Την απάντηση δίνει πρώην μάγειρας. Είναι γρήγορα, απλά και νόστιμα και σχεδόν όλοι τα λατρεύουν.
Δεν χρειάζεται να χρησιμοποιήσετε περισσότερο αλάτι ή ακόμα και λίπος για να πετύχετε ζυμαρικά ποιότητας εστιατορίου στο σπίτι. Αντίθετα, ακολουθήστε αυτά τα απλά αλλά αποτελεσματικά βήματα για τέλεια ζυμαρικά.
Σε μερικούς αρέσει να είναι καλυμμένα με μια δυνατή μπολονέζ ή να ανακατεμένα με μια απλή σάλτσα φρέσκιας ντομάτας. Σε άλλους αρέσει να τα στροβιλίζουν σε μια κρεμώδη σάλτσα από σπανάκι ή να τα αναμειγνύουν με πικάντικο σκόρδο και αντζούγιες. Όπως και να σας αρέσει περισσότερο, δεν υπάρχει αμφιβολία ότι τα ζυμαρικά είναι μια από τις πιο δημοφιλείς επιλογές για δείπνο. Και για καλό λόγο. Είναι γρήγορα, απλά και νόστιμα και σχεδόν όλοι τα λατρεύουν. Αλλά έχετε παρατηρήσει ποτέ ότι τα ζυμαρικά σε ένα εστιατόριο έχουν καλύτερη γεύση από τα σπιτικά; Λοιπόν, υπάρχει λόγος γι’ αυτό, και δεν είναι απαραίτητα ότι οι σεφ προσθέτουν περισσότερο αλάτι ή λίπος. Στην πραγματικότητα, υπάρχουν απλές τεχνικές (και λίγη μαγειρική τεχνογνωσία) που μπορούν να σας βοηθήσουν να αναπαράγετε ζυμαρικά ποιότητας εστιατορίου στο σπίτι.
Ο Adam Dolge γράφει: «Νωρίς στην καριέρα μου ως μάγειρας, έφτιαξα παπαρδέλες σε μια πλούσια σάλτσα κρέατος. Τελειώνα το πιάτο σε ένα ζεστό τηγάνι, στριφογυρίζοντας απαλά τα noodles στο σιγοβράζον ραγού. Το εστιατόριο σέρβιρε επίσης τρυφερή ορεκιέτε με τραγανή σάλτσα λευκού κρασιού και βουτύρου με φρέσκο αρακά, και το τελειώναμε και αυτό που είχαμε παραγγείλει σε ένα μόνο τηγάνι. Στην σχολή μαγειρικής, όταν δούλευα στα ζυμαρικά, φτιάχναμε ραβιόλια με φρέσκο κρέας σε μια αλμυρή καστανή σάλτσα και σε ένα ελαφρύ ραγού λαχανικών ανοιξιάτικης προέλευσης. Το να μάθω πώς να πλάθω χειροποίητα noodles από τον Ιταλό εκπαιδευτή σεφ μας ήταν μια εμπειρία που μου άνοιξε τα μάτια. Καταγόταν από τη βόρεια Ιταλία, όπου τα πιάτα με ρύζι όπως το ριζότο κυριαρχούν, αλλά είχε βαθιά κατανόηση και πάθος για τα ζυμαρικά. »Ολοκληρώστε με λίγο από αυτό το υγρό μαγειρέματος για να κάνετε το πιάτο ζυμαρικών τέλειο και μην μαγειρεύετε πολύ». Ήταν μια απλή αλλά αποτελεσματική τεχνική για να διασφαλίσουμε ότι κάθε παραγγελία ήταν τέλεια».
«Τις τελευταίες δύο δεκαετίες, έχω αξιοποιήσει αυτές τις επαγγελματικές εμπειρίες μαγειρέματος ζυμαρικών και τις έχω μεταφράσει σε ζυμαρικά τύπου εστιατορίου στο σπίτι. Θέλω να μοιραστώ μαζί σας τι έμαθα για την παρασκευή λαχταριστών ζυμαρικών σε εστιατόρια και σχολές μαγειρικής και να σας δείξω μερικούς απλούς τρόπους για να αναπαράγετε αυτά τα τέλεια ζυμαρικά στο σπίτι» συνεχίζει.
Συμβουλές για τέλεια ζυμαρικά:
- Δεν υπάρχει «καλύτερος τρόπος» για να καταστρέψετε τα τέλεια ζυμαρικά από το να τα παραβράσετε.
- Το να βασίζεστε αποκλειστικά στις οδηγίες της συσκευασίας για να ξέρετε πότε τα ζυμαρικά έχουν τελειώσει το μαγείρεμα δεν είναι αρκετό. Υπάρχουν πάρα πολλές μεταβλητές για να βασιστούμε στο χρονικό εύρος που αναγράφεται στο κουτί. Γι’ αυτό ο καλύτερος τρόπος για να καταλάβουμε πότε είναι έτοιμα τα ζυμαρικά είναι δοκιμάζοντάς τα.
- Σε σχεδόν κάθε εστιατόριο στο οποίο δούλευα, μαγειρεύαμε αποξηραμένα ζυμαρικά σε μεγάλες παρτίδες (20 ή περισσότερες μερίδες), τα ρίχναμε σε λίγο ελαιόλαδο για να μην σβωλιάσουν και στη συνέχεια τα ψύχαμε ώστε να είναι έτοιμα για γρήγορο μαγείρεμα κατόπιν παραγγελίας. Το κλειδί εδώ ήταν να μαγειρέψουμε τα ζυμαρικά περίπου ένα ή δύο λεπτά λιγότερο από το al dente.
- Ολοκληρώστε το μαγείρεμα των ζυμαρικών με μι σάλτσα.
Πηγή eatingwell
Πηγή: dnews.gr
Σημείωση: Τα σχόλια που εμφανίζονται κάτω από τα άρθρα αποτελούν προσωπικές απόψεις των χρηστών που τα δημοσίευσαν και δεν εκφράζουν απαραίτητα τις θέσεις ή απόψεις του Lamianow.gr.
Σε ορισμένες περιπτώσεις, σχόλια που έχουν διατυπωθεί δημόσια σε κοινωνικά δίκτυα ενδέχεται να εμφανίζονται κάτω από τα άρθρα, όταν έχουν δημοσιευθεί κάτω από σχετικές αναρτήσεις του ίδιου άρθρου. Το Lamianow.gr δεν φέρει ευθύνη για το περιεχόμενο αυτών των σχολίων.
Αν κάποιο σχόλιο θεωρείτε ότι παραβιάζει δικαιώματα, είναι προσβλητικό ή έχει αποσυρθεί από την αρχική του πηγή, μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί μας στο lamianow.gr@gmail.com για την άμεση αφαίρεσή του.