Ad imageAd image

Facebook τέλος με το νόμο για παιδιά κάτω των 16 ετών;

Δήμητρα Γιωτίδου
By Δήμητρα Γιωτίδου Add a Comment
2 Min Read

Παράνομη θα θεωρείται πιθανόν από το τέλος αυτής της εβδομάδας η πρόσβαση παιδιών ηλικίας κάτω των 16 ετών σε ιστοσελίδες κοινωνικής δικτύωσης, όπως το Facebook.

Παράνομη θα θεωρείται πιθανόν από το τέλος αυτής της εβδομάδαςη πρόσβαση παιδιών ηλικίας κάτω των 16 ετών σε ιστοσελίδες κοινωνικής δικτύωσης, όπως το Facebook, στις χώρες της Ευρώπης, αναφέρει σε δημοσίευμά του το BBC. Όπως αναφέρεται, θα πρέπει να υπάρχει η ρητή συγκατάθεση των γονέων, προκειμένου τα παιδιά να έχουν πρόσβαση στις σελίδες κοινωνικής δικτύωσης.

-Advertisement-

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, η ενέργεια αυτή είναι το αποτέλεσμα ψηφοφορίας μιας ευρωπαϊκής επιτροπής για την αύξηση του ορίου της «επιτρεπόμενης ψηφιακής ηλικίας» από τα 13 στα 16.

«Η επεξεργασία των προσωπικών δεδομένων παιδιών ηλικίας μικρότερης των 16 ετών, θα πρέπει να είναι νόμιμη μόνο εάν -και στο βαθμό που αυτή απαιτείται- υπάρχει συγκατάθεση ή άδεια από τον κηδεμόνα του παιδιού», αναφέρεται σε μια πρόσφατη τροποποίηση του Ευρωπαϊκού Κανονισμού για την Προστασία των Δεδομένων.

Στην ουσία αυτό που προβλέπει η συγκεκριμένη τροποποίηση είναι ότι οι διαδικτυακές εταιρείες που θέλουν να απευθύνονται σε οποιονδήποτε χρήστη κάτω των 16 ετών θα πρέπει να έχουν πάρει πρώτα την άδεια των γονέων.

-Advertisement-
Διαφωνούν με την πιθανή απαγόρευση κάποιοι ειδικοί στη διαδικτυακή ασφάλεια

Ειδικοί στη διαδικτυακή ασφάλεια υποστηρίζουν ότι κάτι τέτοιο πιθανόν θα κάνει τα παιδιά πιο ευάλωτα και όχι ασφαλέστερα από κινδύνους που ελλοχεύουν στο Internet. Σε ανοικτή επιστολή που απέστειλαν στην επιτροπή, οι ειδικοί υποστηρίζουν ότι η αλλαγή του ορίου ηλικίας «θα στερούσε από τους νέους εκπαιδευτικές και κοινωνικές ευκαιρίες, ενώ παράλληλα δεν θα παρείχε μεγαλύτερη (μάλλον λιγότερη) προστασία».

Όπως αναφέρεται στο άρθρο, πολλά είναι τα παιδιά ηλικίας ακόμα και κάτω των 13 ετών που χρησιμοποιούν το Facebook και άλλες ιστοσελίδες κοινωνικής δικτύωσης, με ή χωρίς τη συγκατάθεση των γονέων τους, οπότε είναι απορίας άξιο εάν η αύξηση του ορίου ηλικίας θα κάνει οποιαδήποτε διαφορά.

 

 

πηγή

Share This Article
Leave a comment

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *