Ευλογιά των πιθήκων: Σεξ με ρούχα και αυτοϊκανοποίηση στα 2 μέτρα – Οι νέες οδηγίες των CDC

Lamianow.gr
Lamianow.gr 2 μήνες ago Add a Comment
Updated 2022/06/18 at 4:43 ΜΜ
2 Min Read
pit

Σεξ με… ρούχα και αυτοϊκανοποίηση με απόσταση δύο μέτρων προτείνουν τα Αμερικανικά Κέντρα Ελέγχου και Πρόληψης Ασθενειών για τους ασθενείς με ευλογιά των πιθήκων ώστε να περιοριστεί όσο το δυνατόν περισσότερο η διασπορά της νόσου.

Οι περίεργες οδηγίες τα CDC για την ευλογιά των πιθήκων και τον περιορισμό της εξάπλωσής της δεν απαγορεύουν εξ ολοκλήρου το σεξ, ωστόσο τονίζουν μια σειρά προληπτικών μέτρων που θα επιτρέπει την ικανοποίηση των ανθρώπων αλλά και την προστασία από τη νόσο.

Πιο συγκεκριμένα, η γενική οδηγία λέει πως όσοι νοσούν από την ευλογιά των πιθήκων. Όμως, όσοι δεν μπορούν να κρατηθούν τότε θα πρέπει να φοράνε τα ρούχα τους ή να καλύπτουν τις περιοχές που παρουσιάζουν εξανθήματα ενώ παράλληλα προτείνεται και η ταυτόχρονη αυτοϊκανοποίηση με απόσταση 2 μέτρων αλλά και η αποφυγή των φιλιών.

Σημειώνεται πως οι οδηγίες αναφέρουν το σεξ με ρούχα αλλά δεν συστήνουν πουθενά τη χρήση προφυλακτικού.

Ακόμη, τα CDC έδωσαν ακόμη μια οδηγία που λέει ότι όσοι έχουν μια μεγάλη επιθυμία για σεξουαλική επαφή, να προτιμήσουν να κάνουν μέσω τηλεφώνου ή κάμερας. Παράλληλα, είναι σημαντική η καθαριότητα μετά την πράξη, με τους συμμετέχοντες να πρέπει να πλύνουν τα χέρια τους, το σώμα τους αλλά και όσα υφάσματα ή παιχνίδια χρησιμοποιήσουν.

Υπενθυμίζεται ότι η ευλογιά των πιθήκων μεταδίδεται από άνθρωπο σε άνθρωπο μέσω επαφής με τη μολυσμένη περιοχή αλλά και μέσω του αέρα κατά τη διάρκεια «συνεχούς» επαφής πρόσωπο με πρόσωπο.

Αναφορικά με τα συμπτώματα χρειάζονται περίπου 8 ημέρες από τη μόλυνση για να εμφανιστούν και μπορεί να χρειαστεί να περάσει έως και 1 μήνας για να αναρρώσει κάποιος από τη νόσο.

newsit.gr

Share this Article
Posted by Lamianow.gr
Follow:
Η ανεξάρτητη ηλεκτρονική εφημερίδα ενημέρωσης της Λαμίας και της Στερεάς Ελλάδας. Γιατί η ενημέρωση χρειάζεται άποψη.
Leave a comment

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Click to Hide Advanced Floating Content