Ακολουθήστε μας

Αναζήτηση...

ΤΟΠΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Φθιώτιδα: Τι συμβαίνει τελικά με την γέφυρα στο Καστρί; Πότε θα είναι έτοιμη – Οι νεότερες εξελίξεις… [εικόνες-video]

H κατασκευή της νέας γέφυρας στη θέση Παλιούρι, που θα συνδέει την Δυτική Φθιώτιδα με την Υπάτη θα πρέπει να περιμένει για λίγο ακόμη… Μετά την κωλυσιεργία ετών, το χάσιμο χρόνου, το μπλοκάρισμα του προηγούμενου έργου μέσω ΚΑΣ (2015, ένα χρόνο μετά την έναρξη των αρχικών εργασιών) αλλά και την απώλεια της δωρεάν τοποθέτησης γέφυρας τύπου Μπέλεϋ μέσω του στρατού (εν τέλει δόθηκε στην Κρήτη λόγω φυσικών καταστροφών), η Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας δρομολόγησε με νέα εργολαβία την δημιουργία του έργου λίγα μέτρα πιο πέρα από την παλιά. Ένα έργο το οποίο πλέον χρηματοδοτείται εξ’ ολοκλήρου από την Περιφέρεια.

Υπενθυμίζουμε πως το Κεντρικό Συμβούλιο Νεοτέρων Μνημείων στην συνεδρίασή του την 19/11/2015 είχε αποφασίσει τον χαρακτηρισμό της γέφυρας του Σπερχειού ποταμού στην ΤΚ Καστρίου του Δήμου Μακρακώμης ως μνημείου σύμφωνα με τις διατάξεις της παρ. 1β του άρθρου 6 του Ν.3028/2002.

Η παλαιά γέφυρα, πραγματικό διαμάντι της αρχιτεκτονικής αλλά και στοιχείο ιστορικής κληρονομιάς, είχε κατασκευαστεί το 1865 με χρήματα που συγκέντρωσαν μια ελληνογερμανίδα κτηματίας από την Καρυά Υπάτης και ο τσιφλικάς της περιοχής Κωνσταντίνος Τσαλής. Επρόκειτο, για μια ιδιωτική κατασκευή που εξυπηρετούσε τους γεωργούς της περιοχής στις εργασίες τους και στην μεταφορά των προϊόντων τους.

Για όσους δεν έχουν επισκεφθεί την περιοχή θα πρέπει να σημειώσουμε πως πρόκειται για ένα τοπίο ιδιαίτερου φυσικού κάλλους που με την κατάλληλη αξιοποίηση της θα μπορούσε να προσελκύσει τον πεζοπορικό τουρισμό και να αποτελέσει πόλο έλξης για περιπατητές και φυσιολάτρες. 

Η νέα γέφυρα θα είναι τύπου Μπέλεϋ και η χωροθέτηση της θα γίνει 25 μέτρα κατάντη του παλαιού γεφυριού. Σύμφωνα με τον Αντιπεριφερειάρχη εξυπηρέτησης του Πολίτη και συντονισμού Πολιτικής Προστασίας Θανάση Καρακάντζα ο οποίος παρακολουθεί από κοντά την εξέλιξη του έργου η νέα γέφυρα αναμένεται να είναι έτοιμη προς τα τέλη του έτους…

Στο τελευταίο περιφερειακό συμβούλιο ο Α. Γενικός Διευθυντής Α. Παπαναστασίου είχε ενημερώσει το σώμα για το ιστορικό και τις εξελίξεις που υπήρξαν πάνω στο συγκεκριμένο θέμα.

Δείτε το σχετικό βίντεο

Δείτε εικόνες από την σημερινή κατάσταση της Γέφυρας

   

Σχόλια

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Διαβάστε Επίσης

ΕΠΙΛΕΓΜΕΝΑ

Η εντυπωσιακή ξανθιά γυμνάστρια έγινε θέμα συζήτησης σε όλη την πόλη καθώς διέρρευσε το βίντεο που έστειλε στον εραστή της, με την ίδια να...

TOP STORIES

Τροχαίο ατύχημα σημειώθηκε λίγο μετά τις 17.00 το απόγευμα της Πέμπτης στη συμβολή της Λεωφόρου Ελευθερίας με την Αμφικτυόνων στο υψος του ποδηλατόδρομου.

ΤΟΠΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Μια άσχημη είδηση έγινε γνωστή τις βραδινές ώρες της Πέμπτης και προέρχεται από Μαυρολιθάρι Φωκίδας.

TOP STORIES

Ένα περίεργο περιστατικό σημειώθηκε τις μεσημεριανές ώρες της Παρασκευής στην περιοχή των Καλυβίων. Ένα μικρό επιβατικό λεωφορείο το οποίο ήταν σταθμευμένο, από άγνωστη μέχρι...

Ακολουθήστε το  στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.