Διαβάστε σχετικά

Άγναντη Μάιος 2020.

Μέσα στην καραντίνα η ορεινή μας κοινότητα συνάντησε τις δυσκολίες της απομόνωσης και των ελλείψεων στην υλικοτεχνική υποδομή των τηλεπικοινωνιών, με τα παιδιά μας να μην έχουν τις ευκαιρίες που είχαν άλλοι μαθητές για να συνεχίσουν την εκπαίδευσή τους.

Τώρα που η καραντίνα τελειώνει, φαίνονται ακόμη πιο μεγάλα τα προβλήματα για τους γονείς τους.

Οι φωτογραφίες, αδιάψευστος μάρτυρας για τους αγροτικούς δρόμους που οδηγούν στα στρέμματα του μόχθου και στα ποιμνιοστάσια, στην πρωτογενή παραγωγή που στηρίζει όχι μόνο την μικρή τοπική κοινωνία αλλά ολόκληρο το Δήμο Καμένων Βούρλων. 

Δυστυχώς κύριοι του Δήμου αυτοί οι δρόμοι δε είναι για να χρησιμοποιηθούν ΜΟΝΟ από φυσιολάτρες και περιηγητές ή από κλαμπ 4Χ4 που διψούν για περιπέτεια. Καλοδεχούμενοι και αυτοί, αλλά πρωτίστως έχουν χαραχθεί για την πρόσβαση γεωργικών μηχανημάτων, φορτηγών και γενικά οχημάτων που σχετίζονται με την παραγωγή και φυσικά για να διέρχονται πυροσβεστικά οχήματα.

 Και αν δε σέβεστε το μόχθο μας που σε λίγο καιρό δε θα μπορούμε να τον κατεβάσουμε από τα χωράφια μας, υποχρεούστε από το νόμο να στρώσετε τους δρόμους για τη δημιουργία ζωνών πυρόσβεσης.

Δυστυχώς στις επανειλημμένες οχλήσεις μου, μετά τις ψεύτικες υποσχέσεις, τώρα αποφεύγετε ακόμη και να μου απαντήσετε. Το γεγονός ότι βρέθηκα στην ίδια παράταξη, με τη δημοτική αρχή, ενισχύει ακόμη περισσότερο τη συγκεκριμένη φωνή, που είναι φωνή απόγνωσης προκειμένου να τηρήσουμε την υπόσχεση που δώσαμε σε όσους μας ψήφισαν αλλά και σε αυτούς που δε μας ψήφισαν. Ότι δηλαδή θα κάνουμε όσα μπορούμε περισσότερα για τον τόπο μας.

Ως πρόεδρος της Κοινότητας Άγναντης εφόσον συνεχίζεται να κωφεύετε στις εκκλήσεις μου για παρεμβάσεις που θα έπρεπε ήδη να είχατε κάνει, επιφυλάσσομαι να προβώ σε κάθε νόμιμη ενέργεια για την προάσπιση των συμφερόντων του τόπου μου.

Γιάννης Παπασταμάτης
Πρόεδρος Κοινότητας Άγναντης

 

Lamianow.gr
Η ανεξάρτητη ηλεκτρονική εφημερίδα ενημέρωσης της Λαμίας και της Στερεάς Ελλάδας. Γιατί η ενημέρωση χρειάζεται άποψη.

3 Comments

  1. Κακό χωριό τα λίγα σπίτια. Δεν έχεις ψήφους δεν έχεις δικαιώματα. Έτσι μετράνε τις κοινωνίες οι αιρετοί. Φίλοι κάτοικοι τής Άγναντης και τής κάθε Άγναντης μην περιμένετε τίποτα. Κι ο επόμενος θα σάς κοροϊδέψει. Δεκαετίες το ίδιο έργο. Δεν το μάθατε ακόμη;

  2. Συμφωνώ απολύτως με τα όσα αναφέρει ο Πρόεδρος της Άγναντης, θα ήθελα όμως να πω ότι ο ίδιος μέχρι πρότινος έφτιαχνε τους δρόμους της Άγναντης , αλλά ποτέ του δεν τήρησε ίδια μέτρα και σταθμά για όλους τους ιδιοκτήτες, καλλιεργητές και υπήρχαν πολλά παράπονα πως επιλεκτικά εξυπηρετούσε και πρπφανώς με γνώμονα το πρπσωπικό του συμφέρον! Το δικαίωμα να διαμρτύρεται το έχει χάσει με τις σκοπιμότητες και την μικροπολιτική του. Επίσης όλοι οι ντόπιοι γνωρίζουν πως ότι κάνει είναι σκόπιμο και προετοιμάζει το έδαφος για τον επόμενο υποψήφιο δήμαρχο!

  3. Η κατάσταση στην Τ.Κ. Άγναντης είναι τραγική.
    1. Σχετικά με το πρώτο θέμα που θίγει ο Πρόεδρος (πολύ σωστά) την υλικοτεχνική υποδομή σχετικά με τις τηλεπικοινωνίες αυτή είναι ανύπαρκτη. Δεν συζητάμε καν για σήμα ως προς την κινητή τηλεφωνία (εντός του χωριού). Για internet ούτε λόγος. Καμία ισότητα σε αυτή την κοινότητα σε σχέση με την υπόλοιπη Ελλάδα. Και να σημειωθεί απέχει μόνο 7 χλμ από την ΠΑΘΕ και 40 λεπτά από την Λαμία. Στο κέντρο της Ελλάδας. Όχι στην πινέζα του χάρτη, που και εκεί βέβαια θα πρέπει να ισχύει ότι και στην Αθήνα. Αυτό συνεπάγεται μηδέν ευκαιρίες στις νέες τεχνολογίες για τα παιδιά και τις νεότερες ηλικίες.  Καμία επικοινωνία των παιδιών με τους ηλικιωμένους γονείς τους που ζουν στο χωριό.
    2. Στο δεύτερο θέμα εγώ θα ξεκινήσω από τον κεντρικό δρόμο που ενώνει την Τ.Κ. Άγναντης με τον Αγ. Κωνσταντίνο και την έδρα του Δήμου. Ο δρόμος είναι α π α ρ ά δ ε κ τ ο ς. Μόνο για γεωργικά μηχανήματα και αγροτικά, με πολλές καθιζήσεις, με χωμάτινα σημεία, με τα δένδρα και τα χόρτα να καλύπτουν μεγάλο μέρος του δρόμου. Να σημειωθεί ότι στο χωρίο δεν υπάρχει κανένα κατάστημα τροφίμων με αυτό να συνεπάγεται ότι για τα είδη πρώτης ανάγκης οι κάτοικοι πρέπει ακόμα και για τα ελάχιστα να μετακινηθούν στον Αγ. Κωνσταντίνο. Φυσικά, καθώς και οι περισσότεροι είναι ηλικιωμένοι, πρέπει να μετακινηθούν και για γιατρούς και φάρμακα.
    3. Τέλος οι αγροτικοί δρόμοι. Εννοείται ότι όπως λέει και ο πρόεδρος δεν είναι για φυσιολάτρες (καλοδεχούμενοι φυσικά) αλλά είναι για να εξυπηρετούν τους γεωργούς και κτηνοτρόφους της περιοχής. Φυσικά ακόμα πιο σημαντικό είναι ενόψει και της αντιπυρικής περιόδου, οι δρόμοι να είναι προσβάσιμοι σε πυροσβεστικά οχήματα και υδροφόρες. Σε περίπτωση που εκδηλωθεί πυρκαγιά, εκτός της φυσικής καταστροφής, θα κινδυνεύσουν άνθρωποι, ζώα και περιουσίες. Όλοι θα είναι υπόλογοι έναντι των ευθυνών τους και φυσικά ο Δήμος.

Leave a reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

You may also like