Ακολουθήστε μας

Αναζήτηση...

ΤΟΠΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Φθιώτιδα : Πώς θα «τρέξει» το πρόγραμμα αξιοποίησης ακινήτων του ΤΑΙΠΕΔ για τα Ιαματικά

Ιδιαίτερο ενδιαφέρον έχουν τα ακίνητα των ιαματικών πηγών που έχει στο χαρτοφυλάκιο του το Ταμείο. Το μεγαλύτερο μέρος του χαρτοφυλακίου βρίσκεται γεωγραφικά στο νομό Φθιώτιδας και περιλαμβάνει τα ακίνητα: Ι.Π. Θερμοπυλών, Ι.Π. Λουτρόπολης Καμμένων Βούρλων, Ι.Π. Camping Καμμένων Βούρλων, Ι.Π. Υπάτης και Ι.Π. Πλατυστόμου.

Επιπλέον, στο ΤΑΙΠΕΔ ανήκει το ακίνητο των Ι.Π. Κύθνου και το συγκρότημα του Υδροθεραπευτηρίου Αιδηψού. Για το ακίνητο της Λουτρόπολης των Καμένων Βούρλων, με συνολική προς αξιοποίηση έκταση 468 στρεμμάτων (περιλαμβάνει τις εγκαταστάσεις του ξενοδοχείου «Γαλήνη» και τα ξενοδοχεία «Ράδιον», «Θρόνιον», καθώς και το Υδροθεραπευτήριο «Ασκληπιός» τα οποία έχουν χαρακτηριστεί ως μνημεία από το ΥΠ.ΠΟ.Α.), στα επόμενα βήματα είναι η δεύτερη παρουσίαση ΕΣΧΑΔΑ και της Στρατηγικής Μελέτης Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων στο Κεντρικό Συμβούλιο Διοίκησης το επόμενο διάστημα, η διαβούλευση ΣΜΠΕ και το premarketing, ενώ η δυνητική έναρξη της διαγωνιστικής διαδικασίας τοποθετείται έως το τέλος του έτους.

Τέλος του έτους ή στο πρώτο τρίμηνο του 2022 τοποθετείται η έναρξη του διαγωνισμού (υπο την αίρεση της επίλυσης του θέματος του βιολογικού καθαρισμού) για το παραθαλάσσιο ακίνητο του camping Καμμένων Βούρλων, με συνολική έκταση 800 στρεμμάτων περίπου εκ των οποίων αξιοποιήσιμα είναι τα 580 στρέμματα περίπου και περιλαμβάνει εγκαταλελειμμένες εγκαταστάσεις camping του ΕΟΤ.

Την ίδια περίοδο τοποθετείται και η πιθανή έναρξη του διαγωνισμού για το ακίνητο Θερμοπυλών, με συνολική έκταση 785 στρεμμάτων που περιλαμβάνει υδροθεραπευτικές και ξενοδοχειακές εγκαταστάσεις (εγκαταλελειμμένες). Ολοκλήρωση μελέτης ΕΣΧΑΔΑ και ΣΜΠΕ, παρουσίαση της μελέτης ΕΣΧΑΔΑ/ΣΜΠΕ στο Κεντρικό Συμβούλιο Διοίκησης και premarketing περιλαμβάνονται στα επόμενα βήματα.

με πληροφορίες  – newmoney.gr 

Λουτρά Υπάτης : Αναζητώντας την χαμένη αίγλη! (Βίντεο, mini – doc)

 

Καμένα Βούρλα: Τα “στοιχειωμένα”… διαμάντια μιας χρυσής εποχής! (Βίντεο – Φωτό)

Σχόλια

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Διαβάστε Επίσης

TOP STORIES

Ο Οκτώβρης στη Σπερχειάδα είναι συνυφασμένος με το παζάρι. Και όχι οποιοδήποτε παζάρι αλλά το γνήσιο, το αυθεντικό, το πανελλαδικά ξακουστό. Αυτό που για...

Featured

Το παζάρι της Σπερχειάδας άνοιξε και το παίρνεις μυρωδιά.... από μακριά!

Featured

Σίγουρα εκεί ψηλά θα φοράει το μπλε μαντήλι, που τον συνόδευσε σε όλη του τη ζω

ΤΟΠΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Ένα ακόμη συμβάν παραβατικής συμπεριφοράς σημειώθηκε λίγο μετά τις 16.00 το μεσημέρι της Πέμπτης στο κέντρο της Λαμίας και πιο συγκεκριμένα πάνω από την...

Ακολουθήστε το  στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.