Φθιώτιδος Συμεών: «Ανήκουμε στην Εκκλησία δεν ανήκουμε στον εαυτό μας». Φωτο – Video

Στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Ευαγγελισμού της Θεοτόκου Λαμίας, ετέλεσε την Κυριακή του Παραλύτου, 10 Μαΐου την Αρχιερατική Θεία Λειτουργία, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Φθιώτιδος κ. Συμεών.


Η Αρχιερατική Θεία Λειτουργία αυτή, η οποία μεταδιδόταν τηλεοπτικά, ραδιοφωνικά και διαδικτυακά σε απευθείας μετάδοση, ήταν ουσιαστικά η τελευταία Θεία Λειτουργία, η οποία τελέσθηκε κεκλεισμένων των θυρών, χωρίς την συμμετοχή και φυσική παρουσία των πιστών. Κατά την διάρκεια της μεταδόσεως οι τηλεθεατές είχαν την δυνατότητα σε υπότιτλο να βλέπουν το ακόλουθο μήνυμα του Σεβασμιωτάτου:


«Αγαπητοί μου αδελφοί, Χριστός Ανέστη!!
Σήμερα είναι η τελευταία Κυριακή, που λειτουργούμε κεκλεισμένων των θυρών. Από την επόμενη Κυριακή, 17 Μαΐου 2020, έρχεται μια νέα πραγματικότητα με την επιστροφή μας στον φυσικό μας χώρο, στο σπίτι μας, που είναι οι εκκλησίες μας και στην φυσική μας ζωή, που είναι η μυστηριακή μας ζωή.
Η Ιερά Σύνοδος της Εκκλησίας μας, εντός των προσεχών ημερών, θα μας δώσει αναλυτικές οδηγίες για το πως θα πορευθούμε μετά τις 17 Μαΐου και εμείς ως πιστά και αφοσιωμένα παιδιά της Εκκλησίας θα τις ακολουθήσουμε.
Ως Επίσκοπος και Πνευματικός σας Πατέρας θέλω να σας εκφράσω την ευγνωμοσύνη μου για την εμπιστοσύνη που δείξατε στην Εκκλησία μας, να σας συγχαρώ για την καρτερία και την υπομονή σας στην μεγάλη αυτή δοκιμασία που περάσαμε όλοι μαζί, να σας επαινέσω για το ήθος σας, την υπευθυνότητα και την συνέπεια σας. Δοξάζω τον Θεό, που μου χάρισε εσάς, για να σας διακονώ.

Λαό ευλογημένο και πάνω από όλα ευσεβή, φιλόθεο και φιλάνθρωπο. Με συγκίνησε η αγάπη σας. Ενώσατε τα δάκρυα σας με τα δάκρυα μου. Σας ευλογώ με όλο μου το είναι. Από την επόμενη Κυριακή και πάλι μαζί. Χριστός Ανέστη, αδελφοί μου ευλογημένοι! Χαίρετε εν Κυρίω πάντοτε!!
Ο Επίσκοπος της καρδιάς σας, ο Φθιώτιδος Συμεών”
Ο Σεβασμιώτατος στο κήρυγμά του, ανέφερε:
«Αγαπητοί μου Πατέρες και αγαπητοί μου Αδελφοί.


Σήμερα είναι η τελευταία Κυριακή, όπου λειτουργούμε κεκλεισμένων των Θυρών, μέσα σε μία περίοδο πρωτόγνωρης δοκιμασίας για την ανθρωπότητα ολόκληρη, για την πατρίδα μας, αλλά και ιδιαίτερα για την Εκκλησία μας.
Από την ερχόμενη Κυριακή 17 Μαΐου, πρώτα ο Θεός επανερχόμαστε στη φυσιολογική μας ζωή, επανερχόμαστε στο φυσικό μας χώρο και φυσικός μας χώρος όλων μας ανεξαιρέτως, είναι οι Εκκλησιές μας, είναι οι Ναοί μας και η φυσική και η φυσιολογική μας ζωή, είναι η μυστηριακή ζωή, η λατρευτική ζωή, η ζωή της Εκκλησίας, τη σύναξης, της ευχαριστίας.
Να Δοξάσουμε τον Θεό που περάσαμε αυτή τη δοκιμασία με υπομονή, με καρτερία με εμπιστοσύνη στην Αγία μας Εκκλησία, διότι μονάχα η υπακοή και η εμπιστοσύνη στην Εκκλησία, είναι αυτή που φέρνει την ευλογία στη ζωή των ανθρώπων.
Αν νομίζουμε ότι η υπακοή καταξιώνεται όταν υπακούμε σε αυτά που μας αρέσουν, ή σε αυτά που μας είναι ευχάριστα, τότε σημαίνει ότι δεν έχουμε καταλάβει στη ζωή μας τι σημαίνει υπακοή, τι σημαίνει εμπιστοσύνη, τι σημαίνει πίστη, τι σημαίνει ότι είμαι συνοδοιπόρος και συνοδός και ακολουθώ και γίνομαι μαθητής του Χριστού. Αν νομίζουμε ότι η υπακοή είναι να λέμε ναι σε αυτά που μας αρέσουν, σε αυτά που μας αναπαύουν, τότε απλούστατα ομολογούμε, χωρίς να το καταλάβουμε ότι το κέντρο της υπάρξεώς μας είναι ο εαυτός μας και το εγώ μας.


