Lamianow.grLamianow.gr
Notification Show More
Font ResizerAa
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • BLOG
  • ΤΟΠΙΚEΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΣΠΟΡ
  • ΕΛΛΑΔΑ
    ΕΛΛΑΔΑShow More
    patrwn pyrgoy | Lamianow.gr
    Αγρότες έκλεισαν την Εθνική Οδό Πατρών – Πύργου και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας 
    4928610 scaled 1 | Lamianow.gr
    Κακοκαιρία «Byron»: Έντονα φαινόμενα στην Αττική, προβλήματα σε δρόμους – Δεκάδες κλήσεις στην Πυροσβεστική, μήνυμα από το 112 – ΦΩΤΟ και ΒΙΝΤΕΟ
    ixio | Lamianow.gr
    Ζούμε στη χώρα που η αστυνομία βγάζει φωτογραφία ένα… ηχείο!
    ypodomi | Lamianow.gr
    Όλα τα έργα υποδομής στην Ελλάδα σε μία πλατφόρμα – Νέα γραμματεία για τις ορεινές περιοχές
    ilion | Lamianow.gr
    Συνελήφθη 89χρονος στο Ίλιον για σεξουαλική παρενόχληση 17χρονης – Της ζήτησε να συνευρεθούν έναντι αμοιβής
  • ΣΠΟΡ
    ΣΠΟΡShow More
    4928839 scaled 1 | Lamianow.gr
    Αναβλήθηκε λόγω κακοκαιρίας το Ολυμπιακός – Φενέρμπαχτσε – Η ανακοίνωση της ερυθρόλευκης ΚΑΕ
    real | Lamianow.gr
    Ρεάλ Μαδρίτης: Καταθέτει στη FIFA φάκελο διαμαρτυρίας για τη διαιτησία της… προηγούμενης εικοσαετίας
    6751441 | Lamianow.gr
    «Η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ παρακολουθεί στενά τον Μουζακίτη, ετοιμάζει πρόταση 28 εκατ. ευρώ η Ρεάλ» γράφει η Daily Mail
    6758309 231021 | Lamianow.gr
    «Πάρτι» Γιόβιτς στην πράσινη… παιδική άμυνα 2-3 η ΑΕΚ στη Λεωφόρο
    6758077 221213 | Lamianow.gr
    Τεράστιο «διπλό» με ανατροπή και 10 παίκτες ο ΠΑΟΚ στη Λιβαδειά
  • TOP STORIES
  • LAMIA POLIS 87.7 FM
  • ΟΔΟΙΠΟΡΙΚΑ
  • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Font ResizerAa
Lamianow.grLamianow.gr
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • BLOG
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΣΠΟΡ
  • ΠΡΟΣΩΠΑ (+)
  • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
  • LAMIA POLIS 87.7
  • Όροι Χρήσης
Search
  • ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
  • ΤΟΠΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
  • ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΟΤΗΤΑ & ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΕΙΣ
  • LAMIA POLIS 87.7 FM
  • FEATURED
  • TOP STORIES
  • ADVERTORIAL SECTION
  • ΑΠΟΨΕΙΣ
  • ΜΙΚΡΕΣ ΑΓΓΕΛΙΕΣ
  • ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ
  • ΠΡΟΣΩΠΑ (+) Ιστορίες
  • ΟΔΟΙΠΟΡΙΚΑ
  • EDITORIAL
  • CHECK IT
  • ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΟΥ ΤΟΠΟΥ ΜΑΣ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΕΡΓΑΣΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ-ΒΙΒΛΙΟ-ΤΕΧΝΕΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΣ
  • ΜΠΑΣΚΕΤ
  • ΠΕΡΙΕΡΓΑ
  • ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΣΠΟΡ
  • ΣΤΟΙΧΗΜΑ
  • ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ Lamianow.gr
  • ΥΓΕΙΑ
  • Επικοινωνία
Have an existing account? Sign In
Follow US
© 2025 Lamianow.gr / All Rights Reserved.

