πρώτη “μετωπική” Κυρίτση-Διαμαντάρα με φόντο τις εκλογές του Ε.Β.Ε! (Ηχητικό)

Published

on

Σε μια πρώτη… ραδιοφωνική “κόντρα” επιδόθηκαν οι δύο υποψήφιοι για την ηγεσία του εμπορικού επιμελητηρίου Φθιώτιδας, Θανάσης Κυρίτσης και Αλέξανδρος Διαμαντάρας το μεσημέρι της Τετάρτης στο δελτίο ειδήσεων του ΡΑΔΙΟ ΝΕΤ 101.9 με τους Λίλιαν Χαχοπούλου και Πάνο Κατσώνη.

Θ.Κυρίτσης:Το επιμελητήριο χρειάζεται μια ριζική ανανέωση, αναδόμηση και αλλαγή πλεύσης…”

Ο Θανάσης Κυρίτσης τόνισε μεταξύ άλλων πως διαχωρίζει πλήρως την θέση του από την υπάρχουσα ηγεσία: “Aσχολούμαι από το 2001 ως εκλεγμένο μέλος. Το 2011 συστρατεύθηκα και συμπορεύθηκα με τον νυν πρόεδρο αλλά στην πορεία τα πράγματα είδα ότι ήταν διαφορετικά. Δεν ήταν όπως εγώ τα πίστευα και όπως εγώ θέλω το επιμελητήριο να είναι. Το επιμελητήριο χρειάζεται μια ριζική ανανέωση, αναδόμηση και αλλαγή πλεύσης. Έχει μείνει αρκετά πίσω σε σχέση με πάρα πολλά πράγματα και δεν έχει όραμα. Αυτά είναι τα κύρια χαρακτηριστικά που εγώ θέλω να αναδείξω.

Θέλουμε να αλλάξουμε το επιμελητήριο με την ομάδα μου ώστε να μην έχει καμία σχέση με αυτό που είναι σήμερα. Κάναμε αρκετές προτάσεις ωστόσο δεν τις εφάρμοσε η νυν ηγεσία ώστε να εξελίξουμε το εμπορικό επιμελητήριο. Ήταν μια μαύρη σελίδα για το επιμελητήριο η κατάργηση του τμήματος τουρισμού που εγώ ζήτησα από τους συναδέλφους να μην κάνουν δεκτή την εισήγηση του προέδρου διότι δεν είχε καμία στοιχειοθέτηση και καμία βάση έγινε καθαρά για ψηφοθηρικούς σκοπούς η κατάργηση του. Δεσμεύομαι ότι την επόμενη μέρα θα επανιδρύσουμε το συγκεκριμένο τμήμα… τόνισε μεταξύ άλλων.

ΑΚΟΥΣΤΕ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ ΤΙΣ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΤΟΥ ΘΑΝΑΣΗ ΚΥΡΙΤΣΗ

Αλ.Διαμαντάρας: “Έχουμε αποκαταστήσει πλήρως το κύρος του θεσμού”

Ο νυν πρόεδρος του εμπορικού επιμελητηρίου Αλέξανδρος Διαμαντάρας τόνισε από την πλευρά του: “Δεν έχω σκοπό να μπω σε κοκορομαχία αλλά να απαντησω σε δύο τρία σημεία που θα απαντήσει και ο κόσμος. Όταν μιλάμε για αποκατάσταση του κύρους του θεσμού του επιμελητηρίου δεν ξέρω πως την έχει στο μυαλό του ο κύριος Κυρίτσης αλλά εδώ και αρκετά χρόνια το έχουμε αποκαταστήσει πλήρως το κύρος του θεσμού.

Να θυμίσω πως αυτό το επιμελητήριο ήταν για δύο χρόνια ένα πεδίο μαχών. Αυτό το κύρος το έχουμε πλέον αποκαταστήσει. Δώσαμε μια διαφορετική εξωστρέφεια στο επιμελητήριο και αυτό ομολογείται από όλους φίλους και εχθρούς εντός εισαγωγικών και αυτό θα το απαντήσει στις επόμενες εκλογές. Άλλα πράγματα είναι πίσω από την κίνηση της “Ανανεωτικής Πορείας” και είναι εύκολο να το καταλάβει κάποιος. Αυτές οι συμμαχίες που γίνονται ενόψει εκλογών αποδεικνύουν και καταδεικνύουν κάποια πράγματα. Δεν είπαμε ποτέ την κατάργηση του τουριστικού τμήματος. Ότι έγινε έγινε για να υπάρξει ισονομία. Η απόφαση του Υπουργείου συναινεί με την πλειοψηφία του επιμελητηρίου και αποδέχθει το σκεπτικό. Αντιστρέφω την κατηγορία της ψηφοθηρίας διότι κάποιος συνάδελφος που εκλεγόταν με 11 ψήφους βολευόταν με την συγκεκριμένη κατάσταση εν αντιθέσει με άλλους που χρειαζόντουσαν 7πλασιους ψήφους…“.

ΑΚΟΥΣΤΕ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ ΤΙΣ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΤΟΥ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥ ΔΙΑΜΑΝΤΑΡΑ

14-17 Δεκεμβρίου οι εκλογές

Από 14 μέχρι 17 Δεκεμβρίου 2017 θα διεξαχθούν οι εκλογές για την ανάδειξη νέου διοικητικού συμβουλίου στο Επιμελητήριο Φθιώτιδας.

Αναλυτικά τα μέλη του θα μπορούν να ψηφίσουν την Πέμπτη 14 Δεκεμβρίου 2017 στην Αταλάντη, την Παρασκευή 15 Δεκεμβρίου 2017 στην Στυλίδα, το Σάββατο 16 Δεκεμβρίου 2017 στην Μακρακώμη και την Κυριακή 17 Δεκεμβρίου 2017 στην Λαμία στα γραφεία του Επιμελητηρίου (Όθωνος 3 – Λαμία). Οι χώροι διεξαγωγής των εκλογών σε Αταλάντη, Στυλίδα & Μακρακώμη δεν έχουν ακόμη καθοριστεί.

Δικαίωμα ψήφου στις εκλογές έχουν τα μέλη του Επιμελητηρίου που έχουν εγγραφεί στα Μητρώα του μέχρι και την 13η Δεκεμβρίου 2016 και έχουν εκπληρώσει τις οικονομικές τους υποχρεώσεις.

Εκλόγιμοι είναι όσοι έχουν τα προσόντα του εκλογέα και διατέλεσαν μέλη του Επιμελητηρίου τουλάχιστον για 3 χρόνια είτε ατομικά είτε ως μέλη προσωπικών εταιριών ή ΕΠΕ ή Δ.Σ. ΑΕ ή Συνεταιρισμών ή ως εκπρόσωποι υποκαταστημάτων ελληνικών ή αλλοδαπών επιχειρήσεων. Δεν είναι εκλόγιμοι όσοι είναι συνταξιούχοι.

Advertisement
Click to comment

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Advertisement

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΣΧΟΛΙΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Διαβάζονται