Η πραγματική υπακοή βρίσκεται, όταν ο άνθρωπος ταπεινώνεται, εμπιστεύεται και αυτά που ενδεχομένως δεν μπορεί ούτε καν να κατανοήσει και = αυτά που δεν τον αναπαύουν και = αυτά τα οποία υπερβαίνουν τις επιθυμίες του. Μπορεί να φανταστεί κανείς ότι υπάρχει έστω και ένας κληρικός, οποιουδήποτε βαθμού, από τον Αρχιεπίσκοπο μέχρι τον τελευταίο μοναχό, τον τελευταίο ιεροψάλτη, τον τελευταίο αναγνώστη, τον τελευταίο νεωκόρο, γιατί όλοι είμαστε κληρικοί, ανώτερος και κατώτερος κλήρος, μπορεί να φανταστεί κανείς έστω και έναν κληρικό όπου γης, ακόμη και σε ένα σπήλαιο που είναι μόνος του, ο οποίος να χάρηκε; Να ικανοποιήθηκε; Να αναπαύθηκε από αυτή τη δοκιμασία, την οποία την περάσαμε και την οποία την περάσαμε από αγάπη θυσιαστική, από ταπείνωση και γιατί ο Θεός έτσι επέτρεψε για λόγους πνευματικούς, το αποτύπωμα των οποίων δεν το έχουμε ακόμη αντιληφθεί, αλλά θα το δούμε στο βάθος του χρόνου;
Είναι δυνατόν να ευχαριστήθηκε κανένας από μας λειτουργώντας μέσα σε άδειες εκκλησίες; Στα άδεια καθίσματα των ανθρώπων; Επίσης είναι πολύ δύσκολο να καταλάβουν κάποιοι άνθρωποι, ότι ναι, για όποιον αγαπά, ναι για όποιον αγαπά, και εμείς αγαπάμε με τη Χάρη του Θεού, είμαστε αμαρτωλοί και οι χειρότεροι των ανθρώπων, αλλά αγαπάμε τους αδερφούς μας. Ναι αδελφοί μου, στα άδεια καθίσματα και αυτής της Εκκλησίας και κάθε Εκκλησίας βλέπουμε, βλέπω, βλέπαμε, θα βλέπουμε και θα ευλογούμε και θα θυμιάζουμε, θα ειρηνεύουμε, όλους εσάς που εμπιστευθήκατε την Εκκλησία, που υπακούσατε, που κάνατε υπομονή, που μείνατε στο σπίτι, που προσευχήθηκατε, που γονατίσατε, που δεν δείξατε φαινόμενα πλατείας ή φαινόμενα θράσους ή φαινόμενα, ας μου επιτραπεί η λέξη κατά παραχώρηση, και κατά συγκατάβαση, μιας «μαγκιάς», μιας παρρησίας υπερβολικής, αλλά με σεμνότητα, με σιωπή, με καρτερία, μείνατε προσευχόμενοι μέσα στην κατ’ οίκον Εκκλησία, υπομένοντας και απουσιάζοντας από τις συνάξεις, όχι με τη δική σας θέληση, όχι λόγω της δικής σας αβελτηρίας ή νωθρότητας, αλλά γιατί έτσι μας είπε η Εκκλησία μας, και εμείς ανήκουμε στην Εκκλησία, δεν ανήκουμε στον εαυτό μας. Ανήκουμε στην Εκκλησία, δεν ανήκουμε σε σχήματα του κόσμου τούτου, δεν ανήκουμε σε ομάδες, δεν ανήκουμε σε σωματεία, δεν είμαστε οπαδοί αθλητικών συλλόγων, ανήκουμε στην Εκκλησία του Χριστού και Αυτήν ακολουθούμε και Αυτήν εμπιστευόμαστε και έτσι έρχεται η ευλογία του Θεού στη ζωή μας.
Μην επηρεαζόμαστε από εξωτερικές και φαινομενικές καταστάσεις. Τα εξωτερικά και τα θεαματικά, οι ψευτοανδρισμοί και οι ψετοπαλικαριές έρχονται και παρέρχονται. Αυτό που μένει είναι η σεμνότητα, είναι η ταπείνωση, η σιωπή. Αυτό που μένει είναι οι ευλογημένες ψυχές που ξέρουν να ακολουθούν τους πνευματικούς τους Πατέρες μέσα στην οδό της Σωτηρίας και μέσα σε ένα πέλαγος ζωής τόσο δύσκολο, για να μη χάνουν τον προσανατολισμό τους, το βλέμμα τους ατα μάτια τους από το Χριστό
Δεν σημαίνει καθετί το οποίο κληθήκαμε να εφαρμόσουμε, ότι μας εκφράζει, ότι είναι αυτό που θα θέλαμε, όπως φυσικά δεν θα θέλαμε και δεν θέλουμε ούτε το κακό να υπάρχει στην ανθρωπότητα, ούτε η ανισότητα να υπάρχει στην ανθρωπότητα, ούτε η φτώχεια, ούτε η αρρώστια, ούτε ο πόνος, ούτε ο θάνατος. Καλούμεθα όμως να παλέψουμε, να πορευθούμε, να διαχειριστούμε και καλούμεθα να δώσουμε τη μαρτυρία του Εσταυρωμένου Ιησού μέσα σε έναν ταραγμένο κόσμο. Καλούμεθα δηλαδή και εμείς στον παράλυτο κόσμο στον οποίο ζούμε, σαν τον παραλυτικό της σημερινής περικοπής, καλούμεθα να του πούμε ότι έχεις άνθρωπο, ότι δεν είσαι μόνος, ότι η Εκκλησία είναι η απάντηση στο ερώτημά σου, στο παράπονο σου «και άνθρωπον ουκ έχω». Η Εκκλησία είναι ο άνθρωπος, ο Θεάνθρωπος τον Οποίο έχεις για να θυσιάζεται για σένα, να ταπεινώνεται για σένα, να σε παίρνει στους ώμους της, να σε παίρνει στην αγκαλιά της, να σε βάζει και να σε βουτάει μέσα στην κολυμβήθρα πού είναι η μυστηριακή Της ζωή, που είναι η Χάρις Της, που είναι οι δωρεές του Αγίου Πνεύματος, όπως αυτές διαχέονται μέσα στο Συνοδικό πολίτευμα της Εκκλησίας μας.


