Ευρυτανία: Αυτός είναι ο Δήμος που θα παραχωρήσει οικόπεδα σε άστεγους και άπορους

Lamianow.gr
Lamianow.gr Add a Comment
3 Min Read

Την εκποίηση οικοπέδων τα οποία βρίσκονται στην Τοπική Κοινότητα της Νέας Βίνιανης, με σκοπό την εξασφάλιση στέγης σε άστεγους – άπορους δημότες αποφάσισε το Δημοτικό Συμβούλιο Δήμου Αγράφων.

Συγκεκριμένα πρόκειται για δώδεκα (12) οικόπεδα 299 έως 303 τ.μ. Δεν απαιτείται έγγραφο της πολεοδομικής υπηρεσίας με θετική γνώμη σχετικά με την εκποίηση των ανωτέρω ακινήτων από τον Δήμο Αγράφων, καθώς με την απόφαση εκποίησης δεν μεταβάλλεται η υφιστάμενη χρήση των εκτάσεων. Την αγοραία αξία του ακινήτου θα καθορίσει η επιτροπή εκτίμησης, η οποία συγκροτείται με απόφαση του Δημάρχου και αποτελείται από δύο δημοτικούς συμβούλους, που υποδεικνύονται από το δημοτικό συμβούλιο και από έναν μηχανικό, που ορίζεται από τον Δήμαρχο και προέρχεται από την τεχνική υπηρεσία του Οργανισμού Τοπικής Αυτοδιοίκησης, εφόσον υπάρχει ή αν δεν υπάρχει από την Τεχνική Υπηρεσία Δήμων και Κοινοτήτων (Τ.Υ.Δ.Κ) ή από άλλη δημόσια υπηρεσία. Πρόεδρος της επιτροπής, ορίζεται ένας από τους δημοτικούς συμβούλους με την απόφαση συγκρότησης. Με την ίδια απόφαση ορίζεται δημοτικός υπάλληλος γραμματέας της επιτροπής.

Έργο της επιτροπής είναι η εκτίμηση, η καταμέτρηση του κτήματος, η σύνταξη σχετικής έκθεσης και ο προσδιορισμός του τιμήματος. Η επιτροπή αποφαίνεται κατά πλειοψηφία, ενώ σε περίπτωση ισοψηφίας επικρατεί η ψήφος του προέδρου. Η Επιτροπή θα αποτελείται από τους: 1. Νταλαφούρα Σωτηρία Δημ. Σύμβουλο, η οποία ορίζεται και πρόεδρος της επιτροπής 2. Μαντή Παντελή, Πρόεδρο της Τ.Κ. Βίνιανης.

Η θέση της Αντιπολίτευσης

Αφού το θέμα συζητήθηκε διεξοδικά από τα μέλη του δημοτικού συμβουλίου, η επικεφαλής της ελάσσονος αντιπολίτευσης κα. Σουλιώτη πρότεινε στο σώμα να προβεί στην έγκριση μόνο του δεύτερου σκέλους της εισήγησης, που αφορά στην σύσταση της επιτροπής εκτίμησης και στον ορισμό των μελών της, και να απορρίψει το πρώτο σκέλος για την εκποίηση των οικοπέδων στην ΤΚ Βίνιανης, καθώς η νεοσυσταθείσα επιτροπή θα έχει το χρόνο να προετοιμάσει καλύτερα την διαδικασία της εκποίησης και να ελέγξει το νομικό πλαίσιο που τη διέπει και να καταθέσει η ίδια η επιτροπή μια πιο ολοκληρωμένη πρόταση, σε άλλη συνεδρίαση του Δημοτικού συμβουλίου. Με την πρόταση της κα. Σουλιώτη συμφώνησε και ο επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης κ. Μπαμπαλής Θεόδωρος, όμως το θέμα της εκποίησης εγκρίθηκε με 10 θετικές ψήφους.

πηγή eyritanikospalmos. gr – photo: sinidisi.gr

Ακολουθήστε το  στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Λαμία, την Στερεά Ελλάδα και όχι μόνο, στο
   
Share this Article
Posted by Lamianow.gr
Follow:
Η ανεξάρτητη ηλεκτρονική εφημερίδα ενημέρωσης της Λαμίας και της Στερεάς Ελλάδας. Γιατί η ενημέρωση χρειάζεται άποψη.
Leave a comment

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *