Το ενδιαφέρον της εκπομπής “Περίμετρος” του τρίτου καναλιού της κρατικής τηλεόρασης προκάλεσε το ρεπορτάζ του Lamianow.gr για την αξιοποίηση του ξεχασμένου μνημείου ηρώων της Χαλκομάτας. Αν και η Δεσποτόβρυση και το μνημείο της Χαλκομάτας αποτελούν σημεία τεράστιας ιστορικής αξίας για την περιοχή μας, δυστυχώς ξεχάστηκαν, παραμελήθηκαν και εγκαταλείφθηκαν από την ελληνική πολιτεία.

Μέχρι πρότινος, το μνημείο -που βρίσκεται σε απόσταση αναπνοής από τη Λαμία, στην παλαιά Ε.Ο προς τον Μπράλλο – ψυχορραγούσε ανάμεσα στην άγρια βλάστηση, στα αγκάθια και τις πουρναριές. Μισογκρεμισμένο, έτοιμο να καταρρεύσει. Μέχρι που η Λέσχη Εφέδρων Καταδρομέων Στερεάς Ελλάδας, αποφάσισε να το συντηρήσει και να το αναδείξει. Με ατέλειωτες ώρες προσωπικής εργασίας, η “ζούγκλα του Αμαζόνιου” που περικύκλωνε το ιερό σημείο, καθαρίστηκε και ευπρεπίστηκε. Το μνημείο συντηρήθηκε και είναι έτοιμο, για να το γνωρίσουν όλοι όσοι διέρχονται από την περιοχή.

Για όσους θέλετε να το επισκεφθείτε, βρίσκεται ακριβώς στο 3,4 Κ.Μ από το εκκλησάκι της Ζωοδόχου Πηγής. Με την απαραίτητη προσοχή στρίβετε αριστερά στον χωματόδρομο. Εκεί, αφήνετε το αυτοκίνητο και ακολουθείτε την διαδρομή που οι καταδρομείς έχουν καθαρίσει και σημαδέψει με πορτοκαλί σπρέι.

Μετά την επίσκεψή μας, προτείνουμε και σε εσάς, να ακολουθήσετε. Περπατήστε στα χνάρια της ιστορίας, βαδίστε στα βήματα των ηρώων, νιώστε την περηφάνεια που πότισε τα χώματα μας, νιώστε και εσείς την ευλογία του τόπου μας…

ΔΕΙΤΕ εδώ ΤΟ ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΤΟΥ LAMIANOW.GR

χαλκοματας 6

Lamianow.gr
Η ανεξάρτητη ηλεκτρονική εφημερίδα ενημέρωσης της Λαμίας και της Στερεάς Ελλάδας. Γιατί η ενημέρωση χρειάζεται άποψη.

2 Comments

  1. Ντροπή στους Αυτόδιοικητικούς & Μητροπολίτες της περιοχής, που τόσα χρόνια αδιαφορούν & συνεχίζουν για τα ιστορικά μνημεία – τοποθεσίες….τώρα «αυτόδοξάζονται» για το ράλι…
    Πάλι ρεζίλη γίναμε σαν Ρουμελιώτες….

  2. Βάλτε και ένα poi στο Google maps.
    Μπράβο παιδιά!

Leave a reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

You may also like

More in:CHECK IT