Αισθάνομαι την ανάγκη με ιδιαίτερη συγκίνηση, να απευθύνω σήμερα ένα μεγάλο ευχαριστώ μέσα από την καρδιά μου σε όλους τους Κληρικούς της Μητροπόλεως μας, σε όλους τους ιερείς μας, τους πρεσβυτέρους, τους διακόνους, τους μοναχούς, τις μοναχές σε όλους τους συνεργάτες μας, οι οποίοι έδειξαν υποδειγματική συνέπεια, σοβαρότητα, υπευθυνότητα στη διαχείριση αυτής της δύσκολης και πρωτόγνωρης κατάστασης, που πάνω από όλα ήταν δύσκολη και πρωτόγνωρη κατάσταση για τον Επίσκοπο τους, για εμένα καθότι μάλιστα το φετινό Πάσχα ήταν το πρώτο μου Πάσχα στη Φθιώτιδα, το πρώτο Πάσχα μαζί.
Θέλω να σας ευχαριστήσω όλους αδελφοί μου, όλο το λαό του Θεού, να υποκλιθώ μπροστά σας, μπροστά στο ήθος το Εκκλησιαστικό, στο φρόνιμα το σωστό, μπροστά στη συμπεριφορά σας την υποδειγματική, την εμπιστοσύνη σας και την αγάπη σας στην Εκκλησία.
Θέλω να ευχαριστήσω όλους εσάς, που ενώστε τα δάκρυα σας με τα δικά μου δάκρυα, όλους εσάς που γονατίζατε μαζί μου, όλους εσάς που προσευχόταν μαζί μας, όλους εσάς που ψάλατε μαζί μας, όλους εσάς που μοιραστήκατε τις αγωνίες σας με τις αγωνίες μας, όλους εσάς που η προσευχή σας ήταν το αμοιβαίο στήριγμα του ενός προς τον άλλον. Θέλω να σας ευλογήσω μέσα από την καρδιά μου, να σας ευλογήσω με όλη μου την ψυχή, να κοιτάξω στο πρόσωπό σας, στα μάτια σας τον καθένα και την καθεμία από σας. Να ξέρετε ότι έμπαινα και μπαίνω κάθε μέρα στα σπίτια σας, στις οικογένειές σας. Όχι περίεργα, ούτε εξουσιαστικά, ως αδελφός και πατέρας και φίλος για να προσευχηθώ και να απαλύνω τις δυσκολίες, τον πόνο, τις αγωνίες, τις αρρώστιες, την αβεβαιότητα για το αύριο.
Εύχομαι ο Θεός να ευλογεί τα σπίτια σας, να ευλογεί τις οικογένειές σας, να ευλογεί τα όνειρά σας, να ευλογεί κάθε πτυχή της ύπαρξης σας.
Και από την Κυριακή την επόμενη που θα επανέλθουμε και στην λατρευτική ζωή, ήδη επανήλθαμε στην ατομική, προσωπική μας προσευχή στο Ναό. Θα ήθελα να παρακαλέσω, να ακολουθήσουμε πιστά τις οδηγίες της Εκκλησίας μας, της Ιεράς μας Συνόδου. Εμείς ακολουθούμε την Ιερά Σύνοδο γιατί δεν είμαστε κανένα ξέφραγο αμπέλι, ούτε κανένα ασκέρι που βαδίζει στα τυφλά, αλλά έχουμε οδηγό τον Χριστό, ο Οποίος μας υπέδειξε να πορευόμαστε Συνοδικά στην Εκκλησία και όχι ατομικά, όχι με τις απόψεις τις προσωπικές ή περιορισμένων συλλογικοτήτων, αλλά με το φρόνημα και την απόφαση της Εκκλησίας. «Ούτως έδοξε τη Αγία και Ιερά Συνόδω». Θα ακολουθήσουμε πίστα με προσοχή και με συνέπεια όλες τις οδηγίες της Ιεράς Συνόδου, για να επανέλθουμε ομαλά και όμορφα, για να μη δώσουμε το δικαίωμα σε κανέναν θρασύ να εμπαίζει, να βλασφημεί, να κοροϊδεύει τα Άγια των Αγίων και την Εκκλησία του Χριστού.
Ασφαλώς πονάμε και για όλους αυτούς που βλασφημούν πονάμε και για όλους αυτούς οι οποίοι καθυβρίζουν, συκοφαντούν. Πονάμε για όλους αυτούς, οι οποίοι σατιρίζουν, διακωμωδούν τα Άγια των Αγίων. Πονάμε, γιατί και αυτοί είναι παιδιά μας, ταλαίπωρα παιδιά μας, μέλη των οικογενειών μας είναι και αυτοί, δικοί μας άνθρωποι είναι και αυτοί. Δεν μπορούμε κανένα να ξεχωρίσουμε από το πεδίο της ευθύνης μας και η προσευχή μας για όλους αυτούς, οι οποίοι δεν γεύτηκαν τη Χάρη του Θεού και για αυτό δεν μπορούν να καταλάβουν τι εστί Χάρις Θεού και κρίνουν εξ ιδίων τα αλλότρια. Διότι όταν έχεις κόλαση μέσα σου, κόλαση βλέπεις και γύρω σου, όταν έχεις μέσα σου επιπολαιότητα, επιπολαιότητα βλέπεις και γύρω σου, όταν έχεις μέσα σου ελαφρότητα, ελαφρότητα βλέπεις και γύρω, όταν έχεις μέσα σου εγωισμό, εγωισμό βλέπεις και γύρω σου, όταν έχεις μέσα σου ιδιοτέλεια, ιδιοτέλεια βλέπεις και γύρω σου, όταν έχεις μέσα σου βόθρο, βόθρο βλέπεις και γύρω σου. Ανάλογα με το τι έχεις μέσα στην καρδιά σου, αυτό επηρεάζει και την προσέγγισή σου μέσα στον κόσμο. Εμείς οι χριστιανοί όμως καλούμαστε να έχουμε παράδεισο μέσα μας, για να βλέπουμε παράδεισο τον κόσμο. Χριστό να έχουμε μέσα μας, για να βλέπουμε Χριστό στον κόσμο. Αγάπη να είναι γεμάτη η καρδιά μας, για να προσεγγίζουμε με αγάπη και κάθε ταλαίπωρο άνθρωπο και υβριστή ακόμη της πίστεως του Χριστού. Υπομονή να έχουμε μέσα μας, καρτέρια να έχουμε μέσα μας, καλοσύνη, ανεξικακία, συγχωρητικότητα.
Με αυτές τις απλές σκέψεις θέλω να ευχηθώ Καλή Ανάσταση. Τώρα έρχεται η Ανάσταση, η Ανάσταση από τη δοκιμασία, από τη σιωπή και τη βουβαμάρα όλων αυτών των πολλών ημερών. Και το πλήρωμα του χρόνου, ο καιρός, όταν θα έρθουν άλλα γεγονότα και θα απομακρυνθούμε από την τρέχουσα επικαιρότητα, που μας έχει βομβαρδίσει με πληροφορίες και με διάφορα συναισθήματα, θα μπορέσουμε να αξιολογήσουμε καλύτερα πράγματα και καταστάσεις.
Να Δοξάσουμε τον Άγιο Θεό, που μας προφύλαξε και δεν επέτρεψε να υποστούμε μεγάλη οδύνη πολλών θανάτων και πολλών απωλειών. Να ευχαριστήσουμε τον Άγιο Θεό, που έδωσε την υγεία στους περισσότερους ανθρώπους, να Τον παρακαλέσουμε να αναπαύσει στην χώρα των ζώντων αυτούς που νόσησαν και χάθηκαν και έφυγαν, αλλά και όλους όσους ασθενούν με οποιαδήποτε ασθένεια και οποιαδήποτε δυσκολία, να δώσει υγεία ο Θεός και η επανάκαμψη των δυνάμεων σε όλους τους αδύνατους.
Του Κυρίου είμαστε, σε Αυτόν ανήκουμε, μην το ξεχνάμε ποτέ. Δεν ανήκουμε στον εαυτό μας, ανήκουμε στο Χριστό και ο Χριστός είναι ο Κύριος της ζωής και του θανάτου. Αυτός δίνει, Αυτός αφαιρεί, Αυτός γνωρίζει ποιο είναι το Άγιο και το ωφέλιμο για μας. «Πάσαν την ζωήν ημών, Χριστώ τω Θεώ παραθώμεθα», αδελφοί.
Να είμαστε ενωμένοι, το θερμοπαρακαλώ και ικετεύω. Μην επιτρέψουμε στον διάβολο, να διαβάλει τις σχέσεις μας, τις μεταξύ μας, όλων των ανθρώπων. Αυτή είναι η μεγαλύτερη απάτη και πλεκτάνη και παγίδα του διαβόλου. Να διαιρεί και να διχάζει, να βάζει λογισμούς στον άνθρωπο, να δημιουργεί καχυποψίες, σενάρια συνωμοσίας και εντέλει αντί ο άνθρωπος να βλέπει τον άλλον αδελφό του ως πλησίον και φίλο, να τον βλέπει ως εχθρό και ως αντίπαλο.
Μην το επιτρέψουμε εμείς οι χριστιανοί αυτό στην καρδιά μας. Να κρατήσουμε την ενότητα της πίστεως και την ενότητα της καρδιάς μας. Να ανεχόμεθα αλλήλους εν παροξυσμώ αγάπης και καλών έργων. Ο ένας να υπομένει τον άλλον, αλλά πάνω από όλα να είμαστε ενωμένοι και αγαπημένοι. Αυτό σημαίνει παιδιά της Εκκλησίας, αυτό σημαίνει Σώμα Χριστού, αυτό σημαίνει κοινωνία πραγματική ανθρώπων και όχι θηρίων, κοινωνία Θεουμένων ανθρώπων και όχι αγρίων θηρίων.
Με αυτές τις ευχές και με πολλή – πολλή αγάπη και πάλι σας ευλογώ και σας κατασπάζομαι όλους. Σας ασπάζομαι με όλη μου την καρδιά, με όλο μου το είναι. Ανυπομονώ και πάλι να ανταμώσουμε. Έρχεται η ώρα. Από το ακίνητον επανέρχομαι και πάλι στο αεικίνητον και μάλιστα δεν θα είναι αεικίνητον, θα είναι υπέρ – αεικίνητον για να συναντηθούμε και να βρεθούμε και να συνεχίσουμε την όμορφη πορεία μας.

