Η συντήρηση των αυγών στο συγκεκριμένο σημείο του ψυγείου είναι άκρως προβληματική, καθώς εκθέτει συνεχώς τα αυγά σε εναλλαγές θερμοκρασίας, κάθε φορά που ανοιγοκλείνουμε την πόρτα του ψυγείου, όπως υποστηρίζει η ειδική στη συντήρηση τροφίμων Vlatka Lake στη The Sun.
Και αυτές οι εναλλαγές στη θερμοκρασία κάνουν τα αυγά να χαλάνε πιο γρήγορα.
«Στην περίπτωση των αυγών, υπάρχει ένα μεγάλο debate σχετικά με το που πρέπει να τα αποθηκεύουμε, με ορισμένους να υποστηρίζουν πως πρέπει να μπαίνουν στο ψυγείο και άλλους να υποστηρίζουν πως πρέπει να φυλάσσονται στο ράφι», λέει η Lake. «Η γενική συναίνεση, ωστόσο, είναι να φυλάμε τα αυγά στο ψυγείο, αλλά όχι στις αυγοθήκες που βρίσκουμε συχνά στην πόρτα των ψυγείων».
Σύμφωνα με άλλους ειδικούς, τα αυγά πρέπει να μπαίνουν στο ψυγείο αμέσως μετά την αγορά τους (παρότι στην Ευρώπη είναι συνηθέστερο να τα φυλάμε σε θερμοκρασία δωματίου), και μάλιστα στο πιο ψυχρό κομμάτι του ψυγείου. Επίσης, είναι προτιμότερο να τα κρατάμε στη συσκευασία τους, για να τα προστατεύσουμε από πιθανά ατυχήματα.