Ομαλά εξελίσσεται η διαδικασία για τις ευρωεκλογές με τις κάλπες να κλείνουν στις 19:00 το απόγευμα της Κυριακής (9.6.24).
Αμέσως μετά θα δημοσιοποιηθεί το exit poll των τηλεοπτικών καναλιών για το αποτέλεσμα των ευρωεκλογών.
Όπως τόνισε ο Γενικός Γραμματέας του υπουργείου Εσωτερικών, Θανάσης Μπαλέρμπας, η πρώτη ασφαλής εκτίμηση για το αποτέλεσμα αναμένεται λίγο μετά τις 21:00 το βράδυ, ενώ μέχρι τα μεσάνυχτα θα έχουμε και τα αποτελέσματα για τους σταυρούς προτίμησης.
Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία του υπουργείου Εσωτερικών μέχρι τις 14:30 το μεσημέρι είχαν ψηφίσει 2.504.000 εκλογείς, δηλαδή ποσοστό 26,1%.
«Η συμμετοχή κινείται σε φυσιολογικό επίπεδο για την εποχή», δήλωσε ο κ. Μπαλέρμπας, μιλώντας στην ΕΡΤ.
Σύμφωνα με το ΥΠΕΣ, τα ποσοστά συμμετοχής ανά περιφέρεια μέχρι τις 14:30 ήταν τα εξής:
Ανατολικής Μακεδονίας – Θράκης 24,6%,
Κεντρικής Μακεδονίας 27,2%,
Δυτικής Μακεδονίας 22,7%,
Ηπείρου 27,1%,
Θεσσαλίας 28,7%,
Ιονίων Νήσων 20,3%,
Δυτικής Ελλάδας 25,1%,
Στερεάς Ελλάδας 28,1%
Αττικής 26,9%,
Πελοποννήσου 22,7%,
Βορείου Αιγαίου 23,2%,
Νοτίου Αιγαίου 22% και
Κρήτης 27,1%.
Η επόμενη και τελευταία ενημέρωση για τα ποσοστά συμμετοχής θα είναι γύρω στις 17:45.
Επίσης, όπως έγινε γνωστό, επιστολικά ψήφισαν 187.000 πολίτες.
newsit.gr

Σημείωση: Τα σχόλια που εμφανίζονται κάτω από τα άρθρα αποτελούν προσωπικές απόψεις των χρηστών που τα δημοσίευσαν και δεν εκφράζουν απαραίτητα τις θέσεις ή απόψεις του Lamianow.gr.
Σε ορισμένες περιπτώσεις, σχόλια που έχουν διατυπωθεί δημόσια σε κοινωνικά δίκτυα ενδέχεται να εμφανίζονται κάτω από τα άρθρα, όταν έχουν δημοσιευθεί κάτω από σχετικές αναρτήσεις του ίδιου άρθρου. Το Lamianow.gr δεν φέρει ευθύνη για το περιεχόμενο αυτών των σχολίων.
Αν κάποιο σχόλιο θεωρείτε ότι παραβιάζει δικαιώματα, είναι προσβλητικό ή έχει αποσυρθεί από την αρχική του πηγή, μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί μας στο lamianow.gr@gmail.com για την άμεση αφαίρεσή του.