 

Σας παρακαλώ όλους από τα σπίτια σας, όσοι μας βλέπετε από την τηλεόραση, όσοι μας ακούτε από το ραδιόφωνο, όσοι μας ακούτε μυστικά μέσα στην καρδιά σας, γιατί μας ακούν και άνθρωποι που δεν έχουν ούτε τηλεόραση, ούτε ραδιόφωνο, αλλά έχουν καρδιά που ξέρει να επικοινωνεί, έχουν καρδιά που ξέρει να αγαπά και η καρδιά που αγαπά δεν χρειάζεται ούτε δίκτυα, ούτε διαδίκτυα, ούτε δορυφόρους, ούτε σήματα, ούτε μπάντες των FM. Η καρδιά που αγαπά ξέρει να επικοινωνεί. Ανοίξτε τις καρδιές σας, ενώστε τις καρδιές σας ανοίξτε το στόμα σας όλοι μέσα στο σπίτι και όλοι μαζί να ψάλλουμε το Χριστός Ανέστη!».

Φωτογραφίες – Video
Star Κεντρικής Ελλάδος

Ακολουθήστε το  στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Λαμία, την Στερεά Ελλάδα και όχι μόνο, στο
   
Share this Article
Posted by Lamianow.gr
Follow:
Η ανεξάρτητη ηλεκτρονική εφημερίδα ενημέρωσης της Λαμίας και της Στερεάς Ελλάδας. Γιατί η ενημέρωση χρειάζεται άποψη.
8 Comments
 • SIMBATRIOTI (SUN) XRISTOS ANESTI. POLI LOGIKO TO EROTIMA SAS, ALLA KAI POLI APLI H APANTISI TOU. ENOSO KANEIS DEN EXEI TIN TOLMI APO IERARXIA NA APANTISI GIA OLLA AUTA POU EKKATOMIRIA ORTHODOXOI ZISAME AGIO PASXA, EPIDI MIA XOUFTA (ANTHROPOI..) ME RASA-LEONDI..NAI KALA DIABAZETE SINEXISTE PARAKALO…ME KILA XRISA KAI PANAKRIBA ANFIA, ME TO ETSI MOU ARESI PERASANE KAI AUTOI STO XARDALIAKO NOMO (MIN TOLMISETE KAI SAS DOUME GIRO APO EKKLISIA-KIMITIRIO-AGIO DISKOPOTIRO !! EE, ESI EKEI, TI ? KINONISES ? MESA ASTINOMIA TREXE…AUTOS O (ANIPAKOUOS ..KINONISE, TOLMISE..) KAI OI IEREIS MAS, STA DIKASTIRIA !!!TA KROKODILIA (DAKRIA) H TOLMIRES ANAKINOSIS KAI DIKEOLOGIES EK TON ISTERON @DEN@ PROKITE NA ELAFRINI TIN THESI KANENOS APO OLLOUS TOUS !! MIAZOUN SAN EKINON POU FOBITHIKE KAI OTAN ROTITHIKE ( ESI EISAI XRIASTIANOS? OXI, APANTISE) KALA PERASE..OTAN PERASE..EIPE: XRISTOULI MOU DEN SE APARNITHIKA…ALLA FOBITHIKA! O KURIOS DEN EPITREPI KRIFI PISTI SE KANENAN MAS. DEAR SUN, IEREIS, DESPOTES,KAI IERARXES, STO MELON THA PREPEI NA PERNOUN THESI STIS EKKLISIES @MAS@ KATOPIN DIKIAS MAS PSIFOFORIAS, KAI OXI APO GNORIMIES…DIOTI AFOU OI EKKLISIES EGINAN ( KOMOTIRIA-KOURIA TOU KATHE TSIORDA KAI XARDALIA= ANIGOUME DEN ANIGOUME =EIMASTAI KLISATA !!! KAI OI PLIOPSIFIA TON RASOFORON EKANE (YPOLKISI STON AFENTI TIS) ! OI PARALIES SFIZOUN KOSMO, XORIS (FIMOUTRA) ELEGE H GIAGIA MOU…ALLA OI EKKISIES POU EINAI MOLISMENES…THA ANIXOUN OTAN TO APOFASISI O KATHE XARDALIAS IPAKOUONTAS STA SXEDIA TOU KATHE ANTIXRSISTOU ! TETIO XALI TETIO DIASIRMO TETIA KATANTIA VIONI SIMERA DISTIXOS H ELLADA, ME PISTOUS AKOLOUTHOUS, MEGALO-IERARXES, POU H EKKLISIA KATANTISE MIA KAREKLA GRAFEIOU, ME IFOS..OTI PRATOUN KAI AKOLOUTHOUN TON NOMO…TOU KATHE ANDIXRISTOU, KAI GRAFONTAS OLLOUS EMAS STA PALIA TOUS PAPOUTSIA…H KATHE KIVERNISI ERXETE KAI PARERXETE, EIMASTE PERIERGOI AN KAI (SIGOUROI..) NA DOUME TO (IFOS META, TON OLLON OSON KRATISAN SIGI IXTHIOS…PASXA,OXI XERETISMOI TIS MEGALOXARIS,OXI M.EBDOMADA,OXI EX-KAI KINONIA-OXI KAMBANES-OXI EPITAFIO-OXI MEGAFONA OXI @FOTISMO@ PETHANE KIRIOI O XRISTOS SAS TELIOSAME..! AISXOS SE OLLOUS TOUS, ONE MORE TIME ! TO KALITERO POU EXOUN NA KANOUN EINAI NA FORESOUN TA KOUSTOUMIA TOUS KAI NA XANAGINOUN LAIKOI. (OPOS DESPOTIS ALLA KAI PAPAS TA FORESE KAI GIRNOUSE STIN KINA PRIN LIGA XRONIA….DIOTI TOUS EIPAN LEEI OTI NAI ELATE ALLA OXI (RASA) EDO….) TETIA KATANTIA…KAI SIMERA PROSPATHOUN NA MAS FIMOSOUN BGAZONTAS MAS TRELOUS ANISOROPOUS POU ANIKOUME SE SINDIKATA -PLATIES-KANOME ANDRISMOUS-KAI PALIKARIES..O LOGOS TOU FTHIOTIDOS ITAN PERA GIA PERA @MAGGIKOS@ (TSOPANATOS) OPOS LENE SE KAPIO XORIO EKEI PANO. THELIS AGAPITE SIMBATRIOTI NA ENIOMEROTHIS GIA TO POS SXOLIAZETE EXO APO TIN ERMI KAI KAKOTIXI ELLADA TOU SIMERA AUTA TA GELEIA POU DIADRAMATIZONTE KEI ? AKOUSE AUTO TO (SLOGAN) POU ARXISE KAI APO MEGALO THRISKEFTIKO RADIOFONIKO STATHMO PANGOSMIOU VELINEKOUS..(THA PLINIS TA XERIA SOU THA PIASIS TIN MASKA THA TIN PETAXIS THA XANAPLINIS TA XERIA SOU..THA APOLIMANTHIS..) THA THA THA TI GELIOTITES EINAI AUTES ? TO AMITHITO TOU XARDALIA..(MIN TOLMISETE..PEDAKIA TOU NIPIAGOGIOU, KAI AUTO ME TO PLENEIS TA XERIA SOU,) EXEI GINEI H ELLADA REZILI TON SKILION…SE MIA PERIODO POU PERIMENOUN TOURISTES…EIPE KAPIOS KAI H PAREA LITHIKE STA GELIA( WASH YOUR HANDS. YES I’AM. OK. YOU REEDY TO GO. GO TO WERE ? TO GREECE ……! TA SXOLIA DIKA SAS. ME TO SLOGAN (PLENEIS TA XERIA) DINOUN TIN ENTIPOSI OTI OI ELLINES EINAI OI PIO (BROMIARIDES TOU PLANITI) GIATI? POTE DEN EPLENAN TA XERIA TOUS PRIN ? KAMIA FORA ANAROTIOMASTE AN EKEI KATO PANE PROSTA H PISO (OLLA SIMERA) ! AUTO ME TIN MASKA POU AKOUSAME SIMERA, EINAI TO PIO ASTIO TO PIO AKREO MA KAI TO PIO (GELEIO) !
  BEBEA EINAI KAI AUTO ENA APO TA SXEDIA KOUKOULOMATOS..KAI KALA OTI TO KANALI SIN-PROSFERI STIN XARDALIO-TSIORDIAKI….PAN DIMIA ! APO OTI IDAME (GREMISAN KAPIO STIN BOULI SAS.. OTAN EIPE TIN ALITHIA PERI -TSIORDA-KATASKEVI !!! MA GIA AUTO STAUROSAN TON IISOU XRISTO, EPIDI ELEGE TIN @ALITHIA@ ! PATRIOTI AUTI TIN EIKONA EXEI H ELLADA TOU SIMERA, DISTIXOS. KATA TA ALLA POLI SIXNA DIABAZOUME OTI SE (ANIPARKTA ARTHRA XENON EFIMERIDON…MAKARIZOUN TON PROTHIPOURGO TIS ELLADOS, LEEI..GIA TA KATORTHOMATA TOU SXETIKA ME TSIORDA KAI (IOUS !!!!) GIANNIS KERNAI – GIANNIS PINI !
  NASTE KALA OLLOI STIN OMORFI LAMIA. GENIKA STIN PATRIDA, POU EISTAI MAZI KAI AXORISTOI ME TON KURIO MAS IISOU XRISTO. EIRTHAN OI DIOXEIS MAS..DOXA NA EXEI TO ONOMA TOU KURIOU MAS.
  MARLA LEONDI USA

 • Ειλικρινά δεν μπορώ να καταλάβω γιατί τόσο έντονη στοχοποίηση των πιστών οι οποίοι πληγωθήκαμε από το απαράδεκτο καθολικό κλείσιμο των Ναών….
  Ειλικρινά…δεν ξέρω τι μπορεί να έχει ένας επίσκοπος στη δική του καρδιά για να στοχοποιεί εντέχνως ως διασπαστές όλους όσους όλες αυτές τις Άγιες ημέρες βρεθήκαμε ολομόναχοι δίχως εξομολόγηση , Θεία Κοινωνία… δίχως να μπορούμε στα σταθούμε στο πλευρό Του γλυκύτατου μας Ιησού την εβδομάδα των Παθών…αλλά και των δικών μας κεκοιμημένων…

  Ειλικρινά…δεν μπορώ να καταλάβω τι έχει μέσα στη δική του καρδιά ένας επίσκοπος που άφησε το ποίμνιό του ολομόναχο όταν τα ΜΜΕ και η αστυνομία τους τους διαπόμπευαν και τους διέσυραν σαν κακοποιούς…στη προσπάθεια τους να βρεθούν κοντά στις εκκλησίες….την ίδια μάλιστα στιγμή που σε άλλους χώρους λάμβαναν χώρα χειρότεροι συνωστισμοί και δίχως κανένα μέτρο προφύλαξης…..

  Ειλικρινά δεν καταλαβαίνω γιατί το λίκνο της Ορθοδοξίας ήταν και το μόνο που έκλεισε ερμητικά τις εκκλησίες του….

  Σεβασμιότατε, όλοι εσείς οι Ιεράρχες για να γίνεται οι Ιεράρχες της καρδιάς μας θα πρέπει πρώτα να μπείτε μέσα σ΄αυτή….κι αυτό θα γίνει μόνο όταν δούμε έμπρακτα με έργα κι όχι μονάχα με λόγια την αγάπη σας στο πρόσωπο Εκείνου…κι όχι την υπακοή σας στη κοσμική εξουσία με την οποία συχνά πυκνά συναναστρέφεστε…

  Εύχομαι ολόψυχα ο Αναστημένος Κύριος μας να σας φωτίζει στον δρόμο Του και να σας δυναμώνει…

 • ΕΠΕΙΔΗ ΜΙΛΑΤΕ ΣΥΝΑΧΩΣ ΓΙΑ ΚΑΡΔΙΑ ΚΑΙ ΣΥΝΑΙΣΘΗΜΑ ΝΑ ΣΑΣ ΘΥΜΙΣΩ ΟΤΙ Ο ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΕΧΕΙ ΚΑΙ ΜΥΑΛΟ-ΝΟΗΣΗ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΒΟΥΛΗΣΗ. ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΤΡΙΜΕΡΕΣ ΤΗΣ ΨΥΧΗΣ. ΑΥΤΑ ΤΑ ΤΡΙΑ ΤΑ ΔΙΑΤΗΡΕΙ ΣΕ ΙΣΟΡΡΟΠΙΑ Η ΔΙΑΚΡΙΣΗ. ΔΕΝ ΛΕΙΤΟΥΡΓΟΥΜΕ ΛΟΙΠΟΝ ΜΟΝΟ ΣΥΝΑΙΣΘΗΜΑΤΙΚΑ ΑΛΛΑ ΣΚΕΠΤΟΜΑΣΤΕ ΚΑΙ ΠΡΑΤΤΟΥΜΕ ΟΣΟΙ ΕΧΟΥΜΕ ΨΥΧΙΚΗ ΙΣΟΡΡΟΠΙΑ

 • Σεβασμιώτατε, Χριστός Ανέστη! Η αφωνία σας για το ΚΛΕΙΣΙΜΟ των χώρων λατρείας & ιδιαίτερα για την ΑΠΑΓΟΡΕΥΣΗ της ΘΕΙΑΣ ΚΟΙΝΩΝΙΑΣ, είναι στα καθήκοντα του Επισκόπου?
  Αν ναι, τότε σφάλουν οι «συνάδελφοι» σας, Νεκτάριος ΚΕΡΚΥΡΑΣ & Σεραφείμ ΚΥΘΗΡΩΝ, που διώκονται από την «Ορθόδοξη» πολιτεία?
  Στα καθήκοντα του Επισκόπου είναι να υπακούει «τυφλά» στην πρόσκαιρη εξουσία, η στο Ιερό Ευαγγέλιο, Αποστολικούς Κανόνες, Συνόδους, κ.λ.π?
  Γνωρίζετε καλώς, ότι το εκκλησίασμα της Κυριακής, αποτελεί το 0,05% (περίπου), των Ορθοδόξων Ελλήνων Χριστιανών΄ με αυτή την στάση σας, αλλά & της πλειοψηφίας της Ι.Σ, έχετε την πεποίθηση ότι, θα αυξηθεί?

 • OI YPERASPISTES TIS ORTHODOXIAS KATA ESAS (PSEFTOPALIKARIES KAI PSEFTOANDRISMOI KAI MAGES.. DEN YPARXOUN ETSI OPOS ESEIS TO TOPOTHETISATE) SEBASMIOTATE, DEN ERXONTE KAI PARERXONTE. ME AUTA TA (MESA) OI AGIOI OI OSIOI KAI OI MARTIRES ESOSAN TIN ORTHODOXIA MAS KATA TIN GNOMI SAS ? AUTO POU ERXETE KAI PARERXETE NA EXETE IPOPSIN SAS EINAI H ANTIXRISTIANIKI (IDEOLOGIA) TOU KATHE PERASTIKOU POLITIKOU POU ESEIS SAN ANTIPROSOPOI TOU THEOU OUDEPOTE @DEN@ PREPEI NA AKOLOUTHITE KAI NA ENSTERNIZESTHE. OTAN YPARXI H YPOPSIA ALLA KAI APEXTHIA OTI H AGIA KINONIA EINAI (MESON) GIA METADOSI TIS OPIAS DIPOTE ASTHENIAS EN MESO TIS AGIAS LAVIDAS..APO ADIXRISTOUS POU DEN PISTEVOUN EPOUDENI OTI H MONI THERAPIA EINAI H AGIA KINONIA. KAI OTAN ESEIS KRATISATE AUTI TIN STASI KAI FOTIZATE TON KOSMO ME TIN LEXI (KORONAIOS…XILIES FORES TIN MERA, TOTE KAI ESEIS EISTAI SAN KAI AUTOUS). OTAN O IEREAS POU H APOSTOLI TOU EINAI NA YPERASPIZETE TA THIA, BGENI KAI LEEI (NAI, THA TIRISOME TON NOMO..) OLLOUS TOUS NOMOUS NA TOUS TIRITE, OTAN OMOS PROKITE GIA KATAPATISI TON THION KAI IERON MAS @OXI@ PROTIMOTERO EINAI NA APOMAKRINTHITE. SIMERA ME TIN PROFASI TOU (IOU) LOUKETOSAN TIS EKKLISIES MAS, KAI TO AGIO PASXA (PERIPATO..) AURIO (PIRE TO AUTI MAS APO KAPION POLITIKO SAS…OTI O IOS (LEEI) ISOS XANAEPISTREPSI KATA SEMTEBRI MINA..DILADI STA SKARIA EINAI OTI KAI TA XRISTOUGENNA @THA EXETE IO..@ ISOS KAI TON DEKAPENTAUGOUSTO..IOS EINAI, THA TON EPIKALOUNTE OPOTE KAI OSES FORES THELOUN..TOTE ESEIS SAN IERARXIA THA MAS LETE : TO EIPE H KIVERNISI ? AUTA GIA TORA SEBASMIOTATE, APO EMAS POU DEN EXOME OUDEMIA SXESI ME (SOMATIA-ORGANOSIS) KAI OTI ALLO MAS STOLISATE ,PROKIMENOU NA APALAGITE TON EFTHINON TIS SIMETOXIS STO LOUKETO TON EKKLISION! IERARXES POU APEDIXAN TO SEBASMO KAI TIN PISTI TOUS, OTAN OXI MONO PERIEFERAN TON EPITAFIO, OXI MONO MILISAN OTAN TOUS DIEKOPSAN TIN LITOURGIA.. OXI MONO EDOSAN VIDEO ON LINE, ITAN ELAXISTOI, OMOS PIRAME TIN EULOGIA TOUS DIOTI KAI EMEIS YPERASPISTIKAME TON ESTAVROMENO. ANASTASI ME SKATADI SE OLLES TIS EKKLISIES KAI SIGI STA KAMBANARIA KAI STA MEGAFONA? ESEIS SAN ANTIPROSOPOI TON EKKLISION MAS, EISASTE AFANTOI ! OMOS, APOLAFSATE OIKOGENEIAKA TIN @MAGIRITSA@ SAS !
  ESEIS ANAFERTHIKATE STON PARONTA LOGO SAS KATA EIMON TON (NTAIDON…) DISTIXOS.
  SE ESAS APEFTHINOMASTE, SEBASMIOTATE.
  MARLA LEONDI USA

