Φθιώτιδα : Με drone… στη μάχη κατά των κουνουπιών

Lamianow.gr
Lamianow.gr 2 μήνες ago Add a Comment
Updated 2022/06/17 at 4:23 ΜΜ
2 Min Read
Screenshot 2022 06 17T162020.709

Σήμερα ημέρα Παρασκευή, πραγματοποιήθηκε ψεκασμός από αέρος με χρήση drone στην εκβολή του Σπερχειού ποταμού του Δήμου Λαμιέων, παρουσία του Αντιπεριφερειάρχη Αθανάσιου Καρακάντζα,  του προέδρου της επιτροπής παρακολούθησης του έργου της κουνουποκτονίας Γιάννη Φράγκου, και εκπροσώπων της αναδόχου εταιρείας στα πλαίσια του υπό εξέλιξη Προγράμματος Ολοκληρωμένης καταπολέμησης κουνουπιών.

Το πρόγραμμα περιλαμβάνει τόσο επίγειους, όσο και από αέρος, σε δύσβατες περιοχές, ψεκασμούς σε όλη τη Φθιώτιδα, με στόχο την καταπολέμηση των κοινών και ανωφελών κουνουπιών αφενός στο υδρόβιο στάδιο (αυγό– προνύμφη–νύμφη), αφετέρου στο «τέλειο» έντομο.

 Οι ψεκασμοί πραγματοποιούνται συντονισμένα βάσει εβδομαδιαίου προγράμματος σε όλους τους Δήμους της Φθιώτιδας.

Screenshot 2022 06 17T162033.272

«Οι δράσεις των Διευθύνσεων Δημόσιας Υγείας  της Περιφέρειας Στερεάς για την καταπολέμηση των κουνουπιών συνεχίζονται με εντατικούς ρυθμούς, συμπεριλαμβανομένων και των από αέρος ψεκασμών μέσω της χρήσης drone και σε δύσβαστες περιοχές, ώστε να εξαλειφθούν όλες οι πιθανές εστίες ανάπτυξης κουνουπιών και να προληφθεί η εμφάνιση εντομομεταδιδόμενων ασθενειών. Σήμερα είχαμε την ευκαιρία να παρακολουθήσουμε ψεκασμό από αέρος με χρήση drone σε δύσβατη περιοχή στις εκβολές του Σπερχειού ποταμού στην Ανθήλη. Η καταπολέμηση κουνουπιών είναι ένα ζήτημα μέγιστης σημασίας για τους συμπολίτες μας και ταυτόχρονα ένα πολυπαραγοντικό πρόβλημα που αφορά όχι μόνο την υγεία και την ποιότητα ζωής όλων μας, αλλά και τη βιωσιμότητα του φυσικού περιβάλλοντος», δήλωσε ο Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Φθιώτιδας Αθανάσιος Καρακάντζας.

Screenshot 2022 06 17T161959.551

Share this Article
Posted by Lamianow.gr
Follow:
Η ανεξάρτητη ηλεκτρονική εφημερίδα ενημέρωσης της Λαμίας και της Στερεάς Ελλάδας. Γιατί η ενημέρωση χρειάζεται άποψη.
Leave a comment

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Click to Hide Advanced Floating Content