Φωτιά στον Βαρνάβα – Σοκαριστικές σκηνές για το συνεργείο του OPEN: «Μπαίνει μέσα! Πω πω πω, πάμε πιο πίσω»

"Παναγιώτη, Παναγιώτη! Πάμε λίγο πιο πίσω, σε παρακαλώ. Η κατάσταση είναι οριακή" αναφώνησε ο ρεπόρτερ στον αέρα του OPEN.

Lamianow.gr Add a Comment
3 Min Read

“Παναγιώτη, Παναγιώτη! Πάμε λίγο πιο πίσω, σε παρακαλώ. Η κατάσταση είναι οριακή” αναφώνησε ο ρεπόρτερ στον αέρα του OPEN.

Σε αγροτοδασική έκταση στην περιοχή του Βαρνάβα ξέσπασε μεγάλη φωτιά νωρίς το απόγευμα της Κυριακής με τις φλόγες να φτάνουν πολύ κοντά σε οικισμό.

Η κινητοποίηση της Πυροσβεστικής ήταν άμεση και το συνεργείο του OPEN βρέθηκε στο σημείο για να μεταδώσει λεπτό προς λεπτό τις εξελίξεις στους τηλεθεατές. Μόλις διακόπηκε η ροή του προγράμματος, λοιπόν, είδαμε τη σύνδεση με τον δημοσιογράφο Γιάννη Ζιάκα που βρισκόταν στο σημείο της φωτιάς.

«Μπορείτε να δείτε ότι η πυρκαγιά αυτή τη στιγμή είναι μέσα στις αυλές! Είναι πολύ δυνατοί οι άνεμοι που πνέουν αυτή τη στιγμή στην περιοχή! Παναγιώτη, Παναγιώτη! Πάμε λίγο πιο πίσω, σε παρακαλώ. Η κατάσταση είναι οριακή όπως μπορείτε να καταλάβετε. Παναγιώτη, Παναγιώτη! Σας ζητώ συγνώμη αλλά η φωτιά έχει φτάσει πια πάρε πολύ κοντά στο σημείο στο οποίο βρισκόμαστε! Και ναι… μπαίνει, μπαίνει, μπαίνει».

«Μπαίνει αυτή τη στιγμή στο οικόπεδο στο οποίο βρισκόμαστε! Τόσο οι πυροσβέστες όσο και εμείς βρισκόμαστε ακριβώς στο σημείο στο οποίο το μέτωπο φτάνει αυτή τη στιγμή πολύ κοντά. Στα πρώτα σπίτια στον Βαρνάβα. Ακόμα και το πυροσβεστικό όχημα αναγκάστηκε να αποχωρήσει από το συγκεκριμένο οικόπεδο. Σας ζητώ συγνώμη αλλά η ατμόσφαιρα είναι αποπνικτική εδώ» αναφώνησε, μεταξύ άλλων, ο ρεπόρτερ του OPEN την ώρα που ο κάμεραμαν Παναγιώτης Λιανός έδειχνε τις σοκαριστικές εικόνες στον τηλεοπτικό αέρα.

«Πω πω πω! Πάμε πιο πίσω! Πάμε πιο πίσω! Πάμε πιο πίσω! Είναι πραγματικά μια εικόνα αποκαρδιωτική, μια εικόνα τραγική. Βλέπετε ότι αυτή τη στιγμή δυστυχώς βρισκόμαστε και εμείς στην καρδιά του μετώπου, σε ένα σημείο πολύ απρόβλεπτο καθώς ο αέρας κάνει συνεχώς περιδινήσεις και η φωτιά ακολουθεί απρόβλεπτη κατεύθυνση» σημείωσε χαρακτηριστικά, δευτερόλεπτα αργότερα, ο δημοσιογράφος Γιάννης Ζιάκας στον αέρα του OPEN.

Αξίζει να σημειωθεί πως στην επιχείρηση κατάσβεσης της μεγάλης φωτιάς στον Βαρνάβα συμμετέχουν 165 πυροσβέστες με 30 οχήματα, 9 πεζοπόρα, 7 αεροσκάφη και 5 ελικόπτερα ενώ έχει σταλεί μήνυμα στους κατοίκους της περιοχής προκειμένου να απομακρυνθούν προς Γραμματικό και Καπανδρίτι.

zappit.gr

Share This Article
Leave a comment

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Exit mobile version