 • SEBASMIOTATE FTHIOTIDOS SIMEON. EULOGITE ! ME POLI ENDIAFERON DIABASAME TO (LOGO) SAS POU ITAN MAKROSKELIS…KAI MILISATE GIA ENOSI AGAPI KAI POLLA ALLA. AUTO POU MAS EKANE ENTIPOSI EINAI POU MILISATE EPI MAKRON…GIA: MIN EPIREAZESTHE APO EXOTERIKES FENOMENIKES KATASTASIS…TA EXOTERIKA THEAMATIKA@ PSEFTOANDRISMOI-PSEFTOPALIKARIES-FENOMENA -PLATIAS…@MAGIA@ KAI KAI KAI KAI…..THA THELAME ME OLLO TON SEBASMO, NA APANTISETE SE DIO-TRIA APLA EROTIMATA AN MAS EPITREPETE, POU OUTE @KAN@ TA THIXATE…MANGIA EINAI OTAN SAS YPENTHIMIZOUME OTI ANIKETE STIN EKKLISIA? MANGIA EINAI OTAN SAS ZITAME KAI APETOUME SAN PISTOI ORTHODOXOI NA VALETE (PLATI) STOU KATHE ENOS POLITIKOU TA SXEDIA…GIA LOUKETO STIS EKKLISIES PASXA? MAGIA EINAI OTAN DEN EPITREPSATE OUTE EPITAFIO POU OTAN O MONOS IEREAS ETOLMISE NA PERIFERI GIRO APO TON NAO EPITAFIO (PARAKOLOUTHOUSATE APO TO SALONI SAS…TIN ASTINOMIA POU ESTALI GIA PION ? GIA TON NEKRO IISOU POU @XORIS KOSMO@ APLA EKANE PERIFORA GIRO APO TON NAO TON EPITAFIO ? EINAI MAGIA ?
  PSEFTOPALIKARIA EINAI KATA ESAS OTAN OI @KAMPANES EMINAN BOUBES? OTAN OI EKKLISIES ITAN SKATADI? OTAN APAGOREVOTAN DIA ROPALOU TA MEGAFONA ? ESEIS ME TON PARONTA LOGO SAS SEBASMIOTATE OXI MONO DEN ENONETE TO PIMNIO SAS ALLA SPIRETE ZIZANIA…DISTIXOS ! LOGOI MAKROSKELOI KAI (LASPOLOGIA) DEN TIMOUN TA AGIA AMFIA KANENOS…SEBASDMIOTATE FTHIOTIDOS ? ENA PRAGMA THA PREPEI NA KATALABETE MONO, OTI EMEIS OI PISTOI (OPOU GHS) KRATAME KAI THELOUME TOUS NAOUS ADIAPLATOUS OXI MONO ANIXTOUS. AUTO PREPEI NA TO KATALABENETE POLI KALA DIOTI ME TON @DIKO MAS OVOLON EXOME KAI EKKLISIES ALLA KAI ESEIS TO MISTHO SAS@…DIOTI OI AGIOI PATERES TIS (TOTE) EULOGIMENIS PATRIDAS, OUDEPOTE EPERNAN MISTHOUS, SEBASMIOTATE…EZOUSAN ME TIN THIA XARI KAI AGIOTITA POU XRIAZETE H EKKLISIA. SIMERA EXOUN ALAXI POLLA…. GIAUTO STAMATO EDO, DIOTI SEBOME TIMO KAI PROSKINO MONO TO @RASO SAS@ !!!!!!!!!!!!!
  XRISTOS ANESTI ORTHODOXOI XRISTIANOI ANA TIN OIKOUMENOI, OSO KAI AN MAS XARAKTIRIZOUN ETSI OPOS TOUS SIMFERI ! POLI LIPIRO. OSO KAI AN MAS (MAXONTE) TOSO O KURIOS EINAI MAZI MAS. DIOTI DEN EIMASTE KONTA STA (ANTHROPINA)…KAI AS MIN EIMASTE IEREIS. YPERASPIZOMASTE EMEIS ( OI MAGES..OI PSEFTOANDRES…POU EPIREAZOMASTE APO FANTASTIKES KATASTASIS KAI OLLA TA SXETIKA POU MAS STOLISE O AGIOS PATERAS ….FTHITIDOS !
  EUXARISTOUME SEBASMIOTATE !
  MARLA LEONDI USA

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.