Γαβρόγλου: Σκεπτόμαστε κουδούνι στις 9 και στα Δημοτικά -Τα παιδιά υποφέρουν

LamiaNow News
By LamiaNow News Add a Comment
3 Min Read

Για το ενδεχόμενο αλλαγής της ώρας έναρξης των σχολείων στις 09:00, αντί στις 08:15, αλλά και την αντικατάσταση του μαθήματος των Λατινικών από την Κοινωνολογία μίλησε ο υπουργός Παιδείας, Κώστας Γαβρόγλου, στον ΑΝΤ1.

«Είναι μια σκέψη που έχουμε στο υπουργείο, ως αποτέλεσμα επαφών με την επιστημονική κοινότητα που μελετά αυτά τα μηνύματα. Οι μελέτες επιβεβαιώνουν ότι τα παιδιά αποδίδουν με πολύ καλύτερο τρόπο όταν αρχίζει αργότερα το σχολείο», τόνισε σχετικά με την πρότασή του για αλλαγή του ωραρίου λειτουργίας των σχολείων.

Όπως σημείωσε ο κ. Γαβρόγλου, «αυτό δεν θα έχει επίπτωση στο Γυμνάσιο και το Λύκειο. Υπάρχουν και σήμερα γονείς που αφήνουν πολύ νωρίς τα παιδιά τους στο σχολείο, αυτό δεν θα αλλάξει. Πρέπει να δούμε ακριβώς πού και πως θα εφαρμοστεί τέτοιο μέτρο».

«Στα Δημοτικά θα το δούμε τι θα ισχύσει», ανέφερε. «Το σκεφτόμαστε για το Δημοτικό, γιατί και εκεί τα παιδιά υποφέρουν. Το θέμα είναι πώς είναι πιο αποδοτικό, θα δούμε τι είναι καλύτερο και τι όχι», τόνισε ο Κώστας Γαβρόγλου

- Advertisement -

«Το σκεπτόμαστε πολύ σοβαρά, όχι μόνο στο Γυμνάσιο και το Λύκειο, αλλά και στο Δημοτικό, διότι κι εκεί υπάρχουν ζητήματα αναφορικά με την ώρα έναρξης των μαθημάτων. Επίσης, αυτό θα βοηθήσει σημαντικά και τους μαθητές με ειδικές ανάγκες και τους γονείς τους, που ξυπνούν εξαιρετικά νωρίς το πρωί προκειμένου να ετοιμαστούν τα παιδιά», προσέθεσε.

Για τα Λατινικά και την Κοινωνιολογία

Σε ό,τι αφορά την κατάργηση των Λατινικών από τις Πανελλαδικές Εξετάσεις, ο κ. Γαβρόγλου είπε ότι είναι προβληματικός ο τρόπος διδασκαλίας του μαθήματος και μικρή η χρησιμότητά του -μόνο σε μερικές σχολές- σημειώνοντας ότι δεν πρόκειται να υπάρξει απόλυση φιλολόγων, όπως πολλοί αναφέρουν.

Για την αντικατάσταση του μαθήματος από την Κοινωνιολογία, ο υπουργός Παιδείας είπε ότι είναι απαραίτητο να αναδειχθεί, δεδομένων των κοινωνικών προβλημάτων που υπάρχουν, σημειώνοντας ότι υπάρχουν κοινωνιολόγοι στα σχολεία και πρέπει να προσληφθούν και άλλοι, δεδομένου ότι δεν μπορούν φιλόλογοι να διδάξουν το εν λόγω μάθημα.

Το 2020 θα έχουμε ένα νέο Πανεπιστήμιο

«Αν συνεχίσουν να υπάρχουν τμήματα με λίγους φοιτητές, θα πάψουν να λειτουργούν, θα υπάρχουν μόνο σχολές με αναβαθμισμένο πρόγραμμα σπουδών από το 2020, οπότε θα έχουμε ένα νέο Πανεπιστήμιο», τόνισε επίσης ο Κώστας Γαβρόγλου.

Όπως σημείωσε ο υπουργός  Παιδείας, «δεν αλλάζει τίποτα ως προς τις σημερινές δυνατότητες εισαγωγής σε σχολές μέσω των Πανελληνίων, όμως θα υπάρχει και η δυνατότητα να μπουν φοιτητές σε σχολές μόνο με το απολυτήριό τους».

Πηγή:  iefimerida.gr

Share This Article
Leave a Comment

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *