Μετά την πρωινή ανακοίνωση του Δήμου Λοκρών για αναστολή λειτουργίας των σχολείων και για την Τετάρτη 17/02, ακολούθησαν ανακοινώσεις από τους Δήμους Αμφίκλειας-Ελάτειας, Δομοκού και Μακρακώμης, Λαμιέων και Στυλίδας, Καμένων Βούρλων.

Δείτε αναλυτικά τις ανακοινώσεις

 

Δήμος Λαμιέων

Με σχετικές αποφάσεις  του Δημάρχου Λαμιέων, μετά από συνεννόηση με τους  Προϊσταμένους  της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Φθιώτιδας, αποφασίστηκε η διακοπή της λειτουργίας όλων των σχολικών μονάδων της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Φθιώτιδας, που λειτουργούν στα όρια του Δήμου Λαμιέων, για  τη  Τετάρτη  17 Φεβρουαρίου 2021.

Η  διακοπή της  λειτουργίας των εν λόγω  σχολικών μονάδων  κρίθηκε επιβεβλημένη, λόγω του έντονου ψύχους, των χαμηλών θερμοκρασιών  και του παγετού που επικρατούν στο Δήμο μας, σε συνδυασμό με την  ανάγκη να μην υπάρξουν παρεκκλίσεις στην πιστή τήρηση των μέτρων υγειονομικής προστασίας covid-19.

Παράλληλα σας ενημερώνουμε, ότι με βάση τις ισχύουσες προβλέψεις για την εξέλιξη των καιρικών φαινομένων, το σύνολο των σχολικών μονάδων θα λειτουργήσουν κανονικά από την Πέμπτη 18 Φεβρουαρίου 2021 .

Δήμος Στυλίδας

Κλειστές θα παραμείνουν και αύριο, Τετάρτη 17 Φεβρουαρίου 2021, όλες οι σχολικές μονάδες Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης του Δήμου Στυλίδας λόγω των πολύ χαμηλών θερμοκρασιών που σε συνδυασμό με τα προβλεπόμενα μέτρα αντιμετώπισης του κορωνοϊού (υποχρέωση λειτουργίας των σχολικών μονάδων με ανοιχτά παράθυρα) καθιστούν επισφαλή την παραμονή των παιδιών στους σχολικούς χώρους.
Ο Παιδικός Σταθμός θα λειτουργήσει κανονικά.

Η Δήμαρχος Στυλίδας
Βιργινία Στεργίου

ΔΗΜΟΣ ΔΟΜΟΚΟΥ

ΑΠΟΦΑΣΗ 16

Ο Δήμαρχος Δομοκού έχοντας υπόψη:

1)      Τις διατάξεις  του άρθρου 86 του Ν. 3463/2006 (ΦΕΚ 116/08-06-2006  τ. Α΄) «Δημοτικός και Κοινοτικός Κώδικας» σε συνδυασμό με τις διατάξεις του άρθρου 58 του Ν. 3852/2010 (ΦΕΚ 87/07-06-2010 τ. Α΄) «Νέα Αρχιτεκτονική της Αυτοδιοίκησης και της Αποκεντρωμένης Διοίκησης – Πρόγραμμα Καλλικράτης», αναφορικά με τις αρμοδιότητες του Δημάρχου.

2)      Τις διατάξεις του αρθρ. 94 παρ. 4 του Ν. 3852/2010 (ΦΕΚ 87/07-06-2010 Τ. Α΄) «Νέα Αρχιτεκτονική της Αυτοδιοίκησης και της Αποκεντρωμένης Διοίκησης – Πρόγραμμα Καλλικράτης».

3)      Το Σχέδιο ΒΟΡΕΑΣ – Μνημόνιο Ενεργειών Αντιμετώπισης Εκτάκτων Αναγκών και Άμεσης/Βραχείας Διαχείρισης των Συνεπειών από την εκδήλωση Χιονοπτώσεων και Παγετού του Δήμου Δομοκού

4)      Τις επικρατούσες δυσμενείς συνθήκες στην περιοχή του Δήμου Δομοκού.

Α Π Ο Φ Α Σ Ι Ζ ΕΙ

Τη διακοπή λειτουργίας των σχολείων της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, καθώς και των Παιδικών Σταθμών  του Δήμου Δομοκού, για τη Τετάρτη 17 Φεβρουαρίου 2021,  λόγω παγετού στην περιοχή.

Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΔΟΜΟΚΟΥ

 

ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΣ Β. ΛΙΟΛΙΟΣ

ΔΗΜΟΣ ΑΜΦΙΚΛΕΙΑΣ – ΕΛΑΤΕΙΑΣ 

Η ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΑΜΦΙΚΛΕΙΑΣ – ΕΛΑΤΕΙΑΣ

Έχοντας υπ’ όψη:

1. Τις διατάξεις του άρ.58 και 94 παρ.4 του Ν. 3852/2010, «Νέα Αρχιτεκτονική της
Αυτ/σης και της Αποκεντρωμένης Διοίκησης – Πρόγραμμα Καλλικράτης», περί
αρμοδιοτήτων Δημάρχου.
2. Την εκδήλωση χιονοπτώσεων από το Σάββατο 13 Φεβρουαρίου 2021 και κατά
διαστήματα έως και τη Δευτέρα 15 Φεβρουαρίου 2021.
3. Τον παγετό, τις πολύ χαμηλές θερμοκρασίες οι οποίες καθιστούν επικίνδυνη την
πρόσβαση των μαθητών στα σχολεία.

ΑΠΟΦΑΣΙΖΕΙ
Για την Τετάρτη 17-2-2021 :
• Την αναστολή λειτουργίας των Παιδικών Σταθμών όλου του Δήμου.
• Την αναστολή λειτουργίας των Σχολικών Μονάδων Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης όλου του Δήμου.
Τα μαθήματα θα πραγματοποιηθούν σύμφωνα με τις υποδείξεις των εκπαιδευτικών Αρχών.

Η Δήμαρχος Αμφίκλειας – Ελάτειας
Αθανασία Πλ. Στιβακτή

 

ΔΗΜΟΣ ΛΟΚΡΩΝ

Η ανακοίνωση του Δημάρχου Λοκρών :

Έχοντας υπόψη:

  1. Τις διατάξεις του άρθρου 86 του Ν. 3463/2006 « Περί κύρωσης του Δημοτικού & Κοινοτικού Κώδικα» σε συνδυασμό με τις διατάξεις του άρθρου 58 του Ν. 3852 «Νέα Αρχιτεκτονική της Αυτοδιοίκησης και της Αποκεντρωμένης Διοίκησης-Πρόγραμμα Καλλικράτης» (ΦΕΚ 87/ τ. Α΄/07-06-2010).
  2. Τις διατάξεις του άρθρου 94 του Ν. 3852 « Νέα Αρχιτεκτονική της Αυτοδιοίκησης και της Αποκεντρωμένης Διοίκησης-Πρόγραμμα Καλλικράτης» (ΦΕΚ 87/ τ. Α΄/07-06-2010).
  3. Τις δυσμενείς καιρικές συνθήκες απόρροια της κακοκαιρίας «Μήδεια».

ΑΠΟΦΑΣΙΖΟΥΜΕ

-Οι σχολικές μονάδες του Δήμου Λοκρών, Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, δε θα λειτουργήσουν την Τετάρτη 17 Φεβρουαρίου λόγω των δυσμενών καιρικών συνθηκών που επικρατούν  στο Δήμο. Τα μαθήματα θα πραγματοποιηθούν μέσω τηλεκπαίδευσης.

-Οι παιδικοί σταθμοί Αταλάντης και Λιβανατών θα λειτουργήσουν κανονικά.

-Οι παιδικοί σταθμοί Μαλεσίνας, Μαρτίνου και Λάρυμνας θα παραμείνουν κλειστοί.

 

ΔΗΜΟΣ ΜΑΚΡΑΚΩΜΗΣ

ΑΠΟΦΑΣΗ ΔΗΜΑΡΧΟΥ

Ο Δήμαρχος του Δήμου Μακρακώμης

Έχοντας υπόψη:
1. Τις διατάξεις του άρθρου 86 του Νόμου 3463/2006 (ΦΕΚ 116/8-6-2006 Τ.Α) «Δημοτικός και Κοινοτικός Κώδικας» σε συνδυασμό με τις διατάξεις του άρθρου 58 του Νόμου 3852/2010 (ΦΕΚ 87/7-6-2010 Τ.Α) «Νέα Αρχιτεκτονική της Αυτοδιοίκησης και της Αποκεντρωμένης Διοίκησης-Πρόγραμμα Καλλικράτης» αναφορικά με τις αρμοδιότητες του Δημάρχου.
2. Το γεγονός ότι σε όλο το Δήμο επικράτησαν έντονα καιρικά φαινόμενα.\
ΑΠΟΦΑΣΙΖΕΙ
Την αναστολή λειτουργίας των σχολικών μονάδων του Δήμου μας, Δημοτικά σχολεία, Νηπιαγωγεία, Παιδικοί Σταθμοί, Γυμνάσια, Λύκεια, ΕΠΑΛ την Τετάρτη 17-02-2021 λόγω ψύχους και παγετού.
Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΜΑΚΡΑΚΩΜΗΣ
ΓΕΩΡΓΙΟΣ Ε. ΧΑΝΤΖΗΣ
Δήμος Καμμένων Βούρλων
Lamianow.gr
Η ανεξάρτητη ηλεκτρονική εφημερίδα ενημέρωσης της Λαμίας και της Στερεάς Ελλάδας. Γιατί η ενημέρωση χρειάζεται άποψη.

1 Comment

  1. Πολύ Σωστά έβαλαν Αποφάσεις οι Δημαρχοι. Κλειστά θα είχα την ταπεινή γνώμη να είναι τα Σχολεία όλη την τρέχουσα εβδομάδα, λόγο χαμηλών θερμοκρασιών, γιατί δεν είναι δυνατόν τα παιδιά να βρίσκονται σε ΚΥΝΔΙΝΟ με ανοιχτά παράθυρα λόγο της πανδημίας. Και όπως λένε οι ειδικοί οι χαμιλες θερμοκρασίες βοηθούν στην εξάπλωση της πανδημίας. Η εξ αποστάσεως εκπεδευση θα ήταν η ιδανική λύση σε αυτές τις δύσκολες μέρες που ζούμε!!!! Όλοι ξέρουμε ότι τα παιδιά, είναι φορείς και το μεταδίδουν στους μεγαλύτερους. Η πρόληψη είναι η Καλήτερη λύση.

Leave a reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

You may also like