Φθιώτιδα: Κυνηγοί στην “φάκα” για παράνομες μεθόδους θήρας

DESK
ΑπόDESK
Η συντακτική ομάδα του LamiaNow.gr καλύπτει την επικαιρότητα της Λαμίας, της Φθιώτιδας και της Στερεάς Ελλάδας, με έμφαση στην άμεση ενημέρωση, το τοπικό ρεπορτάζ και τις...

Στην περιοχή του Αγίου Σεραφείμ Φθιώτιδας, κατά τη διάρκεια νυχτερινής περιπολίας εντοπίστηκε από τον θηροφύλακα του Κυνηγετικού Συλλόγου Λαμίας ηχομιμητική συσκευή για προσέλκυση ορτυκιών.

Τη στιγμή που βρέθηκε η συσκευή δεν υπήρχε κάποιος κυνηγός στο σημείο ενώ μετά από λίγη ώρα η συσκευή απενεργοποιήθηκε.

Ωστόσο, ο θηροφύλακας παρέμεινε εκεί μέχρι και λίγο πριν το ξημέρωμα οπότε και εμφανίστηκε άτομο προς αναζήτηση της συσκευής.

Στη συνέχεια του έγινε επιτόπιος έλεγχος για να διαπιστωθούν τα στοιχεία του και να επιβληθεί το προβλεπόμενο διοικητικό πρόστιμο.

Το δεύτερο περιστατικό εξελίχθηκε στην περιοχή της Δρυμαίας όπου ο θηροφύλακας του Συλλόγου, σε συνεργασία με την Ομοσπονδιακή θηροφυλακή, εντόπισαν κυνηγό ο οποίος έκανε χρήση κράχτη με σκοπό την προσέλκυση τσιχλών. Του έγινε αμέσως έλεγχος και του επιβλήθηκε το διοικητικό πρόστιμο που προβλέπεται.

Και στις δύο περιπτώσεις κατασχέθηκαν οι συσκευές και κατά το δεύτερο περιστατικό κατασχέθηκε και το όπλο του κυνηγού.

Ο Κυνηγετικός Σύλλογος Λαμίας, πιστός στο φιλοθηραματικό του έργο, καταβάλλει κάθε δυνατή προσπάθεια για την πάταξη της λαθροθηρίας και την προστασία της άγριας πανίδας του τόπου μας.

Share This Article
ΑπόDESK
Follow:
Η συντακτική ομάδα του LamiaNow.gr καλύπτει την επικαιρότητα της Λαμίας, της Φθιώτιδας και της Στερεάς Ελλάδας, με έμφαση στην άμεση ενημέρωση, το τοπικό ρεπορτάζ και τις ανθρώπινες ιστορίες.
Δεν υπάρχουν Σχόλια

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *