Φθιώτιδα: Η… “Νεράιδα” της Φυσικής -μαθήτρια των Φροντιστηρίων “Βαγγέλης Στεφανής”- πήρε χάλκινο στη Βαλκανική Ολυμπιάδα! (Βίντεο &Φώτο)

Το Χάλκινο μετάλλιο για την Ελλάδα και την περιοχή της Φθιώτιδας κατέκτησε η μαθήτρια της Γ΄Λυκείου, Αναστασία Νεράϊδα, στο πλαίσιο της 2ης Βαλκανικής Ολυμπιάδας Φυσικής. Πρόκειται για μια μεγάλη επιτυχία της μαθήτριας του Λυκείου Στυλίδας, των δασκάλων της αλλά και του Φροντιστήριου Βαγγέλης Στεφανής που απέδειξε για μια ακόμη φορά πως με τις επιτυχίες των μαθητών του, εξασφαλίζει το μέλλον τους, με γνώμονα τους στόχους τους.

Παρά τις αντιξοότητες , το κλείσιμο των σχολείων τον περασμένο Μάρτιο, και τα εξ αποστάσεως μαθήματα λόγω κρουσμάτων κορονοϊού σε πολλά σχολεία, οι μαθητές και οι εκπαιδευτικοί έδωσαν άλλη μια φορά τον καλύτερό τους εαυτό αποδεικνύοντας ότι με πολλή προσπάθεια ξεπερνιούνται όλες οι δυσκολίες.

Νότα αισιοδοξίας στις μέρες που ζούμε χαρακτήρισε την επιτυχία της Αναστασίας Νεράιδα ο υπεύθυνος της διοργάνωσης για τη χώρα μας Δρ. Κώστας Βουρλιάς που σε ανάρτησή του συνεχάρη τους μαθητές που εκπροσώπησαν τη χώρα μας.

Ειδικότερα, στην ανάρτησή του αναφέρει: «Μέσα στη μαυρίλα, την καταχνιά και τη μιζέρια που έχει σκεπάσει την πατρίδα και τις ζωές μας, ήρθε σήμερα μια νεράιδα από τη Στυλίδα να μας προσφέρει μια νότα χαράς και αισιοδοξίας”.

Το απόγευμα της Δευτέρας, στο αμφιθέατρο των Φροντιστηρίων Βαγγέλης Στεφανής, δόθηκε συνέντευξη Τύπου παρουσία του ιδιοκτήτη των φροντιστηρίων, Βαγγέλη Στεφανή, της χάλκινης βαλκανιονίκη, Αναστασίας Νεράϊδα, αλλά και του προγυμναστή της για την διοργάνωση, εκπαιδευτικού, Κωνσταντίνου Μπολοβίνη.

2

Η ομιλία του ιδιοκτήτη των φροντιστηρίων, κ. Βαγγέλη Στεφανή:

ΧΑΛΚΙΝΗ ΘΕΣΗ ΣΤΗ ΒΑΛΚΑΝΙΚΗ ΟΛΥΜΠΙΑΔΑ ΦΥΣΙΚΗΣ

Καλησπέρα σας και καλό μήνα εύχομαι σε όλους.

Θέλω να ευχαριστήσω για την ιδιαίτερη τιμή πού δείχνει η σημερινή συμμετοχή σας σε αυτή την συνέντευξη τύπου, διότι σήμερα σε μία εποχή όπου τα μικρά γίνονται μεγάλα και τα ασήμαντα παρουσιάζονται ως περισπούδαστα, έχουμε ανάγκη την προβολή ειδήσεων, που μας κάνουν υπερήφανους ως δασκάλους,ευτυχισμένους ως γονείς και συγκινημένους ως εκπαιδευτικούς.

Η Φθιώτιδα  καμαρώνει μία πολύ μεγάλη επιτυχία που κινείται σε παγκόσμιο επίπεδο. Ειδικότερα, η μαθήτρια μας Αναστασία Νεράιδα της τρίτης τάξης του Λυκείου Στυλίδος (φέτος)  κατέκτησε το χάλκινο μετάλλιο στην 2η Βαλκανική Ολυμπιάδα Φυσικής.

