Φωτιές και συλλήψεις σε Εύβοια, Φθιώτιδα και Βοιωτία – Πρόστιμα χιλιάδων ευρώ σε λίγα 24ωρα

Συντακτική Ομάδα LamiaNow
Η συντακτική ομάδα του LamiaNow.gr καλύπτει την επικαιρότητα της Λαμίας, της Φθιώτιδας και της Στερεάς Ελλάδας, με έμφαση στην άμεση ενημέρωση, το τοπικό ρεπορτάζ και τις...
3 Min Read

Δείτε περισσότερα άρθρα μας στα αποτελέσματα αναζήτησης

Add LamiaNow.gr on Google

Στα δικαστήρια Χαλκίδας οδηγήθηκε ο 52χρονος αλβανικής καταγωγής, ο οποίος συνελήφθη για τη μεγάλη φωτιά που ξέσπασε στις 4 Ιουλίου στα Μεσοχώρια Καρύστου στη Νότια Εύβοια. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο άνδρας εκτελούσε εργασίες καθαρισμού με χορτοκοπτικό εργαλείο, από το οποίο προκλήθηκαν σπίθες που πυροδότησαν τη φωτιά.

Ο 52χρονος εγκατέλειψε το σημείο και διέφυγε στην Αθήνα, όπου διανυκτέρευσε στο σπίτι του γιου του. Η Διεύθυνση Αντιμετώπισης Εγκλημάτων Εμπρησμού (Δ.Α.Ε.Ε.) κινητοποιήθηκε άμεσα και τον εντόπισε. Σύμφωνα με τις αρχές, αρχικά η σύζυγός του παραδέχθηκε την εμπλοκή του, ενώ στη συνέχεια ομολόγησε και ο ίδιος.

Πυρκαγιές και πρόστιμα σε Ιστιαία και Φθιώτιδα

Η Πυροσβεστική συνεχίζει σε αυξημένη επιφυλακή, καθώς μόνο μέσα στο σαββατοκύριακο επιβλήθηκαν δύο πρόστιμα ύψους 2.625 ευρώ για παράνομες καύσεις σε υπαίθριους χώρους:

  • Στην Ιστιαία Ευβοίας, το πρόστιμο επιβλήθηκε από την Π.Υ. Ιστιαίας σε ημεδαπό, για πυρκαγιά σε ανοικτό χώρο.
  • Στον Δήμο Λοκρών στη Φθιώτιδα, το πρόστιμο βεβαιώθηκε από το Π.Κ. Αταλάντης, για παρόμοιο περιστατικό όπου προκάλεσε πυρκαγιά τις προηγούμενες μέρες στην περιοχή της Λάρυμνας..

Σύλληψη και πρόστιμο-ρεκόρ 8.859€ στη Βοιωτία

Το πιο πρόσφατο περιστατικό καταγράφηκε το Σάββατο 5 Ιουλίου, όπου συνελήφθη ημεδαπός στην περιοχή της Τ.Κ. Αλυκής, Δ.Ε. Θίσβης, στη Βοιωτία, για εμπρησμό από αμέλεια. Ο άνδρας εκτελούσε διαδικασία καπνίσματος μελισσών, κατά παράβαση της νομοθεσίας, προκαλώντας φωτιά σε αγροτοδασική έκταση.

Η Πυροσβεστική Θηβών, σε συνεργασία με τη Δ.Α.Ε.Ε., τον συνέλαβε στο πλαίσιο της αυτόφωρης διαδικασίας και του επιβλήθηκε διοικητικό πρόστιμο 8.859,30 € – ένα από τα υψηλότερα που έχουν καταγραφεί φέτος.

Αυξημένος κίνδυνος – Απόλυτη αυστηρότητα από τις αρχές

Τα περιστατικά των τελευταίων ημερών δείχνουν ότι η ανθρώπινη αμέλεια παραμένει η Νο1 αιτία πυρκαγιών, ακόμα και σε περιοχές με υψηλή επιφυλακή. Η Πυροσβεστική και η Δ.Α.Ε.Ε. εφαρμόζουν πλέον μηδενική ανοχή:

  • Άμεσες συλλήψεις και ποινικές διώξεις
  • Αυστηρότατα πρόστιμα (2.625 € έως 8.859 €)
  • Καθημερινές περιπολίες και ελέγχοι

🛑 Υπενθύμιση προς όλους τους πολίτες

Η αντιπυρική περίοδος είναι σε πλήρη ισχύ έως 31 Οκτωβρίου. Απαγορεύεται αυστηρά:

  • Η καύση ξερών χόρτων, υπολειμμάτων καλλιεργειών ή σκουπιδιών
  • Η χρήση εργαλείων που προκαλούν σπινθήρες (τροχοί, χορτοκοπτικά κ.λπ.)
  • Η εργασία κοντά σε δασικές ή αγροτοδασικές περιοχές χωρίς επαρκή μέσα πυρόσβεσης

Δεν υπάρχουν Σχόλια

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Share This Article
Η συντακτική ομάδα του LamiaNow.gr καλύπτει την επικαιρότητα της Λαμίας, της Φθιώτιδας και της Στερεάς Ελλάδας, με έμφαση στην άμεση ενημέρωση, το τοπικό ρεπορτάζ και τις ανθρώπινες ιστορίες.