Home - ΤΟΠΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ - Γιατρός Γ.Ν Λαμίας: “Κρίσιμη η κατάσταση – Κρατάμε πράγματα για μετά γιατί δεν φτάνουν” – ΒΙΝΤΕΟ, ΦΩΤΟ

ΤΟΠΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣΦΘΙΩΤΙΔΑ

Γιατρός Γ.Ν Λαμίας: “Κρίσιμη η κατάσταση – Κρατάμε πράγματα για μετά γιατί δεν φτάνουν” – ΒΙΝΤΕΟ, ΦΩΤΟ

Lamianow.gr
ByLamianow.gr
Η ανεξάρτητη ηλεκτρονική εφημερίδα ενημέρωσης της Λαμίας και της Στερεάς Ελλάδας. Γιατί η ενημέρωση χρειάζεται άποψη.
Follow:
Απρ 8, 2020 @ 8:11
Δεν υπάρχουν Σχόλια
Share
6 Min Read
SHARE

Παράσταση διαμαρτυρίας είχαμε το πρωί της Τρίτης στην είσοδο του Νοσοκομείου Λαμίας από μέλη του Εργατικού Κέντρου Λαμίας. Οι παρόντες αφού εξέφρασαν την στήριξη τους προς τους εργαζόμενους στον τομέα της Υγείας ζήτησαν από την κυβέρνηση την στήριξη της δημόσιας υγείας. “Εδώ και τώρα προστασία των Υγειονομικών και του Λαού” ανέφερε ένα από τα πανό τους.

-Advertisement-
fitcare

“Η κατάσταση είναι κρίσιμη. Αν και ευτυχώς μέχρι στιγμής η πανδημία έχει περάσει ξώφαλτσα εκτός από το περιστατικό όπως ξέρετε στην Αταλάντη.Όντως όλοι έχουμε μια υπευθυνότητα ατομική για το τι θα γίνει παρακάτω, όμως αυτό δείχνει από την άλλη μεριά την γύμνια της προετοιμασίας του κράτους που δεν υπήρξε ποτέ για να έχουμε μια ισχυρή δημόσια, καθολική για όλους δημόσια και δωρέαν υγεία. Γιατί ναι μεν υπάρχουν παραγγελίες προϊοντων εδώ για το Νοσοκομείο αλλά τις κρατάμε για μετά γιατί είναι ανεπαρκής. Άρα επί του παρόντος δεν υπάρχουν τα σοβαρά περιθώρια σε στολές ολόσωμες, έχουμε τεράστια έλειψη σε αναπνευστήρες και σε κρεβάτια ΜΕΘ και παρότι γίνανε κάποιες προσπάθειες να γίνουν κάποια υποκατάστατα. Παρόλα αυτά είναι ανεπαρκή γιατί ξεκινάγαμε σαν υγεία από πάρα πολύ χαμηλά…” τόνισε μεταξύ άλλων ο γιατρός και μέλος του συλλόγου εργαζομένων Βασίλης Αντωνιάδης.

γνλαμιασ | Lamianow.gr

-Advertisement-
ΑΣΤΙΚΟ ΚΤΕΛ ΛΑΜΙΑΣ

Ο πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Λαμίας Αλέξης Αλεξόπουλος ζήτησε από την κυβέρνηση να στηρίξει τον τομέα της δημόσιας Υγείας. “Διεκδικούμε μέσα από την σημερινή κινητοποιήση θέλοντας να αναδείξουμε και να προβάλλουμε ότι ναι μεν υπάρχουν προβλήματα με την πανδημία αλλά πρέπει να αντιμετωπιστούν και τα καθημερινά, χρόνια προβλήματα”.


ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΑΣ     ΦΡΟΝΤΙΔΑΣ ΥΓΕΙΑΣ (ΠΦΥ) ΣΤΕΡΕΑΣ ΕΛΛΑΔΟΣ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Η σημερινή Παγκόσμια Ημέρα Υγείας είναι αφιερωμένη στην εργασία και την προσφορά των νοσηλευτών και των μαιών και υπενθυμίζει σε όλον τον κόσμο τον κρίσιμο ρόλο τους στην παγκόσμια υγεία. Οι νοσηλευτές αλλά και οι άλλοι επαγγελματίες υγείας είναι στην πρώτη γραμμή αντιμετώπισης του COVID-19 προσφέροντας υψηλού επιπέδου υπηρεσίες με σεβασμό στην περίθαλψη και φροντίδα όλων των ανθρώπων.

