Τα προβλήματα τα οποία έχουν δημιουργηθεί στο Γενικό Νοσοκομείο Λαμίας μετά  την έξαρση του δεύτερου κύματος της πανδημίας και την έναρξη των  εμβολιασμών καταγγέλει το σωματείο εργαζομένων του γενικού νοσοκομείου Λαμίας. Όπως τονίζουν η μετακίνηση εργαζομένων του Νοσοκομείου Λαμίας για την “επανδρωση” του εμβολιαστικου κέντρου έχει δημιουργήσει ζητήματα στην τακτική λειτουργία του Νοσοκομείου. Μάλιστα όπως αναφέρει το Σωματείο, συγκεκριμένο ιατρικό προσωπικό απέστειλε στην Διοίκηση «εξώδικη διαμαρτυρία» ενώ ζητούν ενίσχυση  από την πολιτεία ” … σε ιατρικό, νοσηλευτικό, παραϊατρικό, διοικητικό προσωπικό προκειμένου το εμβολιαστικό κέντρο να συνεχίσει να προσφέρει υπηρεσίες στους πολίτες και να μην διασαλεύεται η εύρυθμη λειτουργία του Γ. Νοσοκομείου Λαμίας”. “Το προσωπικό, εξουθενωμένο από το δεύτερο κύμα της υγειονομικής κρίσης…” αναφέρουν χαρακτηριστικά.

Διαβάστε το σχετικό δελτίο τύπου

Με απόφαση του Υπουργείου Υγείας το Γενικό Νοσοκομείο Λαμίας ορίστηκε ως Εμβολιαστικό Κέντρο έναντι του κορωνοιού. Έτσι, ένα μέρος του προσωπικού του νοσηλευτικού μας ιδρύματος, μετακινήθηκε από διάφορες υπηρεσίες, προκειμένου να στελεχωθεί το εμβολιαστικό κέντρο. Οι συγκεκριμένοι εργαζόμενοι, δίνοντας μεγάλο αγώνα και μέσα σε ένα πολύ μικρό χρονικό διάστημα, δημιούργησαν κατάλληλες συνθήκες για να λειτουργήσει η συγκεκριμένη υγειονομική δομή. Δυστυχώς όμως, λόγω των μετακινήσεων αυτών, έχουν δημιουργηθεί πολλά προβλήματα στην τακτική λειτουργία υπηρεσιών του Νοσοκομείου. Επιπλέον, η επάνδρωση του εμβολιαστικού κέντρου με ιατρικό προσωπικό έγινε μόνο από ειδικευόμενους ιατρούς διαφόρων ειδικοτήτων που μετακινηθήκαν με εντολή της Διοίκησης. Η μετακίνηση του προαναφερόμενου ιατρικού προσωπικού στο εμβολιαστικό κέντρο εγείρει μια σειρά από θέματα που έχουν να κάνουν με την νομιμότητα των συγκεκριμένων διοικητικών αποφάσεων. Μάλιστα γι αυτό το λόγο, το συγκεκριμένο ιατρικό προσωπικό απέστειλε στην Διοίκηση «εξώδικη διαμαρτυρία».

Την ώρα λοιπόν που οι υγειονομικοί προσφέρουν τα μέγιστα απέναντι στον κορωνοιό, η πολιτεία προσπαθεί να αντιμετωπίσει την κατάσταση με το ήδη υπάρχον στελεχιακό δυναμικό. Το προσωπικό, εξουθενωμένο από το δεύτερο κύμα της υγειονομικής κρίσης, είναι αναγκασμένο να προσφέρει τις υπηρεσίες του τόσο για τις τακτικές δραστηριότητες του νοσηλευτικού μας ιδρύματος όσο και για τις ανάγκες (αντιμετώπιση κρουσμάτων, εμβολιασμός) που έχει δημιουργήσει η πανδημία.

Ζητούμε:

1)να υπάρξει άμεση ενίσχυση σε ιατρικό, νοσηλευτικό, παραϊατρικό, διοικητικό προσωπικό προκειμένου το εμβολιαστικό κέντρο να συνεχίσει να προσφέρει υπηρεσίες στους πολίτες και να μην διασαλεύεται η εύρυθμη λειτουργία του Γ. Νοσοκομείου Λαμίας.

2) να εφαρμοστεί το εργατικό δίκαιο για το ιατρικό προσωπικό που δύναται να απασχολείται στο εμβολιαστικό κέντρο προκειμένου οι διοικητικές αποφάσεις να συμβαδίζουν με την σχετική νομοθεσία.

Το Δ.Σ

Lamianow.gr
Η ανεξάρτητη ηλεκτρονική εφημερίδα ενημέρωσης της Λαμίας και της Στερεάς Ελλάδας. Γιατί η ενημέρωση χρειάζεται άποψη.

2 Comments

  1. Νομιμότητα αποφάσεων;;; Εσείς… Τώρα το καταλάβατε ότι δεν υπάρχει στη χώρα νομιμότητα αποφάσεων;;; Από το Νοέμβριο μαντρωμενοι μέσα και έξοδο με SMS… Δεν πήρατε μυρωδιά τι παίζει;;;

  2. ΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΤΗΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΤΟΥ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ ΕΙΝΑΙ ΛΙΓΟΙ. ΕΔΩ ΚΑΙ ΧΡΟΝΙΑ ΕΧΟΥΝ ΕΓΚΡΙΘΕΙ ΟΙ ΠΡΟΣΛΗΨΕΙΣ ΕΠΙΤΥΧΟΝΤΩΝ ΣΤΗΝ 2Η ΤΟΜΥ ΛΑΜΙΑΣ ΚΑΙ Η ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΤΟΥ ΣΕΡΕΤΗ ΠΕΤΑΕΙ ΧΑΡΤΑΕΤΟ. ΚΑΛΛΙΣΤΑ ΘΑ ΜΠΟΡΟΥΣΕ ΤΟΣΟ Η 1Η ΤΟΜΥ ΟΣΟ ΚΑΙ Η 2Η ΤΟΜΥ ΛΑΜΙΑΣ ΝΑ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΗΘΟΥΝ ΣΑΝ ΕΜΒΟΛΙΑΣΤΙΚΑ ΚΕΝΤΡΑ COVID 19.

Leave a reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

You may also like