Ακούγεται φανταστικό, αλλά μπορεί να γίνει πραγματικότητα.

Όλοι μας θέλουμε να κατοικούμε σε μια όμορφη πόλη τη Λαμία, ,που παρέχει εξαιρετικές ανταποδοτικές υπηρεσίες στους δημότες, έχει επαρκείς κοινωνικές, εκπαιδευτικές και αθλητικές υποδομές, έχει πράσινο, ελεύθερους χώρους άθλησης-περιπάτου,προσφέρει συνθήκες εργασίας-διασκέδασης,έχει πολιτισμό αλλά ταυτόχρονα αναζητά και εφαρμόζει την καινοτομία.

Ένα από τα βασικά προβλήματα του κέντρου της Λαμίας είναι το κυκλοφοριακό και ο έλεγχος της στάθμευσης.

Μέχρι τώρα αυτά δεν έχουν επιλυθεί από τις προηγούμενές δημοτικές αρχές, αλλά η νέα Δημοτική Αρχή στα πλαίσια του Τομεακού προγράμματος του Υπουργείου Ψηφιακής Πολιτικής για την Διαμόρφωση Στρατηγικής για τις Έξυπνες Πόλεις και Υλοποίηση  Εθνικού Συστήματος Διαχείρισης Στάθμευσης  θα κληθεί να εφαρμόσει το κατάλληλο σχέδιο.

Η καλή λειτουργία του Συστήματος Ελεγχόμενης Στάθμευσης προσδιορίζει την ποιότητα της ζωής των κατοίκων και επισκεπτών στη Λαμία, ειδικότερα στο αστικό και εμπορικό της κέντρο. 

Η Πλατφόρμα της Έξυπνης Πόλης είναι μια σημαντική καινοτομία που δίνει τη δυνατότητα στο Δήμο της Λαμίας, που προφανώς θα αξιοποιήσει το πρόγραμμα, να ενεργοποιήσει και άλλες εφαρμογές της Έξυπνης Πόλης, που προσδίδουν πολλαπλασιαστικά οφέλη. Η Πλατφόρμα αξιοποιεί τα πλεονεκτήματα των τεχνολογιών Internet of Things  (IoT) διασυνδέοντας πολίτες διαδικασίες, δεδομένα και αντικείμενα προκειμένου να επιτυγχάνεται η παρακολούθηση όλων των παραγόντων που επιδρούν στη ζωή της Πόλης και υποστηρίζει λύσεις όπως¨:

  • δυναμική διαχείριση θέσεων στάθμευση
  • έλεγχο εξ αποστάσεως παρόδιου ηλεκτροφωτισμού
  • παρακολούθηση συσκευών δημιουργίας ασύρματου δικτύου
  • συλλογή και διαχείριση περιβαλλοντικών δεδομένων από αισθητήρες
  • συλλογή και διαχείριση δεδομένων σχετικά με την διαχείριση της καθαριότητας(πχ μέσω αισθητήρων σε κάδους απορριμμάτων) και οχημάτων ( απορριμματοφόρων)

Ο συνδυασμός ‘’ΛΑΜΙΑ  στο ΚΕΝΤΡΟ’’ με επικεφαλή τον υποψήφιο δήμαρχο Δήμου Λαμιέων, Παναγιώτη Στασινό, σκέπτεται ΕΞΥΠΝΑ και υιοθετεί κάθε καινοτόμα πρωτοβουλία που δημιουργεί υπεραξία για τους δημότες της Λαμίας.

_________________
Γιώργος Παπανικολάου

Οικονομολόγος
ΥΠΟΨΗΦΙΟΣ ΔΗΜΟΤΙΚΟΣ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ
ΔΗΜΟΥ ΛΑΜΙΕΩΝ
ΛΑΜΙΑ στο ΚΕΝΤΡΟ —ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΣΤΑΣΙΝΟΣ

Lamianow.gr
Η ανεξάρτητη ηλεκτρονική εφημερίδα ενημέρωσης της Λαμίας και της Στερεάς Ελλάδας. Γιατί η ενημέρωση χρειάζεται άποψη.

2 Comments

  1. Η αλήθεια είναι ότι ο κος Παπανικολάου έχει καί (έξυπνες) ιδέες καί (αξιόλογο) όραμα. Μακάρι να προσφέρει όπως έκανε και στο Επιμελητήριο

  2. Αυτό που ξαφνικά 20 μέρες πριν τις εκλογές όλοι βλέπουν ένα όραμα και μετά σωπαίνουν…

Leave a reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

You may also like