Έξοδος Πάσχα – Κίνηση στους δρόμους: Όπου «φύγει φύγει» οι Αθηναίοι

Lamianow.gr
Lamianow.gr Add a Comment
4 Min Read

Με σύμμαχο τον καλό καιρό χιλιάδες Αθηναίοι εγκαταλείπουν από σήμερα την πρωτεύουσα ενόψει τον εορτών του Πάσχα, με την κίνηση στα βασικά οδικά δίκτυα που οδηγούν εκτός πόλεως να είναι αυξημένη και τους άνδρες της Τροχαίας να βρίσκονται σε επιφυλακή και έτοιμοι να επέμβουν όπου και εάν χρειαστεί.

Σύμφωνα με την ΕΛΑΣ, αυξημένη είναι η κίνηση στην Αθηνών -Λαμίας κυρίως από την Πειραιώς έως την Αχαρνών, ενώ συνεχόμενη ροή αυτοκινήτων -χωρίς σημαντικά προβλήματα- παρατηρείται στην Αθηνών-Κορίνθου και στα δύο ρεύματα.

Επίσης αυξημένη είναι η κίνηση στην Κατεχάκη στο ύψος της Καισαριανής αλλά και στην άνοδο της Κηφισίας από τον Φάρο Ψυχικού έως το Δαχτυλίδι.

Προβλήματα παρατηρούνται επίσης στην Πειραιώς στο ύψος της Ιεράς Οδού, στο λιμάνι του Πειραιά και στην Ποσειδώνος από το Ελληνικό έως την Καλαμακίου.

Τα μέτρα της Τροχαίας

Η Ελληνική Αστυνομία προχωράει από σήμερα 15/4 έως και τις 3/5 στη λήψη αυξημένων μέτρων σε όλο το οδικό δίκτυο της χώρας, με σκοπό την ασφαλή μετακίνηση των πολιτών και την πρόληψη των τροχαίων ατυχημάτων. Σύμφωνα με την σχετική ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ ο σχεδιασμός των μέτρων περιλαμβάνει:

– Αστυνόμευση του οδικού δικτύου κατά τομείς, βάσει των ιδιαίτερων κυκλοφοριακών συνθηκών κάθε περιοχής.

– Αυξημένη αστυνομική παρουσία και στοχευμένη αστυνόμευση στα σημεία του οδικού δικτύου, όπου παρατηρείται συχνότητα πρόκλησης τροχαίων ατυχημάτων.

– Αυξημένα μέτρα τροχαίας στις εισόδους – εξόδους μεγάλων αστικών κέντρων, όπου παρατηρείται μεγάλη κίνηση οχημάτων.

– Ρύθμιση της κυκλοφορίας με πεζούς τροχονόμους, σε βασικές διασταυρώσεις, για την αποφυγή κυκλοφοριακής συμφόρησης.

– Συγκρότηση συνεργείων γενικών και ειδικών τροχονομικών ελέγχων, εστιάζοντας την προσοχή στη βεβαίωση επικίνδυνων παραβάσεων (υπερβολική ταχύτητα, οδήγηση υπό την επήρεια αλκοόλ, αντικανονικό προσπέρασμα, κ.λπ.), καθώς και παραβάσεων που βάσει στατιστικών στοιχείων ευθύνονται για την πρόκληση σοβαρών τροχαίων ατυχημάτων (χρήση κινητών τηλεφώνων κατά την οδήγηση).

– Αυξημένα μέτρα τροχαίας σε χώρους όπου παρατηρείται μαζική συγκέντρωση επιβατών (αεροδρόμια, λιμάνια, σταθμοί, κ.λ.π.)

– Κατά τόπο κυκλοφοριακές ρυθμίσεις, στις οποίες θα πραγματοποιηθούν εορταστικές εκδηλώσεις.

– Παρουσία τροχονόμων στους Σταθμούς Διοδίων της χώρας για τη διευκόλυνση της κυκλοφορίας, την ενημέρωση και την παροχή συμβουλών στους οδηγούς και τους συνεπιβάτες.

– Ενημέρωση των πολιτών μέσω των Υπηρεσιών Επικοινωνίας, σε κάθε περίπτωση που καθίσταται αναγκαία η ευρεία πληροφόρηση του κοινού για την ύπαρξη τυχόν κυκλοφοριακών και άλλων προβλημάτων.

Παράλληλα καθ’ όλη τη διάρκεια εφαρμογής των μέτρων, θα βρίσκονται σε αυξημένη επιχειρησιακή ετοιμότητα τόσο το προσωπικό όσο και τα μέσα της Ελληνικής Αστυνομίας, κυρίως των Υπηρεσιών Τροχαίας Αστυνόμευσης. Συγκεκριμένα, θα διατεθούν περιπολικά, μοτοσικλέτες και συμβατικά οχήματα, με το ανάλογο προσωπικό και εξοπλισμό για την αποτελεσματική αστυνόμευση του οδικού δικτύου της χώρας.

Στο πλαίσιο αυτό οι οδηγοί παρακαλούνται:

– να ενημερώνονται για τον καιρό και την κατάσταση του οδικού δικτύου

– να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί κατά την οδήγηση

– να ακολουθούν πιστά τις διατάξεις του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας

– να οδηγούν με χαμηλές ταχύτητες για να ελέγχουν καλύτερα το όχημά τους

– σε κάθε περίπτωση να συμμορφώνονται με τις υποδείξεις των τροχονόμων

Ακολουθήστε το  στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Λαμία, την Στερεά Ελλάδα και όχι μόνο, στο
   
Share this Article
Posted by Lamianow.gr
Follow:
Η ανεξάρτητη ηλεκτρονική εφημερίδα ενημέρωσης της Λαμίας και της Στερεάς Ελλάδας. Γιατί η ενημέρωση χρειάζεται άποψη.
Leave a comment

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.