Γιάννης Στρωματιας : Αποτυχημένες οι πρωτοβουλίες της δημοτικής αρχής Λαμίας – δεν οδηγούν στην ανάπτυξη της Πόλης και του Δήμου

Lamianow.gr
Lamianow.gr 3 comments
3 Min Read

Με αφορμή την προχθεσινή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου,που αφορούσε το θέμα έγκρισης του ισολογισμού, μιας υπεύθυνης και ουσιαστικής σημασίας διαδικασία, και για την πληροφόρηση των δημοτών, θα πρέπει να αναφέρουμε και κάποια ουσιώδη συμπεράσματα….

Η συζήτηση έλαβε χώρα, χωρίς οι Δημοτικοί σύμβουλοι να έχουν ενημερωθεί για τις εκθέσεις των ορκωτών λογιστών, οι οποίες είναι καθοριστικές τόσο για την ψήφο τους όσο και για την νομική τους κατοχύρωση και πληρότητα….

Για πρώτη, ίσως, φορά στα χρονικά του Δήμου η εισήγηση του σοβαρού αυτού θέματος έγινε όχι από τον Δήμαρχο αλλά από τον αρμόδιο Αντιδήμαρχο, πράγμα που δεν είναι δυνατόν να μην αξιολογηθεί αρνητικά, εφόσον όλοι όσοι ασχολούνται με την Αυτοδιοίκηση γνωρίζουν την πάγια πολιτική και διοικητική αυτή πρακτική που θέλει τον επικεφαλής της διοίκησης να αναλαμβάνει την σχετική ευθύνη…..

Η ψηφοφορία για την έγκριση του ισολογισμού απέβη σε βάρος της Δημοτικής Αρχής και ουσιαστικά ΚΑΤΑΨΗΦΙΣΤΗΚΕ με αποτέλεσμα να απωλεσθεί η ΔΕΔΗΛΩΜΕΝΗ, δηλαδή η πλειοψηφία της…..

Η τυπική έγκριση του ισολογισμού έλαβε χώρα με βάση διάταξη νόμου, στα όρια της συνταγματικότητας, και για την εφαρμογή της οποίας στην ψήφιση του ισολογισμού υπάρχουν και αντίθετες νομικές ερμηνείες, οι οποίες πιθανόν να εξεταστούν…..

Όμως, κατά την συζήτηση του θέματος, διαπιστώθηκε για μία ακόμη φορά μια πολιτικά και αυτοδιοικητικά όχι διαυγής και ειλικρινής συμπεριφορά της συμμετέχουσας στην διοίκηση του Δήμου Δημοτικής Παράταξης ΛΑΜΙΑ ΣΤΟ ΚΕΝΤΡΟ, η οποία ψήφισε ΠΑΡΩΝ ήτοι ΛΕΥΚΟ, παρόλο ότι όλη την προηγούμενη χρονιά, αλλά και σήμερα, ο Επικεφαλής της, Αντιδήμαρχος, συμμετείχε στην Εκτελεστική επιτροπή του Δήμου, ήτοι στην “Κυβερνητική Επιτροπή”, γεγονός που πρέπει να γίνει γνωστό τουλάχιστον σε όλους όσους ψήφισαν το συνδυασμό, από τον οποίο προήλθε….

Η εμφανής πλέον μείωση των διαθέσιμων του Δήμου, η οποία, για μια ακόμη φορά, τονίστηκε από την Αντιπολίτευση αλλά και προκύπτει, δημιουργεί εύλογα ανησυχία αλλά και πολλά εμπόδια στην πολυπόθητη αναπτυξιακή προοπτική αλλά κυρίως στον κοινωνικό ρόλο του Δήμου και βέβαια ερωτηματικά για την οικονομική πολιτική της ενιαίας Δημοτικής Αρχής…..

Είναι βέβαιο ότι κατά το αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα η ενιαία Δημοτική Αρχή θα αντιμετωπίσει προβλήματα στην λήψη αποφάσεων, ανεξάρτητα από την νομοθετική της στήριξη από την παντοδύναμη ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ επιτροπή…..

Σε κάθε περίπτωση είναι αναγκαία η αλλαγή πολιτικής στο Δήμο Λαμιέων, η οποία όμως έχει αποδειχθεί ότι δεν μπορεί να συντελεστεί από την παρούσα Δημοτική Αρχή και τις αποτυχημένες πρωτοβουλίες της, οι οποίες μπορεί να έχουν επικοινωνιακό περιεχόμενο αλλά σε τίποτα δεν οδηγούν στην ανάπτυξη της Πόλης και του Δήμου….

ΓΙΑΝΝΗΣ ΣΤΡΩΜΑΤΙΑΣ

ΕΠΙΛΑΧΩΝ ΔΗΜΟΤΙΚΟΣ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ

Share This Article
Follow:
Η ανεξάρτητη ηλεκτρονική εφημερίδα ενημέρωσης της Λαμίας και της Στερεάς Ελλάδας. Γιατί η ενημέρωση χρειάζεται άποψη.
3 Comments

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *