Δελτίο Τύπου μέσω του οποίου εκφράζουν την δυσαρέσκεια τους και ζητούν άμεση ανάκληση της απόφασης του Υπουργείου Υγείας για την μη συμμετοχή εκπροσώπου του ιατρικού προσωπικού, και εκπροσώπου του λοιπού μη ιατρικού προσωπικού στην σύνθεση του Δ.Σ του Νοσοκομείου Λαμίας ζητάει ο σύλλογος εργαζομένων του Γενικού Νοσοκομείου Λαμίας.

Διαβάστε σχετικά

Η απόφαση του Υπουργείου Υγείας, για τη συγκρότηση του νέου Διοικητικού Συμβουλίου του Γενικού Νοσοκομείου Λαμίας, (ΦΕΚ Αρ. 1061-τεύχος Υ.Ο.Δ.Δ.-23/12/20), χωρίς στη νέα σύνθεσή του να συμμετέχουν εκπρόσωπος του ιατρικού προσωπικού, και εκπρόσωπος του λοιπού μη ιατρικού προσωπικού, πέραν του ότι παραβιάζει τη διάταξη του νόμου, από την οποία ρητώς ορίζεται ο τρόπος, με τον οποίο συγκροτούνται τα συλλογικά όργανα, που διοικούν και εκπροσωπούν τα νοσοκομεία της χώρας, συνιστά συγχρόνως και κατάφωρη παραβίαση των εργασιακών δικαιωμάτων, του συνόλου των εργαζομένων.

Η συμμετοχή μας στο διοικητικό συμβούλιο, που είναι το πιο σημαντικό όργανο διοίκησης, είναι εξαιρετικά αναγκαία και με διττή σημασία, αφού αφενός οι αποφάσεις, που λαμβάνονται, αφορούν άμεσα τις συνθήκες απασχόλησής μας, και αφετέρου, η άμεση αντίληψη και γνώση των εργαζομένων για όλα τα ζητήματα, που αφορούν εν γένει τη λειτουργία του Νοσοκομείου, είναι πολύτιμη.

Ήδη ζητήσαμε με επιστολή μας από τους κυρίους Υπουργό και Αναπλ. Υπουργό, να ανακαλέσουν την απόφασή τους και να τηρήσουν τη νόμιμη διαδικασία, για τη συγκρότηση του Διοικητικού Συμβουλίου.
Σε μία εποχή, που οι υγειονομικοί και το λοιπό προσωπικό των Νοσοκομείων, φέρουν το μεγαλύτερο βάρος αντιμετώπισης της υγειονομικής κρίσης, η χρησιμοποίηση πρακτικών, ώστε να φιμωθούμε και να μην εκφράζεται η άποψή μας, στη λήψη αποφάσεων που αφορούν τις συνθήκες εργασίας μας, συνιστά προσβολή στο έργο μας και την προσφορά μας.

Πρόθεσή μας είναι με κάθε νόμιμο τρόπο, να εξασφαλίσουμε τη συμμετοχή μας και να θωρακίσουμε το δικαίωμα αντιπροσώπευσής μας στο Διοικητικό Συμβούλιο του Νοσοκομείου.

Το Δ.Σ

Lamianow.gr
Η ανεξάρτητη ηλεκτρονική εφημερίδα ενημέρωσης της Λαμίας και της Στερεάς Ελλάδας. Γιατί η ενημέρωση χρειάζεται άποψη.

2 Comments

  1. Πρέπει οι αρμόδιοι να αλλάξουν άμεσα τη σύνθεση του Δ.Σ του Νοσοκομείου και να συμμετέχουν σ’αυτό και οι εκπρόσωποι των Ιατρών του νοσηλευτικού και λοιπού ιατρικού προσωπικού και των λοιπών εργαζομένων.Γιατί αυτοί γνωρίζουν τα προβλήματα του Νοσοκομείου από μέσα ειδικά τώρα με την πανδημία του Covid-19.Αν δεν συμμετέχουν οι γιατροί τότε γιατί να συμμετέχει ο κ. Διοικητής ο οποίος πιστεύω πως επιλέχθηκε ως διοικητής ακριβώς επειδή είναι γιατρός (δηλ. γνώστης των πραγμάτων) και όχι απλά κομματικό στέλεχος.

  2. ΤΕΛΙΚΑ Η ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ & ΛΑΙΚΗ ΚΥΡΙΑΡΧΙΑ ΕΙΝΑΙ ΖΗΤΗΜΑ & ΣΗΜΕΡΑ….

Leave a reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

You may also like