Ο Γιώργος Θεοφάνους απάντησε με μια μακροσκελή ανάρτηση στο Facebook μετά από τις αντιδράσεις που προκλήθηκαν για το γεγονός ότι δεν εμφανίστηκε τελικά στη χθεσινή (7/12) συναυλία για τη φωταγώγηση του χριστουγεννιάτικου δέντρου στον Δήμο Ναυπλιέων, για την οποία θα αμειβόταν με 26.300 ευρώ, σύμφωνα με δημοσίευμα.
Στην εκτενή ανάρτησή του, ο μουσικοσυνθέτης έκανε λόγο για αλλεπάλληλα τηλεφωνήματα που δέχτηκε από τους διοργανωτές και την αλλαγή της ώρας της προγραμματισμένης συναυλίας. Όπως ισχυρίστηκε γνώριζε ότι η έναρξη της συναυλίας θα γινόταν στις 9 το βράδυ και όχι στις 6 το απόγευμα που αναγραφόταν στην αφίσα.
Σχετικά με το ποσό της αμοιβής του, ξεκαθάρισε στην ανάρτησή του: “Θα ήθελα επίσης να διευκρινίσω με αφορμή κάποιο δημοσίευμα ότι η συγκεκριμένη συναυλία αναφέρεται ως δαπάνη για τον Δήμο 26.300€. Ότι η αμοιβή που προβλέπεται με η εταιρεία παραγωγής που με εκπροσωπεί στην σύμβαση της ως αμοιβή έχει 11.000 €. Το ποσό αυτό περιλαμβάνει τις αμοιβές όλων των καλλιτεχνών εφτά(7) μουσικών, τεσσάρων(4) τραγουδιστών, δύο(2) τεχνικών, την δική μου αμοιβή καθώς και τις εργοδοτικές εισφορές όλων αυτών των συνεργατών”.


Η ανάρτηση του Γιώργου Θεοφάνους
“Θα ήθελα να ενημερώσω ότι η προγραμματισμένη εμφάνιση μου και της ομάδας μουσικών και τραγουδιστών, στα πλαίσια της φωταγώγησης του χριστουγεννιάτικου δέντρου του Δήμο Ναυπλίου την Κυριακή 7/12 δεν πραγματοποιήθηκε για τους εξής λόγους:
Η συμφωνία της εταιρείας παραγωγής που με εκπροσωπεί, ήταν η εμφάνιση μας να γίνει στις 21:00 καθότι υπήρχε άλλη εμφάνιση του συγκροτήματος στην Αθήνα στις 16:00. ΟΤΑΝ αναρτήθηκε η αφίσα για την εμφάνιση πριν μερικές μέρες είδα ότι η ώρα που αναγραφόταν ήταν 18:00. Ενημερώνοντας τους υπεύθυνους πήρα την διαβεβαίωση ότι δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα αφού στις 18:00 θα ξεκινούσαν κάποια άλλα δρώμενα και εμείς θα παίζαμε στις 21:00.
Αμέσως μετά την λήξη της εμφάνισης μας στη Αθήνα 7 μουσικοί, 4 τραγουδιστές, 2 τεχνικοί και εγώ, ξεκινήσαμε με τα ιδιωτικά μας αυτοκίνητα για το Ναύπλιο. Η ώρα ήταν περίπου 19:00 όταν έλαβα κάποια ανεξήγητα τηλεφωνήματα από τους οργανωτές της εκδήλωσης οι οποίοι μιλούσαν για ακύρωση της εμφάνισης μας ότι έπρεπε να ήμασταν στο Ναύπλιο για πρόβα στις 17:00 και πολλά άλλα που αμφισβητούν τον επαγγελματισμό μας αλλά και θίγουν προσωπικά εμένα.
Από τους ίδιους ανθρώπους που είχα και την διαβεβαίωση ότι η ώρα έναρξης μας 21:00 ήταν αποδεχτή. Αλλιώς δεν υπήρχε περίπτωση να δεχόμουν αυτή την πρόταση γνωρίζοντας ότι δεν θα προλαβαίναμε να τελειώσουμε από την Αθήνα και να είμαστε στο Ναύπλιο στην ώρα μας. Δεν μπορούσα να εκθέσω κανέναν. Μετά το τηλεφώνημα αυτό, κι ενώ ήμασταν ήδη αρκετή ώρα στο δρόμο, ενημέρωσα την ομάδα να ξεκινήσουμε την επιστροφή μας προς την Αθήνα. Παράλληλα προσπάθησα να βρω το προσωπικό τηλέφωνο του δημάρχου ή κάποιου άλλου υπευθύνου από τον Δήμο. Τότε ήταν που στην πορεία κι ενώ κατευθυνόμασταν πίσω στην Αθήνα δέχτηκα τηλεφώνημα λίγο πριν τις 20:00 από τον κ.Γιώργο Φραγκιουδάκη Αντιδήμαρχο Δήμου Ναυπλιέων, ο οποίος με παρακάλεσε να επιστρέψουμε πίσω στο Ναύπλιο και να κάνουμε την συναυλία κανονικά γιατί ο κόσμος περίμενε.