Το σωματείο μας εκπροσωπεί όλους τους νοσηλευτές και λοιπούς επαγγελματίες υγείας που εργάζονται στις πρώην μονάδες ΙΚΑ και νυν Κέντρα Υγείας Αστικού τύπου της Λαμίας, του Καρπενησίου, της Άμφισσας και της Θήβας. Αγωνίζεται για μια καλύτερη δημόσια ΠΦΥ που δυστυχώς οι κυβερνήσεις τα τελευταία χρόνια έχουν παραμελήσει και απαξιώσει.

 Έτσι σήμερα ενώνουμε την φωνή μας με όλους τους υγειονομικούς διεκδικώντας μια καλύτερη και ισχυρότερη δημόσια ΠΦΥ, που θα λειτουργεί ως πραγματικό ανάχωμα στην αθρόα ροή ασθενών στα νοσοκομεία, ως βασικός θεσμός πρόληψης και προστασίας των ανθρώπων και βοηθώντας ουσιαστικά στο να ξεπεραστεί η πανδημία που προέκυψε. 

Στα πλαίσια αυτά ζητάμε:

– Επαρκή μέσα ατομικής προστασίας και «θωράκιση» των επαγγελματιών υγείας. Δυστυχώς υπάρχουν τρομερές ελλείψεις στα ΚΥ σε μέσα προστασίας (μάσκες, στολές κλπ.).

– Σχεδιασμό και επιχειρησιακό σχέδιο για τη λειτουργία των ΚΥ σε έκτακτες καταστάσεις όπως αυτή της πανδημίας. Δυστυχώς δεν υπάρχει κεντρικός σχεδιασμός από το Υπουργείο Υγείας και τις ΥΠΕ με αποτέλεσμα να παρατηρούνται δυσλειτουργίες και προβλήματα στα ΚΥ. 

– Ενίσχυση των ΚΥ με ιατρικό προσωπικό και τον απαιτούμενο εξοπλισμό ώστε να αποκτήσουν ουσιαστικότερο ρόλο και να συμβάλλουν αποτελεσματικότερα στην αντιμετώπιση της πανδημίας.

– Άμεση πρόσληψη των μονίμων ιατρών που επιλέχθηκαν από τα Συμβούλια Κρίσης για τα Κ.Υ., ώστε να στελεχωθούν επαρκώς αλλά και να λειτουργήσουν ζωτικά τους μέρη όπως το Ακτινολογικό εργαστήριο του ΚΥ Λαμίας που «υποφέρει» από έλλειψη ιατρού Ακτινολόγου. Επίσης, άμεση πρόσληψη επικουρικών ιατρών και υγειονομικού προσωπικού για να μπορούν τα ΚΥ αστικού τύπου να λειτουργήσουν τουλάχιστον σε δύο βάρδιες, ώστε να βοηθήσουν ουσιαστικά στον συνολικό σχεδιασμό του Υπουργείου Υγείας για καταπολέμηση του COVID-19, αλλά και την εξυπηρέτηση των δημοτών στα καθημερινά προβλήματα υγείας τους.

– Να σταματήσουν οι χωρίς σχεδιασμό και αιτιολογία μετακινήσεις ιατρών και προσωπικού από ΚΥ σε νοσοκομεία που καμία ουσιαστική βοήθεια δεν προσφέρουν αλλά και αδυνατίζουν πολύ το μέτωπο αντιμετώπισης της πανδημίας στην κοινότητα μέσω των δημόσιων δομών ΠΦΥ. Εξάλλου, ο ρόλος των ΚΥ εν μέσω της πανδημίας, οφείλει να είναι η εξυπηρέτηση και η παρακολούθηση του πληθυσμού και ιδιαίτερα των ευπαθών ομάδων και των χρονίως πασχόντων που παραμένουν στα σπίτια τους λόγων των περιορισμών και της αδυναμίας εξυπηρέτησης από άλλες δομές υγείας. Προφανώς οι επαγγελματίες υγείας των ΚΥ είναι πανέτοιμοι να συνδράμουν τα νοσοκομεία όταν και όπου χρειαστεί.

Το Σωματείο μας εύχεται καλή δύναμη σε όλους τους συναδέλφους που καλούνται να απαντήσουν με το έργο τους σε αυτή την νέα πρόκληση και ζητά από την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Υγείας και από την Διοίκηση της 5ης ΥΠΕ την έμπρακτη συμπαράστασή τους.

Για το Δ.Σ.

Ο Πρόεδρος                                                       Η Γεν. Γραμματέας    

Σκόνδρας Ευθύμιος                                        Παπανικολάου Μαρία

ΣΟΥΛΟΠΟΥΛΟΥ

TAGGED:ΑΞΙΖΕΙγιατροίΓΝ ΛΑΜΙΑΣΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟΛαμίαΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΛΑΜΙΑΣΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΣΤΕΡΕΑΣ ΕΛΛΑΔΟΣΤΟΠΙΚΑ ΙΟΣΦΘΙΩΤΙΔΑ
Share This Article
Facebook Email Copy Link Print
ByLamianow.gr
Follow:
Η ανεξάρτητη ηλεκτρονική εφημερίδα ενημέρωσης της Λαμίας και της Στερεάς Ελλάδας. Γιατί η ενημέρωση χρειάζεται άποψη.
Previous Article φδ | Lamianow.gr Λαμία: #μένουμεσπίτι και γυμναζόμαστε! / Κατέβασε τώρα το πρόγραμμα εξάσκησης! – (ΒΙΝΤΕΟ, + PDF ασκήσεων)
Next Article afissa dr.button | Lamianow.gr Η Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας φέρνει τον γιατρό στο σπίτι σας!
Δεν υπάρχουν Σχόλια

Αφήστε μια απάντηση Ακύρωση απάντησης

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Σημείωση: Τα σχόλια που εμφανίζονται κάτω από τα άρθρα αποτελούν προσωπικές απόψεις των χρηστών που τα δημοσίευσαν και δεν εκφράζουν απαραίτητα τις θέσεις ή απόψεις του Lamianow.gr.

Σε ορισμένες περιπτώσεις, σχόλια που έχουν διατυπωθεί δημόσια σε κοινωνικά δίκτυα ενδέχεται να εμφανίζονται κάτω από τα άρθρα, όταν έχουν δημοσιευθεί κάτω από σχετικές αναρτήσεις του ίδιου άρθρου. Το Lamianow.gr δεν φέρει ευθύνη για το περιεχόμενο αυτών των σχολίων.

Αν κάποιο σχόλιο θεωρείτε ότι παραβιάζει δικαιώματα, είναι προσβλητικό ή έχει αποσυρθεί από την αρχική του πηγή, μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί μας στο lamianow.gr@gmail.com για την άμεση αφαίρεσή του.

- Advertisement -
Ad imageAd image
Weather
13°C
Lamia
overcast clouds
13° _ 12°
99%
1 km/h
Πα
14 °C
Σα
14 °C
Κυ
12 °C
Δε
13 °C
Τρ
13 °C
Stay Connected
FacebookLike
InstagramFollow
YoutubeSubscribe
TiktokFollow
Google NewsFollow
ThreadsFollow

You Might Also Like

geleios 4 660x330 1 | Lamianow.gr
ΤΟΠΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣΦΘΙΩΤΙΔΑ

ΔΗΠΕΘΕ Ρούμελης: «Το Όνειρο ενός Γελοίου» του Φ. Ντοστογιέφσκι στο 26ο Φεστιβάλ για Σολίστες & Πρωταγωνιστές

1 71 | Lamianow.gr
ΤΟΠΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣΦΘΙΩΤΙΔΑ

Το νέο Δ.Σ. για το Νομαρχιακό Τμήμα Φθιώτιδας της Α.Δ.Ε.Δ.Υ. – πρόεδρος ο Βαγγέλης Οικονόμου

lokrwn | Lamianow.gr
ΤΟΠΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣΦΘΙΩΤΙΔΑ

3 προσλήψεις στον Δήμο Λοκρών

Lamianow.grLamianow.gr
Follow US
©Lamianow.gr / 2025 - All Rights Reserved.
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • BLOG
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΣΠΟΡ
  • ΠΡΟΣΩΠΑ (+)
  • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
  • LAMIA POLIS 87.7
  • Όροι Χρήσης