Η Αναστασία διακρίθηκε στον πανελλήνιο διαγωνισμό της Ένωσης Ελλήνων Φυσικών και εκπροσώπησε μαζί με άλλους τρεις μαθητές τη χώρα μας στη “Βαλκανιάδα Φυσικής” που πραγματοποιήθηκε εξ’ αποστάσεως (λόγω του κορονοϊού) στην Κραϊόβα. Θα δανειστώ τα λόγια ενός μεγάλου δασκάλου δόκτορος Διδακτικής της Φυσικής, ενός μεγάλου εκπαιδευτικού του Κώστα Βουρλιά ο οποίος και πρωτοστατεί στην  Ευρωπαϊκή και Βαλκανική Ένωση Φυσικών.

8

“Μέσα στη μαυρίλα, την καταχνιά και τη μιζέρια που έχει σκεπάσει την πατρίδα και τις ζωές μας ήρθε σήμερα μία νεράιδα από τη Στυλίδα να μας προσφέρει μία νότα χαράς και αισιοδοξίας”.

Πρόκειται για το σημαντικότερο γεγονός της χρονιάς στην εκπαιδευτική δράση, στα εκπαιδευτικά δρώμενα της Φθιώτιδας διότι στο πρόσωπο της Αναστασίας καμαρώνουμε τα παιδιά που αγωνίζονται, τα παιδιά που προσπαθούν, τα παιδιά που γνωρίζουν αξίες και ιδανικά όπως ο σεβασμός, όπως η εργατικότητα, όπως η πίστη, το πρόγραμμα, η πειθαρχία. Η σημερινή μεγαλειώδης επιτυχία αφιερώνεται σε αυτά τα παιδιά που έμαθαν να προχωρούν με το κεφάλι ψηλά. Η Αναστασία είναι ένα παιδί με κύρια χαρακτηριστικά τη σεμνότητα, την έμφυτη ευγένεια και το ήθος.

Στο πρόσωπό της μπορούμε να πούμε ότι αποτυπώνεται ένα υγιές πρότυπο της Ελληνικής νεολαίας,  της νεολαίας της Ελληνικής επαρχίας, της νεολαίας η οποία θέλει και μπορεί να βρίσκεται στην κορυφή, της νεολαίας εκείνης που συνεχίζει μία παράδοση πνευματικής πρωτοπορίας και επιστημονικών κατακτήσεων. Στο πρόσωπο της Αναστασίας βλέπουμε έναν αγγελιαφόρο αισιοδοξίας και χαράς, προσπάθειας και αγώνα, με υπευθυνότητα και μετριοφροσύνη, με γνώση και σύνεση.

Η Ελλάδα της αριστείας, η Ελλάδα των αξιών και των ιδανικών, η Ελλάδα που αρνείται τις εύκολες λύσεις είναι εδώ, ανάμεσά μας, δίπλα μας.Είναι τα παιδιά της διπλανής πόρτας, είναι οι έφηβοι που αξίζουν τη δικαίωση.

Εμείς συνεχίζουμε να πιστεύουμε ακόμη σε αυτούς τους εφήβους. Να πιστεύουμε στους αυριανούς επιστήμονες οι οποίοι με καθαρό βλέμμα και πάνω από όλα με καθαρή ψυχή  μπορούν να δώσουν στην πνευματική ζωή της χώρας το βάθος που χρειάζεται, ώστε  να βρεθεί στην κορυφή των πνευματικών εξελίξεων.

Θέλω να ευχαριστήσω τις εκατοντάδες οικογένειες και ασφαλώς την οικογένεια του Κώστα και της Κρυσταλλίας Νεράιδα, για την εμπιστοσύνη που δείχνουν στο φροντιστήριό μας. Δεν είναι η πρώτη φορά που, με τη βοήθεια του Θεού, οι μαθητές μας μας κάνουν υπερήφανους, μας κάνουν να νιώθουμε ξεχωριστοί, γιατί με τις Πανελλήνιες επιτυχίες τους καθιστούν τη Φθιώτιδα σημείο αναφοράς στα εκπαιδευτικά πράγματα όλης της Ελλάδας.

5

Τους ευχαριστούμε.

Έχουμε ζήσει πολλές φορές αυτό  το όνειρο και αγωνιζόμαστε με το ίδιο πάθος, με την ίδια δύναμη, με την ίδια πίστη. Το αξίζουν οι μαθητές της Φθιώτιδας, το αξίζουν οι Έλληνες έφηβοι, το επιβάλλει η ανάγκη της κοινωνίας και της πατρίδας.

Ο λαϊκός θεσμός των φροντιστηρίων έχει δώσει πολύ μεγάλες επιτυχίες στη χώρα. Τα φροντιστήρια που είναι μέλη της Ομοσπονδίας Εκπαιδευτικών Φροντιστών Ελλάδος μπορούν να εγγυηθούν την αποτελεσματικότητα της προετοιμασίας των παιδιών τόσο σε πνευματικό όσο και σε ψυχολογικό επίπεδο.

Για εμάς, εδώ στα Φροντιστήρια Βαγγέλης Στεφανής είναι ξεκάθαρο ότι θέλουμε να κάνουμε σωστά τη δουλειά που μας αναθέτουν οι γονείς οι οποίοι αγωνίζονται και με αίμα και ιδρώτα στηρίζουν τα παιδιά τους.

Η πιο δυνατή ομάδα της Φθιώτιδας αισθάνεται ιδιαίτερα χαρούμενη και συγκινημένη για αυτό τον καινούργιο σταθμό στην 28χρονη ιστορία του Φροντιστηρίου. Θα είμαστε αντάξιοι της εμπιστοσύνης που δείχνουν οι οικογένειες

και της ευλογίας που μας χαρίζει ο Θεός.

Η πιο δυνατή ομάδα στη Φθιώτιδα κοσμείται από πολύ μεγάλα αναστήματα καθηγητών. Ανάμεσά τους ο Κώστας Μπολοβίνης, ο Φυσικός ο οποίος έχει την ευθύνη της προετοιμασίας και προγύμνασης της Αναστασίας.

Τον ευχαριστούμε πολύ.

Μαζί με όλους τους  δασκάλους προσπαθούμε να δώσουμε αξία στην αξία των μαθητών μας.

Τιμώντας αυτή την ιστορική στιγμή  για την Ελλάδα, για τη Φθιώτιδα  αλλά και για το φροντιστήριο μας …, εξαγγέλλουμε 21 υποτροφίες  οι οποίες θα κατανεμηθούν  σε όλες τις επιστημονικές ομάδες και κατευθύνσεις  των τριών τάξεων του Λυκείου.

Δίνουμε τη δυνατότητα σε όλους τους μαθητές  να έχουν μία ολοκληρωμένη διδακτική πρόταση στη διάθεσή τους  και επιβραβεύουμε την αριστεία καταθέτοντας την κοινωνική εταιρική μας ευθύνη. Οι όροι των υποτροφιών θα γίνουν γνωστοί κατά το έτος 2021.

Τέλος νομίζω ότι θα πω το αυτονόητο: ότι πλέον είναι χρέος της πολιτείας στις διάφορες επίσημες εκφάνσεις της, να αναδείξει και να τιμήσει τις προσπάθειες αυτές  έτσι ώστε η Ελλάδα της αριστείας,

η Ελλάδα της προόδου,  η Ελλάδα που βρίσκεται στην κορυφή του πνεύματος να αισθανθεί ότι έχει δίπλα της τα θεσμικά όργανα.

Αναστασία μου εύχομαι και εις ανώτερα.

Σας ευχαριστώ πάρα πολύ.

 

 

Ακολουθήστε το  στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Λαμία, την Στερεά Ελλάδα και όχι μόνο, στο
   
Share this Article
Posted by Lamianow.gr
Follow:
Η ανεξάρτητη ηλεκτρονική εφημερίδα ενημέρωσης της Λαμίας και της Στερεάς Ελλάδας. Γιατί η ενημέρωση χρειάζεται άποψη.
Leave a comment

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *