Ο Οκτώβρης στη Σπερχειάδα είναι συνυφασμένος με το παζάρι. Και όχι οποιοδήποτε παζάρι αλλά το γνήσιο, το αυθεντικό, το πανελλαδικά ξακουστό. Αυτό που για τα μέρη μας, μόνο η Σπερχειάδα ξέρει να κρατάει ζωντανό…

Μετά από δύο χρόνια απουσίας λόγω της πανδημίας, το παζάρι της Σπερχειάδας, ανοίγει ξανά την αυλαία του την ερχόμενη Τετάρτη, για να υποδεχθεί εμπόρους και πραματευτές, παραγωγούς και μαγαζάτορες από όλη την Ελλάδα, μαζί με επισκέπτες από όλη την έκταση του νομού Φθιώτιδας…και όχι μόνο.

Οι προετοιμασίες είναι πυρετώδεις και όλοι έχουν βάλει τα δυνατά τους, ώστε την Τετάρτη όλα να είναι έτοιμα και τακτοποιημένα για το….grand opening! Γιατί μεταξύ των άλλων, οι Σπερχειαδίτες έχουν καταφέρει να “παντρέψουν” την παράδοση με την εξέλιξη, σε μια ιδανική δοσολογία ανάμεσα στο σήμερα και το χθες…

Έτσι, ο επισκέπτης μπορεί να πάρει δυνάμεις απολαμβάνοντας το καφεδάκι του στα μαγαζιά της πλατείας, να συνεχίσει με τη βόλτα του στους αμέτρητους πάγκους εμπορευμάτων και αφού ολοκληρώσει τις αγορές του, να τιμήσει τα ντόπια ψητά της σούβλας, λουκάνικα, κοκορέτσια αλλά και τον φρεσκοψημμένο χαλβά για επιδόρπιο.

Τόπος αγορών αλλά και γεύσεων, τόπος συνάντησης προϊόντων και ανθρώπων, το παζάρι της Σπερχειάδας από την Τουρκοκρατία μέχρι σήμερα αποτελεί μια από τις σπουδαιότερες δραστηριότητες της κοινωνικής και οικονομικής ζωής ολόκληρης της περιοχής.

Σε πρώτο πλάνο στη φετινή διοργάνωση, τα τοπικά προϊόντα της Δυτικής Φθιώτιδας Όσπρια, ξηροί καρποί, γαλακτοκομικά, μέλια, ρόδια ζυμαρικά, γλυκά του κουταλιού, κρασιά και τσίπουρο από ντόπιους παραγωγούς, ενώ την Τετάρτη, ημέρα έναρξης του παζαριού θα τιμηθεί για την προσφορά του στην Ελληνική γαστρονομία ο αγαπημένος όλων μας, Ηλίας Μαμαλάκης.

Δείτε εικόνες από την προετοιμασία 

Και ένα φωτογραφικό ταξίδι στο παζάρι της Σπερχειάδας μέσα από τον φακό του Ηλία Προβόπουλου

Lamianow.gr
Η ανεξάρτητη ηλεκτρονική εφημερίδα ενημέρωσης της Λαμίας και της Στερεάς Ελλάδας. Γιατί η ενημέρωση χρειάζεται άποψη.

Leave a reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

You may also like

More in:TOP STORIES