Ενημέρωσα αμέσως όλη την ομάδα και ξανά γυρίσαμε με κατεύθυνση το Ναύπλιο. Μετά όμως από λίγη ώρα ξανά και ενώ κατευθυνόμασταν προς το Ναύπλιο, δέχτηκα και πάλι τηλεφώνημα του αντιδημάρχου λέγοντας μου να το ακυρώσουμε λόγω του ότι ο κόσμος έφυγε από την πλατεία που θα γινόταν η συναυλία.
Αμέσως και προφορικά αλλά και γραπτώς λίγο αργότερα έστειλα στον αντιδήμαρχο μήνυμα ότι νιώθω πολύ άσχημα με αυτό που έχει συμβεί, για τον κόσμο που ήρθε να μας δει και να μας ακούσει γι’ αυτό και εισηγήθηκα ΑΜΕΣΑ και μες στις επόμενες μέρες αν είναι δυνατόν, ίσως και την επόμενη Κυριακή 14/12, παρότι έχουμε βαρύ πρόγραμμα λόγω εορτών και εμφανίσεων να γίνει η προγραμματισμένη συναυλία που ακυρώθηκε.
Θα ήθελα επίσης να διευκρινίσω με αφορμή κάποιο δημοσίευμα ότι η συγκεκριμένη συναυλία αναφέρεται ως δαπάνη για τον Δήμο 26.300€. Ότι η αμοιβή που προβλέπεται με η εταιρεία παραγωγής που με εκπροσωπεί στην σύμβαση της ως αμοιβή έχει 11.000 €. Το ποσό αυτό περιλαμβάνει τις αμοιβές όλων των καλλιτεχνών εφτά(7) μουσικών, τεσσάρων(4) τραγουδιστών, δύο(2) τεχνικών, την δική μου αμοιβή καθώς και τις εργοδοτικές εισφορές όλων αυτών των συνεργατών.
Δε γνωρίζω γιατί ο Δήμος Ναυπλιέων ανακοίνωσε το ποσό των 26.300 και τι άλλο περιλαμβάνει γιατί αν εννοούνται ο ήχος/φώτα κλπ αυτά είναι πολύ μικρά και ασήμαντα ποσά μπροστά στα σύνολο αυτό που αναφέρεται κι αυτό είναι κάτι το οποίο προσωπικά με προβληματίζει και με στεναχωρεί γιατί η εντύπωση που δίνεται στον κόσμο είναι εντελώς διαφορετική από την πραγματικότητά.
Εν κατακλείδι εύχομαι και ελπίζω να προγραμματιστεί η συναυλία μας στο Ναύπλιο το συντομότερο δυνατό. Προσωπικά απολογούμαι για όποια δυσαρέσκεια ή αναστάτωση ενδεχομένως προκλήθηκε και για όποια ευθύνη μου αναλογεί.
Με εκτίμηση
Γιώργος Θεοφάνους”, έγραψε.
Αντιδράσεις για την απουσία του μουσικοσυνθέτη
Η απουσία του Γιώργου Θεοφάνους από τη συναυλία προκάλεσε την απογοήτευση του κόσμου που είχε συγκεντρωθεί για τη γιορτή, καθώς η μουσική παρουσία του γνωστού δημιουργού αποτελούσε το κεντρικό στοιχείο της βραδιάς.
Τι αναφέρει ο Δήμος Ναυπλιέων
Σε επίσημη ανακοίνωσή του, ο Δήμος επιβεβαίωσε πως η εμφάνιση ακυρώθηκε χωρίς να υπάρξει προειδοποίηση από την πλευρά του καλλιτέχνη:
“Η προγραμματισμένη εμφάνιση του κυρίου Γιώργου Θεοφάνους στη σημερινή συναυλία […] δεν πραγματοποιήθηκε. Παρά τις σχετικές συμφωνίες και τις προσπάθειές μας να διασφαλίσουμε την ομαλή διεξαγωγή της εκδήλωσης, ο καλλιτέχνης δεν προσήλθε στον χώρο”.
Ο Δήμος ζήτησε συγγνώμη από το κοινό, ενώ ο δήμαρχος Δημήτρης Ορφανός έκανε γνωστό ότι ξεκίνησαν ήδη οι διαδικασίες διερεύνησης για να αποσαφηνιστούν οι λόγοι της ξαφνικής απουσίας και να υπάρξει πλήρης ενημέρωση προς τους πολίτες.
πηγη thetoc

Σημείωση: Τα σχόλια που εμφανίζονται κάτω από τα άρθρα αποτελούν προσωπικές απόψεις των χρηστών που τα δημοσίευσαν και δεν εκφράζουν απαραίτητα τις θέσεις ή απόψεις του Lamianow.gr.
Σε ορισμένες περιπτώσεις, σχόλια που έχουν διατυπωθεί δημόσια σε κοινωνικά δίκτυα ενδέχεται να εμφανίζονται κάτω από τα άρθρα, όταν έχουν δημοσιευθεί κάτω από σχετικές αναρτήσεις του ίδιου άρθρου. Το Lamianow.gr δεν φέρει ευθύνη για το περιεχόμενο αυτών των σχολίων.
Αν κάποιο σχόλιο θεωρείτε ότι παραβιάζει δικαιώματα, είναι προσβλητικό ή έχει αποσυρθεί από την αρχική του πηγή, μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί μας στο lamianow.gr@gmail.com για την άμεση αφαίρεσή του.