Ο ΟΠΕΚΕΠΕκαι οι πολιτικές ευθύνες βρίσκονται σήμερα στο επίκεντρο της Εξεταστικής Επιτροπής, όπου καταθέτει ο υφυπουργός στον πρωθυπουργό, Γιώργος Μυλωνάκης. Ο ίδιος θα ερωτηθεί αν γνώριζε, μαζί με το Μέγαρο Μαξίμου, για το σκάνδαλο του Οργανισμού Πληρωμών και Ελέγχου Κοινοτικών Ενισχύσεων Προσανατολισμού και Εγγυήσεων, πριν από τις δημόσιες αποκαλύψεις.
Ο Χρήστος Μπουκώρος, ο οποίος είχε παραιτηθεί λόγω εμπλοκής στο σκάνδαλο, είχε δηλώσει σε συνεντεύξεις του ότι το Μαξίμου ήταν ενήμερο και τον είχε προειδοποιήσει μήνες νωρίτερα. Ωστόσο, κατά την κατάθεσή του στην Εξεταστική Επιτροπή την περασμένη εβδομάδα, απέφυγε να απαντήσει σε σχετικές ερωτήσεις.
Από την πλευρά του, ο υπουργός Επικρατείας Άκης Σκέρτσος κλήθηκε επίσης να καταθέσει, έπειτα από αίτημα της αντιπολίτευσης. Η τελευταία τον κατηγορεί ότι με δηλώσεις του είχε ουσιαστικά παραδεχθεί πως η κυβέρνηση γνώριζε τις εξελίξεις στον ΟΠΕΚΕΠΕ ήδη από το 2019.

Σημείωση: Τα σχόλια που εμφανίζονται κάτω από τα άρθρα αποτελούν προσωπικές απόψεις των χρηστών που τα δημοσίευσαν και δεν εκφράζουν απαραίτητα τις θέσεις ή απόψεις του Lamianow.gr.
Σε ορισμένες περιπτώσεις, σχόλια που έχουν διατυπωθεί δημόσια σε κοινωνικά δίκτυα ενδέχεται να εμφανίζονται κάτω από τα άρθρα, όταν έχουν δημοσιευθεί κάτω από σχετικές αναρτήσεις του ίδιου άρθρου. Το Lamianow.gr δεν φέρει ευθύνη για το περιεχόμενο αυτών των σχολίων.
Αν κάποιο σχόλιο θεωρείτε ότι παραβιάζει δικαιώματα, είναι προσβλητικό ή έχει αποσυρθεί από την αρχική του πηγή, μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί μας στο lamianow.gr@gmail.com για την άμεση αφαίρεσή του.