0

Οι φωτιές αποτελούν δυστυχώς και «χρυσή» ευκαιρία για τα κυκλώματα που κλέβουν αυτοκίνητα. Προσπαθούν να αγοράσουν τα καμένα αυτοκίνητα από τις πυρόπληκτες περιοχές, προκειμένου στη συνέχεια να «νομιμοποιήσουν», αυτά που έχουν κλέψει.

Πηγή της υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Δυτικής Αττικής, μιλώντας στο GRTimes.gr, δεν απέκλεισε η τακτική με τη «μεταποίηση» των κλεμμένων αυτοκινήτων να εφαρμόζεται και με τα καμένα οχήματα από τις εν εξελίξει φωτιές.

Όπως εξήγησε, τα κυκλώματα παίρνουν το πλαίσιο και τις πινακίδες από αυτό που έχει μεταβιβαστεί νόμιμα και τα βάζουν στο κλεμμένο ΙΧ, προκειμένου να το πουλήσουν επίσης «νόμιμα».

Με αυτόν τον τρόπο υποτίθεται έφτιαξαν το ΙΧ και το πούλησαν.

Η ίδια πηγή ανέφερε πως αυτοί που αγοράζουν ένα τέτοιο αυτοκίνητο «μπλέκουν», καθώς το συγκεκριμένο έχει μετά δύο ιδιοκτήτες:

Αυτόν που του το έκλεψαν και αυτόν που το αγόρασε με όλα τα χαρτιά του, χωρίς να γνωρίζει ότι είναι κλεμμένο.

Πώς δρουν τα κυκλώματα κλεμμένων ΙΧ

Το «σύστημα» είναι γνωστό στις αστυνομικές αρχές εδώ και χρόνια. Τα κυκλώματα αγοράζουν νόμιμα τρακαρισμένα ή κατεστραμμένα αυτοκίνητα και στη συνέχεια, χρησιμοποιούν τα στοιχεία και το πλαίσιο από το νόμιμο, για να τα περάσουν σε ένα κλεμμένο. Με αυτόν τον τρόπο «νομιμοποιείται» ένα κλεμμένο αυτοκίνητο με σκοπό σχεδόν πάντα να πουληθεί σε κάποιον ανυποψίαστο ενδιαφερόμενο.

Μετά τις καταστροφικές φωτιές στην Αττική, διακινήθηκαν πληροφορίες πως μέλη των παραπάνω κυκλωμάτων «οργώνουν» τις πληγείσες περιοχές, αναζητώντας αυτοκίνητα που έχουν καταστραφεί και προσφέροντας κάποια ελάχιστα χρήματα, για να τα αποκτήσουν.

Ακολουθήστε το  στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Λαμία, την Στερεά Ελλάδα και όχι μόνο, στο
   
Lamianow.gr
Η ανεξάρτητη ηλεκτρονική εφημερίδα ενημέρωσης της Λαμίας και της Στερεάς Ελλάδας. Γιατί η ενημέρωση χρειάζεται άποψη.

Το Περιστέρι ανακοίνωσε τον Λίνο Χρυσικόπουλο

Previous article

Συγκλονιστική στιγμή στον αέρα τηλεοπτικού σταθμού, «φοβάμαι για το σπίτι μου»

Next article

Comments

Leave a reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

You may also like

More in Featured